• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Bløde og luftige juleboller med rosiner

15. december 2019

Bløde og luftige juleboller med rosiner

Home » Brød og boller » Boller » Bløde og luftige juleboller med rosiner

Bløde og luftige juleboller med rosiner

Bløde og luftige juleboller med rosiner
Disse juleboller er både bløde og luftige med en skøn smag af kardemomme og søde rosiner. Perfekte til december, hvor de kan nydes med smør og en god kop varm kakao. Juleboller med rosiner har en dejlig klassisk smag, men hvis du ikke er til rosiner, kan de nemt erstattes med chokolade eller udelades helt.
Med denne juleboller opskrift får du boller, der holder sig lækre og bløde i flere dage, hvis de opbevares i en lufttæt beholder/pose.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
15 stk

Udstyr til opskriften:

  • Bradepande (Ca. 30x22 cm) (reklamelink)

Ingredienser
  

Juleboller:

  • 3 dl mælk
  • 50 gram gær
  • 2 æg
  • 5 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • Ca. 600 gram hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 tsk kanel
  • 75 gram smør (stuetempereret)
  • 100 gram rosiner

Derudover:

  • Perlesukker
  • Hasselnøddeflager (reklamelink)
  • 1 æg (til pensling)

Fremgangsmåde
 

  • Lun mælken og rør gær ud deri.
  • Tilsæt æg, sukker og salt.
  • Tilsæt mel sammen med kardemomme og kanel.
  • Ælt det godt sammen i din røremaskine med dejkrog.
  • Tilsæt smør i tern lidt ad gangen.
  • Lad dejen ælte godt til den slipper kanterne på skålen. Dette kan tage 10-15 minutter.
  • Til sidst tilsættes rosinerne. Ælt igen dejen til rosinerne er godt fordelt.
  • Lad dejen hæve overdækket med et fugtigt viskestykke i 30 minutter.
  • Form dejen til 15 boller og læg dem ved siden af hinanden i en bradepande (ca. 30x22 cm).
  • Jeg vejede hele dejen og dividerede dejens vægt med 15 = hvad hver bolle skal veje. På den måde er jeg sikker på jeg får lige store boller og at jeg får brugt hele dejen.
  • Lad bollerne efterhæve i 20 minutter med et fugtigt viskestykke over dem.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
  • Bag bollerne ved 210 grader i ca. 12-15 minutter.
  • Opbevar bollerne i en lufttæt pose/beholder - så holder de sig lækre i flere dage.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave juleboller uden rosiner?
Ja, du kan sagtens udelade rosiner eller erstatte dem med f.eks. chokolade, tranebær eller hakkede nødder.
Hvordan får jeg mine juleboller ekstra luftige?
For at få luftige juleboller er det vigtigt at ælte dejen godt og lade den hæve længe nok. 
Kan jeg fryse mine juleboller med rosiner?
Ja, juleboller kan fryses ned i op til 2-3 måneder. Lad dem tø op ved stuetemperatur og lun dem evt. i ovnen, så de bliver bløde og lækre igen. 
Hvordan opbevarer jeg julebollerne, så de forbliver bløde?
Opbevar julebollerne i en lufttæt pose eller beholder ved stuetemperatur. Hvis de bliver lidt tørre, kan de lunes let i ovnen.
Kan jeg bruge fuldkornsmel i denne juleboller opskrift?
Ja, du kan erstatte en del af hvedemelet med fuldkornsmel. Fuldkornsmel suger mere væske end almindeligt hvedemel, så husk at tilsætte lidt ekstra væske til dejen.  
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

De bedste gulerodsbrud - bløde og lækre i flere dageDe bedste gulerodsbrud – bløde og lækre i flere dage Sprøde og luftige italienske bollerSprøde og luftige italienske boller Bløde og luftige fødselsdagsboller - gode i flere dage!Bløde og luftige fødselsdagsboller – gode i flere dage! Nemme surdejsbollerNemme surdejsboller uden surdej Koldhævede fødselsdagsboller - opskrift på bløde og luftige lyse bollerKoldhævede fødselsdagsboller Æltefrie koldhævede boller - opskrift på nemme og luftige morgenbollerÆltefrie og koldhævede boller med havregryn Koldhævede sesamboller - sprøde og nemme æltefrie boller med sesamKoldhævede sesamboller Koldhævede boller med havregryn og gulerod - sprøde og æltefrie morgenbollerKoldhævede boller med havregryn og gulerod

Filed Under: Boller, Brød og boller, Juleopskrifter

Previous Post: « 3 opskrifter på nytårsdessert i glas
Next Post: Små moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbund »

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required