
Her får du opskriften på en fantastisk citrontærte med marengs! Sprød tærtebund, syrlig og cremet citroncreme og et låg af fluffy marengs – så bliver det virkelig ikke bedre! Denne smagssammensætning er helt genial. Syrligt og sødt sammen giver en speciel og afbalanceret smagsoplevelse, der gør citrontærten til en dejlig frisk kage.Denne franske citrontærte, også kendt som en tærte med citron eller citrontærte med lemoncurd, er en frisk kage. Den sprøde bund passer godt sammen med den syrlige lemoncurd mens marengsen tilfører sødme.Opskriften på denne citrontærte er nem at følge og giver et resultat, der både ser imponerende ud og smager fantastisk. Hvis du er på jagt efter verdens bedste citrontærte, så er denne opskrift værd at prøve.
Udstyr til opskriften:
- Tærtering (Ø19 cm) (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Stjernetyl (reklamelink)
- Gasbrænder (reklamelink)
Ingredienser
Mørdej:
- 150 gram hvedemel
- 50 gram flormelis
- 75 gram smør stuetempereret
- 1 æggeblomme
- Evt. 1 tsk vand
Lemoncurd:
- 135 gram sukker
- 1/2 vaniljestang kornene
- 2 citroner saft + fintrevet skal
- 2 æg
- 2 æggeblommer gem æggehviderne til marengsen
- 15 gram majsstivelse
- 50 gram smør
Marengs:
- 2 æggehvider
- 135 gram sukker
Fremgangsmåde
Mørdej:
- Alle ingredienser æltes kort sammen til massen er ensartet.
- Put dejen i køleskabet i 1/2 time.
- Rul mørdejen ud til en tykkelse på ca 3 mm.
- Placer dejen ned i en tærteform (Ø19 cm) og skær det overskydende dej fra kanten.
- Prik huller med en gaffel i tærtens bund.
- Bag tærtedejen ved 170 grader i ca. 15-17 minutter.
Lemoncurd:
- Kom sukker, vanilje, citronsaft og revet citronskal i en gryde.
- Giv det et hurtigt opkog til sukkeret er opløst og sigt derefter citronskallen fra.
- I en skål piskes æggene sammen.
- Opløs majsstivelsen i lidt vand og kom det ned til æggene.
- Rør derefter citronlagen i.
- Kom det hele tilbage i gryden og varm det op til det tykner. Sørg for hele tiden at piske.
- Tag gryden af varmen og rør smørret i lidt efter lidt.
- Hæld citroncremen ovenpå den afkølede tærtebund.
- Sæt tærten på køl til citroncremen er helt kold og har sat sig.
Marengs:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der stadig piskes ved høj hastighed. Bliv ved med at piske ved høj hastighed indtil marengsen er helt stiv og fluffy.
- Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl i enden og sprøjt det ud på toppen af din kage.
- Afslut med at brænde dine marengstoppe med en gasbrænder.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Jeg har tidligere lavet Lemon marengstærte. Den blev lavet formiddag og skulle serveres til aften. Marengsen blev flydende i bunden, oplever du også det? Grunden? Kh Ann
Nej, det har jeg aldrig oplevet – marengs kan ske at falde en smule sammen hvis den står et døgns tid, men jeg har aldrig oplevet at den bliver flydende.
Mvh. Mette
Jeg forstår ikke den del med æggene i citroncremen. Der står 2 æg også står der 2 æggeblommer (gem hviderne til marengsen)
Betyder det at det er to æg ialt hvor de bare deles op eller skal jeg bruge 4 æg i al?
Hej Mette.
Det betyder at der skal 2 hele æg og 2 æggeblommer i, så ja, 4 æg i alt.
Hviderne fra de 2 æggeblommer gemmes til marengsen 🙂
Det er en skøn kage. Den laver jeg igen straks der byder sig en lejlighed! Haps haps
Tusind tak for din søde kommentar! Det er så skønt at høre 🙂
Ej lækkert, det ligner en dessert jeg er nødt til at lave 😊
Men jeg forstår ikke den sidste del med marengs. De toppe der kommer på skal de ikke i ovnen? Eller er det nok med den lille gasbrænder?
Hej Annika
Det er nok med en gasbrænder 😊
Mvh. Mette
Hej jeg vil bar spøger om om man godt kan brænde marengsen med en lejter eller det skal vager en gasbrændere
Hej Maja
Det skal være med en gasbrænder 🙂
Mvh. Mette
Hej
Dine kager er fantastiske👌
Hvor mange personer er denne kage beregnet til?
Vh Pia
Hej Pia
Tak for din søde besked!
Kagen svarer til ca. 8-10 personer 😊
Mvh. Mette