Nem chokolademousse - lækker dessert i glas

Her får du opskriften på en super luftig og nem chokolademousse, som er perfekt at servere som dessert i glas. Det er en dejlig portionsanrettet dessert, der ser flot ud på bordet, men samtidig er meget nem at lave.Denne chokolademousse er lavet uden husblas, så den er både hurtig at bikse sammen og har den helt rigtige cremede konsistens. Når du topper den med friske bær, får du den perfekte kombination af sødt og syrligt – det spiller bare rigtig godt sammen.Det er en oplagt dessert til både gæster og hyggelige middage derhjemme. En klassisk dessert, som man aldrig går galt i byen med!
Forberedelse:
20 minutter
Tilberedning:
0 minutter
Tid i alt:
20 minutter
Udstyr til opskriften:
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser
Chokolademousse:
- 125 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)
- 100 gram æggeblommer
- 75 gram sukker
- 150 gram æggehvider
- 1 spsk sukker
Derudover:
- Friske bær
Fremgangsmåde
- Smelt chokoladen og lad den køle lidt af.
- Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.
- Pisk æggehviderne stive i en anden skål og tilsæt sukker. Pisk det til en luftig marengsmasse.
- Pisk den smeltede chokolade sammen med æggesnapsen.
- Vend derefter æggesnapsen sammen med marengsmasssen.
- Kom chokolademoussen i en sprøjtepose og fordel den i dessertglas.
- Sæt dine glas på køl indtil chokolademoussen har sat sig.
- Pynt med friske bær.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave denne chokolademousse dagen før?
Jeg vil anbefale at lave denne chokolademousse opskrift på selve dagen den skal serveres. Den er heldigvis en virkelig hurtig og nem dessert, som kun tager 15-20 minutter at lave.
Skal jeg bruge husblas i denne chokolademousse?
Nej, denne chokolademousse opskrift er uden husblas. Den får sin luftige konsistens fra pisket fløde og æg, hvilket gør den både cremet og luftig uden behov for husblas.
Hvilken chokolade er bedst at bruge?
For den bedste smag bør du bruge en god mørk chokolade med mindst 55-65% kakaoindhold. Hvis du foretrækker en mildere smag, kan du også bruge et mix af mørk- og mælkechokolade.
Kan jeg lave denne chokolademousse uden æg?
Nej, denne chokolademousse opskrift kræver at der bruges æg for at få den perfekte luftige og cremede konsistens. Hvordan pynter jeg bedst min chokolademousse? For en flot og frisk dessert i glas kan du pynte din chokolademousse med friske bær, finthakket chokolade, hakkede nødder eller en lidt flødeskum. Det giver både en flot præsentation og en god smagskontrast.
Nej, denne chokolademousse opskrift kræver at der bruges æg for at få den perfekte luftige og cremede konsistens. Hvordan pynter jeg bedst min chokolademousse? For en flot og frisk dessert i glas kan du pynte din chokolademousse med friske bær, finthakket chokolade, hakkede nødder eller en lidt flødeskum. Det giver både en flot præsentation og en god smagskontrast.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Nem og elsker der ikke skal husblas i. Det går altid galt for mig 😉