• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Citronfromage – nem og frisk dessert med citron

29. december 2020 Leave a Comment

Home » Desserter » Citronfromage – nem og frisk dessert med citron

Citronfromage - nem og frisk dessert med citron

Citronfromage - nem og frisk dessert med citron
Citronfromage er en klassisk og frisk dessert, der passer perfekt som afslutning på enhver middag. Den lette og luftige konsistens gør den oplagt som en nem dessert til gæster.
Med denne citronfromage opskrift kan du nemt imponere dine gæster, især hvis du serverer den som en portionsanrettet dessert i glas. Det ser flot ud og gør serveringen enkel. En dessert i glas er altid en fryd for øjet og en praktisk måde at servere citronfromagen på.
Denne opskrift giver en dessert med citron, der både er nem at lave og smager helt fantastisk.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
10 personer

Udstyr til opskriften:

  • 10 glas
  • Sprøjteposer (reklamelink)

Ingredienser
  

Citronfromage:

  • 4 blade husblas
  • 1 vaniljestang (kornene)
  • 100 gram flormelis
  • 6 æggeblommer
  • 2 citroner (både fintrevet skal og saften)
  • 4 dl piskefløde
  • 3 æggehvider

Pynt:

  • 3 dl piskefløde (pisket til flødeskum)
  • Usaltede pistacienødder (reklamelink)
  • Fintrevet citronskal

Fremgangsmåde
 

Citronfromage:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Pisk vaniljekorn, flormelis og æggeblommer til en tyk, lys og luftig æggesnaps.
  • Pisk halvdelen af den fintrevne citronskal med – gem resten til pynt.
  • Kom citronsaften i en lille kasserolle, sammen med husblas, og varm det forsigtigt op indtil husblassen er smeltet. Fjern derefter gryden fra varmen.
  • Hæld fløden i en skål og pisk den til en let skum.
  • I en anden skål piskes æggehviderne stive.
  • Pisk citronblandingen sammen med æggesnapsen.
  • Vend det derefter sammen med den letpiskede fløde.
  • Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.
  • Kom citronfromagen i en sprøjtepose og fordel den i små glas.
  • Sæt dem på køl til de har sat sig.

Pynt:

  • Når citronfromagen har sat sig, pyntes den med flødeskum, hakket pistacie og resten af den fintrevne citronskal.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave citronfromage dagen før?
Ja, denne citronfromage opskrift egner sig perfekt til at blive lavet dagen før. Desserten skal sætte sig i køleskabet og det kan den passende gøre natten over.
Hvordan får jeg min citronfromage helt luftig?
For at få en let og luftig dessert med citron er det vigtigt at piske æggehviderne og fløden helt luftigt og derefter vende dem forsigtigt i citronblandingen. På den måde bevarer du den luftige konsistens.
Kan jeg servere citronfromage i glas?
Ja, en dessert i glas er en flot og praktisk måde at servere citronfromage på og ser elegant ud ved servering.
Hvad gør jeg, hvis min citronfromage skiller?
Hvis din citronfromage skiller, kan det skyldes, at din citronblanding har været alt for varm, når er blevet hældt i de kolde ingredienser. Prøv at tilsætte den lidt ad gangen, mens du rører forsigtigt, så temperaturen udlignes.
Hvordan kan jeg pynte min portionsanrettede dessert?
For at gøre din portionsanrettede dessert ekstra festlig kan du pynte med revet citronskal, friske bær og flødeskum.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Nem chokolademousse - lækker dessert i glasNem chokolademousse – lækker dessert i glas Brownie med mangomousse - lækker opskrift på brownie med mousseBrownie med mangomousse – lækker opskrift på brownie med mousse Trifli med bær - nem dessert i glas på 10 minutterTrifli med bær – nem dessert i glas på 10 minutter Tiramisu med karamel og Baileys - nem dessert i glasTiramisu med karamel og Baileys – nem dessert i glas Chokolademousse med Baileys og nøddekrokantChokolademousse med Baileys og nøddekrokant Baked Alaska med hindbæris og brownie - nem opskriftBaked Alaska med hindbæris og brownie – flot portionsanrettet dessert Pæredessert med vaniljemousse, karamel og crumble - smuk portionsanrettet dessertPære dessert med vaniljemousse, karamel og crumble – smuk portionsanrettet dessert Brownie med saltkaramelmousse og bærcoulis - en nem og hurtig portionsanrettet dessertBrownie med saltkaramelmousse og bærcoulis

Filed Under: Desserter, Nytårskager og desserter, Påskekager og -desserter, Portionsanrettede desserter

Previous Post: « Tiramisu med karamel og Baileys – nem dessert i glas
Next Post: Cheesecake med kransekage og champagne – en fantastisk nytårsdessert »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required