
Denne oreo tærte med saltkaramel, mælkechokolade og friske bær er en perfekt kombination af skøn chokoladesmag, saltkaramel og syrlige friske bær. Oreo tærten består af en bund af knuste Oreo kiks, blød saltkaramel, mælkechokoladeganache og friske bær.Hvis du elsker oreo kage, vil denne tærte helt sikkert imponere – både smagsmæssigt og visuelt. Det er en dessert, der både er nem at lave og ser utrolig flot ud.Tærten balancerer det søde og det friske på bedste vis og er et oplagt valg, hvis du vil forkæle dine gæster med noget særligt.
Udstyr til opskriften:
Ingredienser
Oreo bund:
- 300 gram Oreo
- 115 gram smeltet smør
Saltkaramel:
- 1,5 dl piskefløde
- 100 gram sukker
- 1/2 tsk salt
- 25 gram smør
Mælkechokoladeganache:
- 2 dl piskefløde
- 250 gram mælkechokolade hakket eller knapper
Pynt:
- Oreo
- Friske blåbær
- Friske brombær
- Spiseligt sølvstøv reklamelink
Fremgangsmåde
Oreo bund:
- Blend Oreos helt fint og bland det sammen med det smeltede smør.
- Pres det ud i en tærteform – hvis du ikke vil servere tærten direkte i formen, så skal du bruge en tærteform med løs bund og smøre den med lidt smør.
Saltkaramel:
- Kom sukker i en gryde og smelt det indtil det får en fin og gyldenbrun farve.
- Hæld fløde og salt i – karamellen vil nu klumpe sig sammen. Kog massen op under omrøring indtil det hele er ensartet og er smeltet fint sammen.
- Tilsæt derefter smør i små tern, lidt efter lidt.
- Hæld saltkaramellen gennem en si og over i en skål.
- Sæt den i fryseren i ca. 10 minutter så den kan køle lidt af.
- Fordel karamellen på Oreo bunden og sæt den derefter i køleskabet imens du laver din mælkechokoladeganache.
Mælkechokoladeganache:
- Varm fløden op til kogepunktet.
- Kom chokoladen i en skål.
- Hæld den varme fløde over chokoladen og rør i det indtil det bliver en samlet og blank chokoladeganache.
- Fordel chokoladeganachen ovenpå saltkaramellen.
Pynt:
- Pynt kagen med Oreo, friske bær og sølvstøv inden chokoladeganachen har sat sig helt (ca. efter 1,5 time i køleskabet).
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Den ser mega lækker ud😍
Hvis jeg vil lave den i en rund springform tror du så det er nok at fordoble opskriften?
Og tror du den kan holde sig et døgn på køl?😊
Hej Sofia
Det kommer an på, hvilken størrelse rund form du bruger – prøv dig frem 😊