• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Nem chokolademousse – lækker dessert i glas

14. oktober 2016 1 Comment

Home » Portionsanrettede desserter » Nem chokolademousse – lækker dessert i glas

Nem chokolademousse - lækker dessert i glas

Nem chokolademousse - lækker dessert i glas
Her får du opskriften på en super luftig og nem chokolademousse, som er perfekt at servere som dessert i glas. Det er en dejlig portionsanrettet dessert, der ser flot ud på bordet, men samtidig er meget nem at lave.
Denne chokolademousse er lavet uden husblas, så den er både hurtig at bikse sammen og har den helt rigtige cremede konsistens. Når du topper den med friske bær, får du den perfekte kombination af sødt og syrligt – det spiller bare rigtig godt sammen.
Det er en oplagt dessert til både gæster og hyggelige middage derhjemme. En klassisk dessert, som man aldrig går galt i byen med!
5
Forberedelse: 20 minutter minutter
Tilberedning: 0 minutter minutter
Tid i alt: 20 minutter minutter
(undgå sort skærm)
5 glas

Udstyr til opskriften:

  • Sprøjteposer (reklamelink)

Ingredienser
  

Chokolademousse:

  • 125 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)
  • 100 gram æggeblommer
  • 75 gram sukker
  • 150 gram æggehvider
  • 1 spsk sukker

Derudover:

  • Friske bær

Fremgangsmåde
 

  • Smelt chokoladen og lad den køle lidt af.
  • Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.
  • Pisk æggehviderne stive i en anden skål og tilsæt sukker. Pisk det til en luftig marengsmasse.
  • Pisk den smeltede chokolade sammen med æggesnapsen.
  • Vend derefter æggesnapsen sammen med marengsmasssen.
  • Kom chokolademoussen i en sprøjtepose og fordel den i dessertglas.
  • Sæt dine glas på køl indtil chokolademoussen har sat sig.
  • Pynt med friske bær.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave denne chokolademousse dagen før?
Jeg vil anbefale at lave denne chokolademousse opskrift på selve dagen den skal serveres. Den er heldigvis en virkelig hurtig og nem dessert, som kun tager 15-20 minutter at lave.
Skal jeg bruge husblas i denne chokolademousse?
Nej, denne chokolademousse opskrift er uden husblas. Den får sin luftige konsistens fra pisket fløde og æg, hvilket gør den både cremet og luftig uden behov for husblas.
Hvilken chokolade er bedst at bruge?
For den bedste smag bør du bruge en god mørk chokolade med mindst 55-65% kakaoindhold. Hvis du foretrækker en mildere smag, kan du også bruge et mix af mørk- og mælkechokolade.
Kan jeg lave denne chokolademousse uden æg?
Nej, denne chokolademousse opskrift kræver at der bruges æg for at få den perfekte luftige og cremede konsistens.
Hvordan pynter jeg bedst min chokolademousse?
For en flot og frisk dessert i glas kan du pynte din chokolademousse med friske bær, finthakket chokolade, hakkede nødder eller en lidt flødeskum. Det giver både en flot præsentation og en god smagskontrast.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

3 opskrifter på nytårsdessert i glas3 opskrifter på nytårsdessert i glas Chokolademousse med Baileys og nøddekrokantChokolademousse med Baileys og nøddekrokant Baked Alaska med hindbæris og brownie - nem opskriftBaked Alaska med hindbæris og brownie – flot portionsanrettet dessert Portionsanrettet cheesecake med citron, vanilje og hindbærPortionsanrettet cheesecake med citron, vanilje og hindbær Citronkage med birkes, Ruby ganache, is og hindbær - flot portionsanrettet dessertCitronkage med birkes, Ruby ganache, is og hindbær – flot portionsanrettet dessert Brownie med mangomousse - lækker opskrift på brownie med mousseBrownie med mangomousse – lækker opskrift på brownie med mousse Tiramisu med karamel og Baileys - nem dessert i glasTiramisu med karamel og Baileys – nem dessert i glas Citronfromage - nem og frisk dessert med citronCitronfromage – nem og frisk dessert med citron

Filed Under: Nytårskager og desserter, Portionsanrettede desserter

Previous Post: « Frugtkage med mandelbund – nem og frisk sommerkage med frugt
Next Post: Chokolade lagkage med hindbær »

Reader Interactions

Comments

  1. Inger

    2. februar 2025 at 15:50

    5 stars
    Nem og elsker der ikke skal husblas i. Det går altid galt for mig 😉

    Svar
5 from 1 vote

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Vurder opskriften uden at skrive en kommentar

Something went wrong. Please try again.