Chokoladebrud

Det her er en virkelig lækker chokoladebrud opskrift, der giver bløde og luftige boller med masser af chokoladestykker. Hvis du elsker luftige chokoladeboller, så er denne opskrift værd at prøve.Jeg tør næsten sværge, at det her er den bedste opskrift på chokoladebrud! Bollerne bliver dejligt bløde og luftige, og chokoladen smelter let i de lune boller. De smager skønt, som de er, men smager også helt fantastisk med lidt smør.Et godt tip er at bruge en røremaskine med dejkrog til at ælte dejen godt og længe. Det giver den mest luftige og bløde bolle. Med denne chokoladeboller opskrift får du skønne boller, der er perfekte til morgenbordet eller eftermiddagskaffen.
Forberedelse:
1 time 40 minutter
Tilberedning:
15 minutter
Tid i alt:
1 time 55 minutter
Ingredienser
Chokoladebrud:
- 25 gram gær
- 3 dl lunkent vand
- Ca. 500 gram hvedemel
- 25 gram sukker
- 1 tsk salt
- 40 gram blødt smør
- 1 æg
- 125 gram chokolade (knapper eller grofthakket)
Fremgangsmåde
- Opløs gær i lunkent vand.
- Tilsæt mel, sukker og salt og ælt det sammen til en ensartet dej.
- Tilsæt herefter det bløde smør og ælt i ca. 10 minutter, ved mellemhøj hastighed på din røremaskine, indtil dejen bliver blank og smidig, og slipper skålens kanter.
- Lad dejen hæve i 1 time med et fugtigt viskestykke over sig.
- Hæld dejen ud på bordet.
- Lav en fordybning i dejen og kom æg og chokolade i. Fold dejen sammen, således at æg og chokolade bliver lukket inde.
- Hak dejen i stykker med en dejskærer, så chokoladen bliver godt fordelt.
- Saml de små stykker til rustikke boller på en bradepande beklædt med bagepapir.
- Lad dem efterhæve i 20 minutter.
- Bag bollerne ved 220 grader almindelig ovn i ca 12-15 min.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Hold da op de er godt nok helt fantastiske 👍🏻