Frugttærte med pistaciemazarin og hindbærmousse

Denne frugttærte er en smagfuld og elegant dessert, der kombinerer sprød mørdej med en fyldig pistaciemazarin. Frugttærten toppes med mælkechokolade og små halvkugler af hindbærmousse. Derudover, selvfølgelig frisk frugt som kiwi, vindruer og stikkelsbær, der giver et frisk og farverigt udtryk.Denne dessert tærte med frugt er perfekt til festlige anledninger, hvor der skal kræses lidt ekstra. Opskriften på denne frugttærte med marcipan og mørdej sikrer en skøn balance mellem sødt og syrligt, sprødt og cremet. Kombinationen af pistaciemazarin og chokolade giver en rig smag, mens de friske bær og frugter tilfører et let og friskt element.En frugttærte som denne er en skøn klassiker, der kan laves med sæsonens frugter og bær. Uanset om det er sommerens bær eller vinterens eksotiske frugter, er denne tærte med frugt en opskrift, der altid imponerer. Hvis du leder efter den perfekte frugttærte opskrift, er denne et oplagt valg til både hverdag og fest.
Forberedelse:
1 time
Tilberedning:
35 minutter
Tid i alt:
1 time 35 minutter
Udstyr til opskriften:
- Halvkugleform i silikone (Ø4 cm) (reklamelink)
Ingredienser
Hindbærmousse:
- 1,5 blade husblas
- 125 gram frosne hindbær
- 25 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk citronsaft
- 1 dl piskefløde
- 60 gram creme fraiche
Mørdej:
- 150 gram hvedemel
- 50 gram flormelis
- 75 gram smør (stuetempereret)
- 1 æggeblomme
- Evt. 1 tsk vand
Pistaciemazarin:
- 50 gram usaltede pistacienødder
- 1 æg
- 100 gram revet marcipan
- 30 gram sukker
- 70 gram smør (stuetempereret)
- 1 spsk hvedemel
Chokoladelag:
- 50 gram mælkechokolade
Pynt:
- 3 kiwi
- Stikkelsbær
- Grønne vindruer
Fremgangsmåde
Hindbærmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom hindbær, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde, og giv det et hurtigt opkog.
- Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i hindbærpuréen.
- Si massen så du har den rene hindbærsaft tilbage.
- Rør creme fraiche sammen med den lune hindbærsaft.
- Pisk fløden til let skum og vend det sammen med hindbær- og creme fraiche blandingen.
- Fordel hindbærmoussen i små runde silikoneforme. Sæt dem på køl i mindst 4 timer eller gerne til dagen efter.
Mørdej:
- Bland mel og flormelis.
- Smuldr smørret i og til sidst samles dejen med æggeblomme. Tilsæt evt. 1 tsk vand hvis dejen er for “tør”.
- Kom dejen i køleskabet i 1/2 time.
- Rul mørdejen ud til 2-3 mm tykkelse mellem 2 stykker bagepapir.
- Læg dejen ned i tærteformen og skær det overskydende dej fra kanten.
- Kom et stykkebagepapir ovenpå tærtedejen og fylden den op med tørrede bønner eller ris.
- Blindbag tærtedejen ved 170 grader i ca. 15-17 minutter.
- Tag tærtebunden ud af ovnen og fjern bønner/ris og bagepapir. Sæt tærtebunden tilbage i ovnen og bag den yderligere i 5-8 minutter.
Pistaciemazarin:
- Blend pistacienødderne til helt fint mel i en minihakker.
- Bland derefter alle ingredienserne sammen i en skål og pisk det hele sammen indtil det er en ensartet masse.
- Fordel pistaciemazarinen ned i tærteformen og bag den ca. 15-20 minutter ved 170 grader.
Chokoladelag:
- Smelt chokoladen og fordel det på toppen af den helt afkølede tærte.
Pynt:
- Tag de frosne hindbærhalvkugler ud af fryseren. Befri dem fra formen og pynt tærten med dem, samt kiwi, stikkelsbær og grønne vindruer.
Spørgsmål & svar
Hvordan får jeg en sprød bund i min frugttærte?
For at sikre en sprød bund i din frugttærte med mørdej skal du forbage bunden i før du tilsætter pistaciemazarin-massen.
Hvordan får jeg en luftig hindbærmousse?
For at få en let og luftig hindbærmousse er det vigtigt at piske fløden til en let og luftig skum og derefter vende den forsigtigt sammen med hindbærsaften, så luften bevares.
Kan jeg lave frugttærten dagen før?
Ja, du kan sagtens bage mørdejsbunden og lave pistaciemazarin-massen dagen før. Hindbærmoussen bør dog først kommes på, på selve dagen, så den holder sig frisk og lækker. Opbevar din frugttærte med hindbærmousse i køleskabet, indtil den skal serveres.
Hvilke bær passer bedst til denne frugttærte opskrift?
Du kan bruge en blanding af friske bær som hindbær, blåbær, jordbær og ribs. De syrlige bær passer godt sammen med den søde pistaciemazarin og den cremede hindbærmousse, hvilket giver en skøn balance i smagen.
Du kan også lave en form for farvetema på tærten. Jeg har her lavet en grøn frugttærte med kiwi, stikkelsbær og grønne vindruer.


Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hvor stor en form har du brugt? 🙂
Hej Maria
Jeg har brugt denne form:
https://www.kop-kande.dk/produkt/aldente-taerteform-guld-med-boelget-kant/5722002251062
Mvh. Mette