Nemme surdejsboller uden surdej

Denne opskrift på surdejsboller gør det nemt at få friskbagte og luftige boller uden alt besværet med en klassisk surdej. Ved at bruge tørret surdejspulver kan du springe alle de tidskrævende trin over, såsom fodring af surdej, autolyse og foldninger. Resultatet er skønne surdejsboller, der både er nemme at lave og smager fantastisk.Hvis du leder efter en opskrift på surdejsboller, som ikke kræver den traditionelle surdej, er denne løsning ideel. Med surdejspulver får du den karakteristiske smag og tekstur, som surdejsboller er kendt for, uden at skulle bruge op til flere dage på forberedelse. Det er perfekt til dem, der gerne vil have lækre boller uden at gå på kompromis med smagen – og som samtidig vil spare tid.Disse nemme surdejsboller er en favorit til både morgenbordet eller som en eftermiddagssnack.
Forberedelse:
2 timer 25 minutter
Tilberedning:
10 minutter
Tid i alt:
2 timer 35 minutter
Ingredienser
- 4 dl lunkent vand
- 350 gram hvedemel
- 150 gram fuldkornshvedemel
- 1 brev tørret surdej fra Dr. Oetker (reklamelink)
- 2 tsk salt
- 1 tsk honning
- 50 gram bygflager
- 25 gram hørfrø
Fremgangsmåde
- Kom vand, hvedemel, fuldkorns ølandshvedemel, tørret surdej, salt og honning i skålen til din røremaskine.
- Ælt det hele godt sammen ved middelhøj hastighed i 10 minutter, indtil dejen samler sig i en klump om krogen og klasker mod skålens kanter. Dejen skal være fugtig og elastisk.
- Kom et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen stå og hæve i 2 timer.
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft og lad den stå og varme godt op med en bageplade eller bagesten.
- Bland bygflager og hørfrø på en tallerken.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i rustikke boller med en dejskærer. Vend bollerne på hovedet i bygflager og hørfrø og sæt dem over på den varme bageplade/bagesten beklædt med bagepapir.
- Bag bollerne i ca. 10-12 minutter indtil de har en gylden og sprød overflade. Lad derefter bollerne køle af på en rist.
Spørgsmål & svar
Hvordan kan jeg lave surdejsboller uden surdej?
Titlen på denne opskrift er ikke helt korrekt, for der er jo surdej i opskriften i form af surdejspulver. Men det er så nemt, at det er som at bage uden surdej med fodringer, vedligeholdelse, lange hævninger osv. Med surdejspulver får du smagen og den sprøde skorpe, som hvis du bager med surdej - men uden alt besværet. Der er flere forskellige producenter, som laver surdejspulver.
Dr. Oetker har lavet en nem version af tørret surdej - se produktet her
Hvor længe skal dejen hæve?
Dejen til disse nemme surdejsboller skal hæve i 2 timer. Hævetiden udvikler smagen og giver en mere elastisk dej, der minder om rigtige surdejsboller.
Hvordan får jeg sprød skorpe på mine nemme surdejsboller?
For at få en sprød skorpe kan du bage bollerne på en varm bagesten eller bageplade. Det giver en flot, gylden overflade, som ligner dem fra klassiske surdejsboller.
Kan jeg fryse bollerne?
Ja, de færdigbagte boller kan fryses i op til tre måneder. Lad dem køle helt af, før du putter dem i fryseren. Når de skal spises, kan de optøs ved stuetemperatur eller lunes i ovnen for at få skorpen sprød igen.


Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hej Mette.
Er det muligt, at bage bollerne med almindelig gær?
Hej Camilla
Ja, du kan godt lave den med 25 gram gær og så lade den hæve i 1,5 time.
Mvh. Mette