Små hindbærtærter med Ruby ganache

Denne opskrift på små hindbærtærter med Ruby ganache er virkelig lækker. Tærterne består af en sprød mørdejsbund, en syrlig hindbærkompot, en fløjlsblød Ruby ganache og en fluffy hindbærmarengs, som tilsammen skaber en skøn balance mellem sødt, syrligt, sprødt og blødt. De små hindbærtærter er perfekte, når du gerne vil servere en elegant og velsmagende dessert.Hindbærtærte med mørdej er en klassiker, men her får du en lidt anderledes version med Ruby chokolade, der både giver en let frugtagtig smag og en flot farve. Tærterne er oplagte til en hyggelig eftermiddag eller som dessert til gæster, og du kan med fordel lave dem dagen før.Hvis du leder efter en hindbærtærte opskrift, der er lidt ud over det sædvanlige, så er disse små hindbærtærter med Ruby ganache et godt bud. De er nemme at lave og smager helt fantastisk!
Forberedelse:
40 minutter
Tilberedning:
15 minutter
Tid i alt:
55 minutter
Udstyr til opskriften:
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Sultan tyl (reklamelink)
Ingredienser
Mørdej:
- 150 gram hvedemel
- 50 gram flormelis
- 75 gram smør (stuetempereret)
- 1 æggeblomme
- evt. 1 tsk vand
Ruby ganache:
- 200 gram Ruby chokolade (reklamelink)
- 1 dl piskefløde
- 20 gram glukosesirup
Hindbær marengs:
- 2 æggehvider
- 135 gram sukker
- 2 tsk hindbærpulver (reklamelink)
Hindbærkompot:
- 150 gram frosne hindbær
- 2 spsk sukker
- 1/2 blade husblas
Pynt:
- Rød skovsyre
- Callebaut Ruby crispearls (reklamelink)
- Hindbærpulver (reklamelink)
Fremgangsmåde
Mørdej:
- Bland mel og flormelis.
- Smuldr smørret i og til sidst samles dejen med æggeblomme. Tilsæt evt. 1 tsk vand hvis dejen er for “tør”.
- Stil dejen i køleskabet i 1/2 time.
- Drys en smule mel på bordet og rul mørdejen ud.
- Fordel dejen i små tærteforme og skær det overskydende dej fra kanterne.
- Prik huller med en gaffel i tærtens bund.
- Bag tærterne ved 170 grader i ca. 14-16 minutter.
Ruby ganache:
- Kom chokoladen i en skål.
- Varm fløde og glukosesirup op til kogepunktet og hæld det over chokoladen
- Lad det stå i et minuts tid og rør derefter forsigtigt i massen indtil det har samlet sig og er helt ensartet.
- Fordel ganachen i tærterne og sæt dem derefter på køl til de har sat sig.
Hindbærmarengs:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der stadig piskes ved høj hastighed.
- Bliv ved med at piske ved høj hastighed indtil marengsen er helt stiv og fluffy.
- Tilsæt til sidst hindbærpulver.
Hindbærkompot:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom hindbær og sukker i en kasserolle og varm det op til kogepunktet.
- Tilsæt husblas og rør det ud i hindbærrene.
- Lad hindbærkompotten køle af til stuetemperatur og kom den i en sprøjtepose.
- Fyld hindbærkompotten i hullet af dine marengs og sæt den på køl.
- Pynt med rød skovsyre, hindbærpulver og lyserøde crispearls.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave små hindbærtærter dagen før?
Ja, du kan sagtens lave disse små hindbærtærter dagen før servering.
Hvordan får jeg en sprød bund i min hindbærtærte med mørdej?
For at sikre en sprød mørdejsbund er det vigtigt at bage den helt gylden, før du fylder den med Ruby ganache.
Kan jeg bruge anden chokolade end Ruby til ganachen?
Ja, hvis du ikke har Ruby chokolade, kan du erstatte den med hvid chokolade, som også giver en lækker og cremet ganache. Dog vil du miste den karakteristiske frugtagtige smag og den flotte rosa farve, som Ruby chokolade har.
Hvordan laver jeg en flot hindbærmarengs?
For at få en luftig hindbærmarengs skal du sørge for at piske æggehviderne helt stive, mens sukkeret tilsættes lidt ad gangen. Fortsæt med at piske indtil din marengs er fyldig og kan danne helt stive toppe.
Kan jeg fryse små hindbærtærter?
Det anbefales ikke at fryse hele tærten, da marengsen kan miste sin luftige konsistens. Men du kan sagtens fryse mørdejsbundene med Ruby ganache, tø dem op og pynte med marengs og hindbærkompot inden servering.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hejsa skal marengsen ikke bages el? 🙂
Nej, det skal den ikke 😊
Hvor lang tid kan man lave marengs før det skal serveres?