Citronfromage - nem og frisk dessert med citron

Citronfromage er en klassisk og frisk dessert, der passer perfekt som afslutning på enhver middag. Den lette og luftige konsistens gør den oplagt som en nem dessert til gæster.Med denne citronfromage opskrift kan du nemt imponere dine gæster, især hvis du serverer den som en portionsanrettet dessert i glas. Det ser flot ud og gør serveringen enkel. En dessert i glas er altid en fryd for øjet og en praktisk måde at servere citronfromagen på.Denne opskrift giver en dessert med citron, der både er nem at lave og smager helt fantastisk.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- 10 glas
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser
Citronfromage:
- 4 blade husblas
- 1 vaniljestang (kornene)
- 100 gram flormelis
- 6 æggeblommer
- 2 citroner (både fintrevet skal og saften)
- 4 dl piskefløde
- 3 æggehvider
Pynt:
- 3 dl piskefløde (pisket til flødeskum)
- Usaltede pistacienødder (reklamelink)
- Fintrevet citronskal
Fremgangsmåde
Citronfromage:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Pisk vaniljekorn, flormelis og æggeblommer til en tyk, lys og luftig æggesnaps.
- Pisk halvdelen af den fintrevne citronskal med – gem resten til pynt.
- Kom citronsaften i en lille kasserolle, sammen med husblas, og varm det forsigtigt op indtil husblassen er smeltet. Fjern derefter gryden fra varmen.
- Hæld fløden i en skål og pisk den til en let skum.
- I en anden skål piskes æggehviderne stive.
- Pisk citronblandingen sammen med æggesnapsen.
- Vend det derefter sammen med den letpiskede fløde.
- Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.
- Kom citronfromagen i en sprøjtepose og fordel den i små glas.
- Sæt dem på køl til de har sat sig.
Pynt:
- Når citronfromagen har sat sig, pyntes den med flødeskum, hakket pistacie og resten af den fintrevne citronskal.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave citronfromage dagen før?
Ja, denne citronfromage opskrift egner sig perfekt til at blive lavet dagen før. Desserten skal sætte sig i køleskabet og det kan den passende gøre natten over.
Hvordan får jeg min citronfromage helt luftig?
For at få en let og luftig dessert med citron er det vigtigt at piske æggehviderne og fløden helt luftigt og derefter vende dem forsigtigt i citronblandingen. På den måde bevarer du den luftige konsistens.
Kan jeg servere citronfromage i glas?
Ja, en dessert i glas er en flot og praktisk måde at servere citronfromage på og ser elegant ud ved servering.
Hvad gør jeg, hvis min citronfromage skiller?
Hvis din citronfromage skiller, kan det skyldes, at din citronblanding har været alt for varm, når er blevet hældt i de kolde ingredienser. Prøv at tilsætte den lidt ad gangen, mens du rører forsigtigt, så temperaturen udlignes.
Hvordan kan jeg pynte min portionsanrettede dessert?
For at gøre din portionsanrettede dessert ekstra festlig kan du pynte med revet citronskal, friske bær og flødeskum.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar