Chili con carne med ris og tortillachips

Her får du en chili con carne opskrift, der er både nem og meget smagfuld. Den er perfekt til en travl hverdag, men kan også sagtens serveres for gæster.Denne chili con carne med chokolade får en ekstra dyb smag og en let sødme, der passer perfekt sammen med de smagfulde krydderier og hakket oksekød. Jeg serverer altid min chili con carne med ris, tortillachips, creme fraiche og majs. Ønsker du noget andet lækkert tilbehør, kan du servere naanbrød, en frisk salat, tomatsalsa eller guacamole til.Hvis du leder efter en nem chili con carne opskrift, som både er fyldig og smagfuld, er denne version et oplagt valg. Den kan stå og simre på komfuret længe, mens du ordner andre ting.Prøv også min opskrift på gratineret pastaret med makaroni, grøntsager og oksekød.
Forberedelse:
15 minutter
Tilberedning:
30 minutter
Tid i alt:
45 minutter
Ingredienser
Chili con carne:
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 3 gulerødder
- 500 gram hakket oksekød
- 1 tsk tørret oregano
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kanel
- 1 dåse hakkede tomater
- 70 gram tomatpuré
- 1 terning oksebouillon
- 2 dl vand
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 dåse kidneybønner
- 30 gram mørk chokolade
- Chiliflager eller frisk chili (Tilsæt lidt ad gangen og smag til!)
- Salt og peber
Servers med:
- 6 dl ris
- 1 pose tortillachips
- Creme fraiche
- 1 dåse majs
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg fint og kom dem i en gryde med lidt olie. Steg det til løgene er klare.
- Hak rød peberfrugt og gulerødder i tern. Tilsæt dem til gryden og lad dem stege med indtil de er møre.
- Tilsæt hakket oksekød sammen med oregano, spidskommen og kanel. Rør det hele godt sammen og lad oksekødet brune.
- Kom hakkede tomater, tomatpuré, oksebouillon, vand og hvidvinseddike i gryden.
- Lad det stå og simre i ca. 20 minutter.
- Skyl bønnerne i en sigte og tilsæt dem i gryden sammen med mørk chokolade.
- Lad det simre i yderligere 10-15 minutter.
- Smag til med chiliflager, salt og peber.
- Server retten med kogte ris, tortillachips, creme fraiche og majs.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Skriv et svar