• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Oreo tærte med saltkaramel, mælkechokolade og friske bær

7. februar 2021 2 Comments

Home » Tærter » Oreo tærte med saltkaramel, mælkechokolade og friske bær

Oreo tærte med saltkaramel, mælkechokolade og friske bær

Oreo tærte med mælkechokolade, saltkaramel og friske bær
Denne oreo tærte med saltkaramel, mælkechokolade og friske bær er en perfekt kombination af skøn chokoladesmag, saltkaramel og syrlige friske bær. Oreo tærten består af en bund af knuste Oreo kiks, blød saltkaramel, mælkechokoladeganache og friske bær.
Hvis du elsker oreo kage, vil denne tærte helt sikkert imponere – både smagsmæssigt og visuelt. Det er en dessert, der både er nem at lave og ser utrolig flot ud.
Tærten balancerer det søde og det friske på bedste vis og er et oplagt valg, hvis du vil forkæle dine gæster med noget særligt.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
8 personer

Udstyr til opskriften:

  • Aflang tærteform

Ingredienser
  

Oreo bund:

  • 300 gram Oreo
  • 115 gram smeltet smør

Saltkaramel:

  • 1,5 dl piskefløde
  • 100 gram sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 25 gram smør

Mælkechokoladeganache:

  • 2 dl piskefløde
  • 250 gram mælkechokolade (hakket eller knapper)

Pynt:

  • Oreo
  • Friske blåbær
  • Friske brombær
  • Spiseligt sølvstøv (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

Oreo bund:

  • Blend Oreos helt fint og bland det sammen med det smeltede smør.
  • Pres det ud i en tærteform – hvis du ikke vil servere tærten direkte i formen, så skal du bruge en tærteform med løs bund og smøre den med lidt smør.

Saltkaramel:

  • Kom sukker i en gryde og smelt det indtil det får en fin og gyldenbrun farve.
  • Hæld fløde og salt i – karamellen vil nu klumpe sig sammen. Kog massen op under omrøring indtil det hele er ensartet og er smeltet fint sammen.
  • Tilsæt derefter smør i små tern, lidt efter lidt.
  • Hæld saltkaramellen gennem en si og over i en skål.
  • Sæt den i fryseren i ca. 10 minutter så den kan køle lidt af.
  • Fordel karamellen på Oreo bunden og sæt den derefter i køleskabet imens du laver din mælkechokoladeganache.

Mælkechokoladeganache:

  • Varm fløden op til kogepunktet.
  • Kom chokoladen i en skål.
  • Hæld den varme fløde over chokoladen og rør i det indtil det bliver en samlet og blank chokoladeganache.
  • Fordel chokoladeganachen ovenpå saltkaramellen.

Pynt:

  • Pynt kagen med Oreo, friske bær og sølvstøv inden chokoladeganachen har sat sig helt (ca. efter 1,5 time i køleskabet).

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave Oreo tærten dagen før servering?
Ja, denne Oreo tærte med saltkaramel kan sagtens laves dagen før. 
Kan jeg bruge andre bær end dem i opskriften?
Ja, du kan bruge dine yndlingsbær i din Oreo tærte med saltkaramel. Jordbær, hindbær, blåbær eller brombær er alle gode valg, da de tilfører en frisk kontrast til den søde chokolade og karamel.
Hvordan skal min Oreo tærte opbevares?
Din Oreo kage kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til tre dage. 
Kan jeg lave en mindre version af Oreo tærten?
Ja, du kan lave små portionsanrettede Oreo tærter ved at fordele kiksebunden i små tærteforme. Det gør det nemt at servere og ser flot ud på dessertbordet.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Citrontærte med marengs - opskrift på fransk citrontærteCitrontærte med marengs – opskrift på fransk citrontærte Chokoladetærte med friske bær - skøn dessert tærteChokoladetærte med friske bær – skøn dessert tærte Isbomber med vanilje og karamel - en nem og hurtig isdessertIsbomber med vanilje og karamel – en nem og hurtig isdessert opskrift 3 opskrifter på nytårsdessert i glas3 opskrifter på nytårsdessert i glas Små moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbundSmå moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbund Moussekage med karamel og cookie - skøn glaze kageMoussekage med karamel og cookie – skøn glaze kage Lagkage med æble, karamel og hasselnødkrokantLagkage med æble, karamel og hasselnødkrokant KransekagetårnKransekagetårn – skøn opskrift på lille kransekagetårn

Filed Under: Nytårskager og desserter, Tærter

Previous Post: « Gammeldags fastelavnsboller med creme, rabarber og hvid chokolade
Next Post: Choux au craquelin med karamel, æble og mælkechokolade »

Reader Interactions

Comments

  1. Sofia

    13. februar 2021 at 20:32

    Den ser mega lækker ud😍
    Hvis jeg vil lave den i en rund springform tror du så det er nok at fordoble opskriften?
    Og tror du den kan holde sig et døgn på køl?😊

    Svar
    • metteskutter

      13. februar 2021 at 20:37

      Hej Sofia
      Det kommer an på, hvilken størrelse rund form du bruger – prøv dig frem 😊

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required