Citrontærte med marengs - opskrift på fransk citrontærte

En citrontærte med marengs er en klassisk dessert med en sprød mørdejsbund, en frisk og syrlig lemon curd og en luftig brændt marengs på toppen. Den perfekte balance mellem sødt og syrligt gør, at denne franske citrontærte er en favorit hos mange.Min citrontærte opskrift består af en hjemmelavet mørdejsbund, en syrlig og cremet lemon curd, og brændt marengs. Hvis du elsker syrlige desserter, så er denne opskrift på citrontærte værd at prøve.Vil du lave verdens bedste citrontærte, så er hemmeligheden at bruge friske citroner til din lemon curd og bage tærtebunden, så bunden er dejligt sprød. Den kan bruges både som dessert eller som en dejlig kage til eftermiddagskaffen, når du vil forkæle dig selv og dine gæster med noget særligt.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Tærtering (Ø19 cm) (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Stjernetyl (reklamelink)
- Gasbrænder (reklamelink)
Ingredienser
Mørdej:
- 150 gram hvedemel
- 50 gram flormelis
- 75 gram smør (stuetempereret)
- 1 æggeblomme
- Evt. 1 tsk vand
Lemoncurd:
- 135 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 2 citroner (saft + fintrevet skal)
- 2 æg
- 2 æggeblommer (gem æggehviderne til marengsen)
- 15 gram majsstivelse
- 50 gram smør
Marengs:
- 2 æggehvider
- 135 gram sukker
Fremgangsmåde
Mørdej:
- Alle ingredienser æltes kort sammen til massen er ensartet.
- Put dejen i køleskabet i 1/2 time.
- Rul mørdejen ud til en tykkelse på ca 3 mm.
- Placer dejen ned i en tærteform (Ø19 cm) og skær det overskydende dej fra kanten.
- Prik huller med en gaffel i tærtens bund.
- Bag tærtedejen ved 170 grader i ca. 15-17 minutter.
Lemoncurd:
- Kom sukker, vanilje, citronsaft og revet citronskal i en gryde.
- Giv det et hurtigt opkog til sukkeret er opløst og sigt derefter citronskallen fra.
- I en skål piskes æggene sammen.
- Opløs majsstivelsen i lidt vand og kom det ned til æggene.
- Rør derefter citronlagen i.
- Kom det hele tilbage i gryden og varm det op til det tykner. Sørg for hele tiden at piske.
- Tag gryden af varmen og rør smørret i lidt efter lidt.
- Hæld citroncremen ovenpå den afkølede tærtebund.
- Sæt tærten på køl til citroncremen er helt kold og har sat sig.
Marengs:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der stadig piskes ved høj hastighed. Bliv ved med at piske ved høj hastighed indtil marengsen er helt stiv og fluffy.
- Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl i enden og sprøjt det ud på toppen af din kage.
- Afslut med at brænde dine marengstoppe med en gasbrænder.
Spørgsmål & svar
Hvordan får jeg en sprød bund i min citrontærte med marengs?
For at sikre en sprød mørdejsbund er det vigtigt at bage den indtil den er gylden og færdigbagt, inden du fylder den med lemon curd.
Hvordan får jeg en luftig og flot brændt marengs?
For en perfekt marengs skal du piske æggehviderne stive, før du tilsætter sukker lidt ad gangen. Brug en gasbrænder til at brænde marengsen let, eller giv den kort tid under grillfunktionen i ovnen – hold godt øje, så den ikke brænder på.
Kan jeg lave citrontærten dagen før?
Ja, du kan sagtens lave din citrontærte med lemon curd dagen før, men vent med at komme marengs på kagen til dagen den skal serveres.
Kan jeg fryse en citrontærte med marengs?
Jeg vil ikke anbefale at fryse denne citrontærte med marengs, da marengsen kan blive blød og vandet ved optøning. Men du kan sagtens fryse din tærtebund med lemon curd.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Jeg har tidligere lavet Lemon marengstærte. Den blev lavet formiddag og skulle serveres til aften. Marengsen blev flydende i bunden, oplever du også det? Grunden? Kh Ann
Nej, det har jeg aldrig oplevet – marengs kan ske at falde en smule sammen hvis den står et døgns tid, men jeg har aldrig oplevet at den bliver flydende.
Mvh. Mette
Jeg forstår ikke den del med æggene i citroncremen. Der står 2 æg også står der 2 æggeblommer (gem hviderne til marengsen)
Betyder det at det er to æg ialt hvor de bare deles op eller skal jeg bruge 4 æg i al?
Hej Mette.
Det betyder at der skal 2 hele æg og 2 æggeblommer i, så ja, 4 æg i alt.
Hviderne fra de 2 æggeblommer gemmes til marengsen 🙂
Det er en skøn kage. Den laver jeg igen straks der byder sig en lejlighed! Haps haps
Tusind tak for din søde kommentar! Det er så skønt at høre 🙂
Ej lækkert, det ligner en dessert jeg er nødt til at lave 😊
Men jeg forstår ikke den sidste del med marengs. De toppe der kommer på skal de ikke i ovnen? Eller er det nok med den lille gasbrænder?
Hej Annika
Det er nok med en gasbrænder 😊
Mvh. Mette
Hej jeg vil bar spøger om om man godt kan brænde marengsen med en lejter eller det skal vager en gasbrændere
Hej Maja
Det skal være med en gasbrænder 🙂
Mvh. Mette
Hej
Dine kager er fantastiske👌
Hvor mange personer er denne kage beregnet til?
Vh Pia
Hej Pia
Tak for din søde besked!
Kagen svarer til ca. 8-10 personer 😊
Mvh. Mette