Jordbærtærte med pistaciemazarin

Her får I opskriften på den skønneste jordbærtærte med sprød mandelmørdej, en flot grøn pistaciemazarin, som giver en dejlig nøddeagtig smag. Ovenpå er der et lag frisk vaniljeskum, der tilføjer en let og cremet konsistens, og så er der et lag smeltet chokolade, som binder det hele sammen. Toppet med de skønneste friske jordbær, får du en jordbærtærte med pistacie, der både ser flot ud og smager fantastisk. Denne tærte er en perfekt kombination af sprød, sød og frisk – og så er den utrolig smuk at servere.Denne opskrift på jordbærtærte er både enkel og lækker, og den passer perfekt til forår og sommer, når jordbærsæsonen går i gang. Hvis du leder efter en nem jordbærtærte med et lille ekstra pift i form af pistaciemazarin og mørk chokolade, er dette en opskrift, der ikke skuffer.En jordbærtærte med marcipan eller pistacie er noget særligt, og det er netop de små detaljer som pistaciemazarin og vaniljeskum, der løfter smagen og gør denne tærte helt fantastisk lækker.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Tærtering (Ø19 cm) (reklamelink)
Ingredienser
Mandelmørdej:
- 60 gram smør
- 40 gram flormelis
- 15 gram mandler (blendet til mandelmel)
- 1/2 æg
- 115 gram hvedemel
- 1/4 tsk salt
Pistaciemazarin:
- 25 gram usaltede pistacienødder (reklamelink)
- 1/2 æg
- 50 gram marcipan (revet)
- 15 gram sukker
- 35 gram smør (stuetempereret)
- 1/2 spsk hvedemel
Frisk vaniljeskum:
- 100 gram creme fraiche (18%)
- 1,5 dl piskefløde
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 25 gram flormelis
Derudover:
- 50 gram mørk chokolade (smeltet)
- Friske jordbær
- usaltede pistacienødder (reklamelink)
- Gule blomster fra Rød Skovsyre
Fremgangsmåde
Mandelmørdej:
- Ælt smør, flormelis, mandelmel, æg, mel og salt sammen til en ensartet og fast dej.
- Kom dejen på køl i ca. 1 time.
- Rul dejen ud i ca. 2,5 mm tykkelse i lidt flormelis og fordel dejen i din tærteform og skær det overskydende dej fra kanten.
- Prik huller i bunden med en gaffel.
- Forbag bunden i 10 minutter ved 170 grader.
Pistaciemazarin:
- Blend pistacienødderne til helt fint i en minihakker.
- Rør derefter alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
- Fordel pistaciemazarinen i tærtebunden og bag den yderligere ca. 15 minutter ved 170 grader.
- Lad bunden køle helt af og pensl den med mørk chokolade.
Frisk vaniljeskum:
- Kom creme fraiche og fløde i en skål og pisk det til en fast skum.
- Tilsæt også vaniljekorn og flormelis og pisk videre.
- Fordel vaniljeskummet ovenpå tærten og sæt den på køl imens du forbereder jordbærrene.
- Pynt med jordbær, hakkede pistacienødder og gule blomster fra rød skovsyre.
- Vent gerne 1-2 timer med at servere den, til vaniljeskummet har sat sig. Det er vigtigt at pointere, at vaniljeskummet aldrig vil blive helt fast, men derimod forbliver det en blød og lækker skum.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar