Kransekagekurv med fyld - nem opskrift på kransekage

Jeg elsker at lave en kransekagekurv til festlige lejligheder som nytårsaften. Den er simpelthen så flot og fyldt med en dejlig smag af kransekage, samtidig med at den er nem at lave. Denne version er ekstra overdådig, da den ikke kun består af kransekage, men også er fyldt med slik, chokolade og kransekagekonfekt – en fantastisk kombination, der virkelig gør den til en festlig dessert, som alle kan elske.Kransekagekurven måler ca. 16-18 cm i diameter, hvilket gør den til den perfekte størrelse til at fylde med lækre godter. Der er noget for alle smagsløg her, også selv for dem, der måske ikke er de største kransekagefans.Denne kransekage opskrift er simpel og skaber et imponerende resultat. Opskriften på kransekagekonfekten giver omkring 14-16 stykker, så du kan fylde kurven godt op. Det er en dessert, der virkelig gør sig godt på bordet og skaber en festlig stemning.
Forberedelse:
1 time
Tilberedning:
25 minutter
Tid i alt:
1 time 25 minutter
Ingredienser
Kransekageringe:
- 500 gram marcipan
- 150 gram flormelis
- 40 gram æggehvider
Glasur
- 100 gram flormelis
- 30 gram æggehvider
Kransekage konfekt:
- 150 gram marcipan
- 75 gram flormelis
- 1 æggehvide
- Hele hasselnødder
- 75 gram smeltet chokolade
Fremgangsmåde
Kransekageringe:
- Rør alle ingredienser sammen med k-spaden på din røremaskine, eller i hånden. Kom kransekagemassen på køl og lad den blive helt kold – lad den gerne ligge i køleskabet indtil næste dag.
- Vej kransekagemassen og del den i 3 lige store klumper.
- Drys en smule flormelis på bordet og rul hver klump ud til en længde på 50 cm.
- Tryk stængerne en smule flade på den side der vender mod dig selv, så de bliver en smule “trekantede”.
- Flyt en ring over på en bageplade beklædt med bagepapir og luk den flot sammen. Sørg også for at den er flot rund.
- Tag et stykke bagepapir og læg ovenpå den ubagte ring. Læg derefter en bageplade ovenpå og tryk forsigtigt ned – på den måde sørger du for at ringen er lige høj og ikke buler. Fjern den øverste plade og bagepapir igen.
- Bag ringene ved 220 grader i ca. 15 minutter, indtil kransekageringene er gyldne.
Glasur:
- Pisk flormelis og æggehvider helt hvide og luftige. Glasuren skal være sej og tyk.
- Kom glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul.
- Sprøjt glasuren ud på den første ring og placer derefter den næste ring ovenpå. Fortsæt sådan med alle ringene.
Kransekage konfekt:
- Ælt alle ingredienser godt sammen til en ensartet masse.
- Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt små fine toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Kom en hel hasselnød i midten af hver kransekage og tryk den en smule ned.
- Bag kransekagerne i ca. 10-14 minutter ved 220 grader. De er færdige, når de er flot gyldne.
- Lad dem afkøle helt og dyp bunden i smeltet chokolade.
- Fyld din kransekagekurv med kransekagekonfekt, slik, chokolade, serpentiner og nytårsknallerter.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave kransekagekurve i forvejen?
Ja, du kan sagtens bage dine kransekagekurve i god tid. En kransekage bliver langt mere saftig og lækker, hvis den fryses ned. Derfor kan du lave din kransekage i virkelig god tid, da kransekage kan holde sig i fryseren i op til 6 måneder.
Hvilket fyld passer bedst til en kransekagekurv?
En klassisk kransekagekurv kan fyldes med f.eks. fyldte chokolader, konfekt, slik og kransekagekonfekt.
Hvordan får jeg en perfekt sprød og sej konsistens?
For at få en kransekagekurv med den rette balance mellem sprødhed og sejhed er det vigtigt ikke at bage den for længe.
En god kransekage skal være let gylden. Bag gerne ringene med “dobbelt bageplade” – dvs. at du sætter en ekstra bageplade under bagepladen med kransekageringene. På den måde undgår du at dine kransekageringe bliver sorte eller brændte i bunden.
Kom gerne din kransekage en tur i fryseren (efter de er kølet ned og uden glasur), det gør dem dejligt saftige og chewy.
Kan jeg bruge andet end marcipan i denne kransekage opskrift?
Marcipan er en essentiel ingrediens i en klassisk kransekage opskrift, men du kan eksperimentere med at tilsætte lidt mandelmel for en lettere konsistens. Vær dog opmærksom på, at smagen og strukturen vil ændre sig.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hvor er den flot Mette. ❤️Godt nytår til dig; tak for de mange gode opskrifter ❤️🎉🌹🌹🌹🥂
Hej Inger
Tusind tak for dine sød ord.
Godt nytår 😊🎊
Mvh. Mette