• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Chokoladebrud

7. marts 2025 1 Comment

Home » Brød og boller » Boller » Chokoladebrud

Chokoladebrud

Chokoladebrud - opskrift på luftige chokoladeboller
Det her er en virkelig lækker chokoladebrud opskrift, der giver bløde og luftige boller med masser af chokoladestykker. Hvis du elsker luftige chokoladeboller, så er denne opskrift værd at prøve.
Jeg tør næsten sværge, at det her er den bedste opskrift på chokoladebrud! Bollerne bliver dejligt bløde og luftige, og chokoladen smelter let i de lune boller. De smager skønt, som de er, men smager også helt fantastisk med lidt smør.
Et godt tip er at bruge en røremaskine med dejkrog til at ælte dejen godt og længe. Det giver den mest luftige og bløde bolle. Med denne chokoladeboller opskrift får du skønne boller, der er perfekte til morgenbordet eller eftermiddagskaffen.
5
Forberedelse: 1 time time 40 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time 55 minutter minutter
(undgå sort skærm)
10 stk

Ingredienser
  

Chokoladebrud:

  • 25 gram gær
  • 3 dl lunkent vand
  • Ca. 500 gram hvedemel
  • 25 gram sukker
  • 1 tsk salt
  • 40 gram blødt smør
  • 1 æg
  • 125 gram chokolade (knapper eller grofthakket)

Fremgangsmåde
 

  • Opløs gær i lunkent vand.
  • Tilsæt mel, sukker og salt og ælt det sammen til en ensartet dej.
  • Tilsæt herefter det bløde smør og ælt i ca. 10 minutter, ved mellemhøj hastighed på din røremaskine, indtil dejen bliver blank og smidig, og slipper skålens kanter.
  • Lad dejen hæve i 1 time med et fugtigt viskestykke over sig.
  • Hæld dejen ud på bordet.
  • Lav en fordybning i dejen og kom æg og chokolade i. Fold dejen sammen, således at æg og chokolade bliver lukket inde.
  • Hak dejen i stykker med en dejskærer, så chokoladen bliver godt fordelt.
  • Saml de små stykker til rustikke boller på en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i 20 minutter.
  • Bag bollerne ved 220 grader almindelig ovn i ca 12-15 min.

Spørgsmål & svar

Chokoladebrud - opskrift på luftige chokoladeboller
Hvordan får jeg ekstra luftige chokoladeboller?
For at sikre luftige chokoladeboller er det vigtigt at lade dejen hæve længe nok – gerne i mindst 1 time, eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse. Derudover er det vigtigt at ælte dejen længe på en røremaskine med dejkrog for at udvikle glutennetværket, så dine chokoladebrud bliver bløde og luftige.
Hvilken slags chokolade kan jeg bruge i denne chokoladebrud opskrift?
Du kan bruge den type chokolade, du bedst kan lide. Mørk chokolade giver en intens smag, mens mælkechokolade gør bollerne sødere. Hvis du vil lave en lidt anderledes variant af opskriften på chokoladebrud, kan du også blande flere forskellige slags chokolade.
Hvordan opbevarer jeg bedst mine chokoladeboller?
Luftige chokoladeboller smager bedst samme dag, de er bagt, men du kan opbevare dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til to dage. Hvis du vil have dem til at holde længere, kan du fryse dem og blot lune dem i ovnen, når de skal spises.
Kan jeg tilsætte nødder eller andre ingredienser i denne chokoladeboller opskrift?
Ja, det kan du sagtens! Du kan tilsætte hakkede nødder eller tørret frugt til dine chokoladebrud. Hvis du vil give bollerne et ekstra twist, kan du også tilsætte lidt appelsinskal eller kanel.
Chokoladebrud - opskrift på luftige chokoladeboller
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Bløde og luftige chokoladeboller - verden bedste chokoladeboller!Bløde og luftige chokoladeboller – verden bedste chokoladeboller! De bedste gulerodsbrud - bløde og lækre i flere dageDe bedste gulerodsbrud – bløde og lækre i flere dage Bløde og luftige juleboller med rosinerBløde og luftige juleboller med rosiner Sprøde og luftige italienske bollerSprøde og luftige italienske boller Bløde og luftige fødselsdagsboller - gode i flere dage!Bløde og luftige fødselsdagsboller – gode i flere dage! Nemme surdejsbollerNemme surdejsboller uden surdej Koldhævede fødselsdagsboller - opskrift på bløde og luftige lyse bollerKoldhævede fødselsdagsboller Æltefrie koldhævede boller - opskrift på nemme og luftige morgenbollerÆltefrie og koldhævede boller med havregryn

Filed Under: Boller, Brød og boller

Previous Post: « Chili con carne med ris og tortillachips
Next Post: Protein pandekager med banan, hytteost og havregryn »

Reader Interactions

Comments

  1. Susanne

    8. marts 2025 at 22:16

    5 stars
    Hold da op de er godt nok helt fantastiske 👍🏻

    Svar
5 from 1 vote

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Vurder opskriften uden at skrive en kommentar

Something went wrong. Please try again.