• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Koldhævede fødselsdagsboller

12. januar 2025 Leave a Comment

Home » Brød og boller » Boller » Koldhævede fødselsdagsboller

Koldhævede fødselsdagsboller

Koldhævede fødselsdagsboller - opskrift på bløde og luftige lyse boller
Denne opskrift på fødselsdagsboller / bamseboller giver dig de bedste koldhævede fødselsdagsboller, som er både bløde og luftige. At koldhæve dejen giver dig flere fordele – det sparer dig tid på selve dagen, hvor du har gæster, men det giver også dejen mulighed for at udvikle sig langsomt mens den hæver, hvilket resulterer i en ekstra luftig og smagfuld bolle.
Koldhævede boller kræver minimal indsats på forhånd og kan nemt laves dagen før, så du kan servere lækre, friskbagte boller til dine gæster.
Hvis du leder efter en nem og velsmagende opskrift på fødselsdagsboller, er denne koldhævede version et perfekt valg.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
30 stk

Ingredienser
  

Koldhævede fødselsdagsboller

  • 4,5 dl lun mælk
  • 20 gram gær
  • 3 æg
  • 100 gram sukker
  • Ca. 900 gram hvedemel
  • 1,5 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 120 gram smør (stuetempereret)

Derudover:

  • 1 æg (til pensling)

Fremgangsmåde
 

  • Lun mælken og rør gæren ud deri.
  • Tilsæt æg og sukker.
  • Tilsæt mel sammen med kardemomme og salt og ælt det godt sammen på din røremaskine.
  • Tilsæt smør i tern lidt ad gangen.
  • Lad dejen ælte godt, vej middel-høj hastighed, indtil dejen er blank og smidig, og den slipper kanterne på skålen – dette tager ca. 15 minutter.
  • Lad dejen hæve med husholdningsfilm over sig i 45 minutter ved stuetemperatur og sæt den derefter i køleskabet natten over. 
  • Form dejen til boller (ca. 50 gram pr. bolle) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve i 1 time med et fugtigt viskestykke over sig. 
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
  • Bag bollerne ved 210 grader i ca. 10-12 minutter.

Spørgsmål & svar

Hvad gør koldhævning for bollerne?
Koldhævning giver bollerne en ekstra god smag og en luftig, blød krumme. Det gør også, at du kan fordele arbejdet over to dage, hvilket er ideelt, når du skal bage til en travl fødselsdag.
Kan jeg bruge fuldkornsmel i opskriften på fødselsdagsboller?
Ja, du kan sagtens erstatte en del af hvedemelet med fuldkornsmel for at gøre bollerne lidt grovere. Husk dog, at dejen højest sandsynligt kræver en smule mere væske, hvis du tilsætter grovere mel.
Kan jeg fryse bollerne ned?
Ja, de færdigbagte fødselsdagsboller kan fryses ned. Lad dem køle helt af, inden du pakker dem i fryseposer. Når de skal bruges, kan du varme dem op i ovnen ved 180 grader i cirka 5 minutter, så de smager som nybagte.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Bløde og luftige chokoladeboller - verden bedste chokoladeboller!Bløde og luftige chokoladeboller – verden bedste chokoladeboller! De bedste gulerodsbrud - bløde og lækre i flere dageDe bedste gulerodsbrud – bløde og lækre i flere dage Bløde og luftige juleboller med rosinerBløde og luftige juleboller med rosiner Sprøde og luftige italienske bollerSprøde og luftige italienske boller Bløde og luftige fødselsdagsboller - gode i flere dage!Bløde og luftige fødselsdagsboller – gode i flere dage! Nemme surdejsbollerNemme surdejsboller uden surdej Æltefrie koldhævede boller - opskrift på nemme og luftige morgenbollerÆltefrie og koldhævede boller med havregryn Koldhævede sesamboller - sprøde og nemme æltefrie boller med sesamKoldhævede sesamboller

Filed Under: Boller, Brød og boller

Previous Post: « Lakserilette med sprøde rugbrødsstænger
Next Post: Verdens bedste pastasalat med kylling, bacon og karrydressing »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required