
Disse små moussekager er en perfekt kombination af sød mælkechokolademousse, syrlig passionsfrugt og en sprød marcipanbund. Kagerne er overtrukket med en blank chokoladeglaze og pyntet med guldglimmer, der giver et elegant og festligt udtryk.En moussekage med indlæg som denne er ikke kun smuk at se på, men også en fantastisk nytårsdessert. De små portioner gør dem velegnede som portionsanrettet dessert, hvor desserten skal imponere – f.eks. som en nytårskage eller til andre festlige arrangementer.
Udstyr til opskriften:
- Halvkugleform i silikone (Ø4 cm) (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Rund udstikker (Ø6 cm) (reklamelink)
Ingredienser
Passionsfrugtgelé:
- 2 blade husblas
- 1 dl passionsfrugtsaft Ca. 8 passionsfrugter
- 0,75 dl vand
- 2 tsk sukker
Mælkechokolademousse:
- 3 blade husblas
- 125 gram mælkechokolade
- 20 gram sukker
- 3 æggeblommer
- 3,5 dl piskefløde
Marcipanbunde:
- 100 gram marcipan
Chokoladeglaze:
- 4 blade husblas
- 1,25 dl vand
- 200 gram sukker
- 150 gram mørk chokolade knapper eller hakket
- 20 gram kakaopulver
- 0,25 dl piskefløde
Pynt:
- Guld chokoladekugler reklamelink
- Spiselige guldflager reklamelink
- Spiseligt guldstøv reklamelink
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde
Passionsfrugtgelé:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom passionfrugtsaft, vand og sukker i en kasserolle og varm det op til kogepunktet.
- Kom husblas ned i saften og rør det ud.
- Hæld passionsfrugtsaften i små halvkugle silikoneforme (Ø4 cm)
- Sæt formen i fryseren indtil de er gennemfrosne.
Chokolademousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Smelt chokoladen.
- Pisk sukker og æggeblommer sammen til en lys og tyk æggesnaps.
- Rør derefter den smeltede chokolade sammen med æggesnapsen.
- Opvarm 2 dl af fløden til kogepunktet og tilsæt husblassen deri.
- Hæld den varme fløde over i skålen med chokoladeblandingen og rør det sammen indtil massen er ensartet.
- Pisk resten af fløden til en let skum.
- Vend din flødeskum sammen med chokoladeblandingen.
- Kom chokolademoussen i en sprøjtepose og fyld dine Samurai silikoneforme halvt op.
- Kom en frossen passionsfrugtgelé halvkugle i og fyld igen chokolademousse i formene til de er helt fyldt op.
- Kom formen på frys indtil de er fuldstændig gennemfrosne.
Marcipanbunde:
- Rul marcipanen tyndt ud i lidt flormelis.
- Stik bunde ud med en rund udstikker (Ø 6 cm) og flyt dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem ved 180 grader i ca. 5-6 minutter eller indtil de begynder at blive gyldne i kanterne.
Chokoladeglaze:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Vand og sukker kommes i en kasserolle og bringes i kog til det rammer ca. 100 grader.
- Fjern kasserollen fra varmen og tilsæt chokolade og kakaopulver. Rør det forsigtigt sammen indtil massen er ensartet.
- Tilsæt husblas mens chokoladeglazen stadig er varm og rør det ud.
- Tilsæt til sidst fløde og rør det sammen til massen er ensartet.
- Hæld chokoladeglazen gennem en si og over i en kande.
- Tilsæt guldstøv til glazen og rør forsigtigt rundt.
- Lad chokolade glazen køle ned til ca. 36 grader og hæld den over dine helt frosne kager.
- Lad glazen sætte sig i nogle minutter og flyt derefter moussebomberne over på marcipanbundene, ved hjælp af 2 paletknive.
- Pynt med guld chokoladekugler, guldflager og rød skovsyre.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave disse små moussekager uden passionsfrugt?
Ja, du kan erstatte passionsfrugt med en anden syrlig frugt, f.eks. hindbær eller mango.
Hvordan får jeg chokoladeglazen blank?
For at opnå en spejlblank chokoladeglaze skal glazen hældes over kagerne, mens den er ca. 35-36°C. Kagerne skal være frosne, så glazen sætter sig pænt.
Kan jeg lave moussekagerne i forvejen?
Ja, moussekagerne skal fryses ned, inden de glazes. Det gør dem nemme at forberede i god tid.
Hvilken type chokolade er bedst til mælkechokolademousse?
Brug en god kvalitet mælkechokolade med en kakaoprocent på ca. 30-40 % for den bedste smag og konsistens.
Er disse små moussekager egnede som portionsanrettet dessert?
Ja, de små størrelser gør dem perfekte som portionsanrettet dessert, f.eks. til nytårsaften eller andre festlige lejligheder.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hvor lang tid inden skal man tage dem ud fra frost, inden de kan serveres? :).
Hej Nanna
Når du skal glaze kagerne skal de være gennemfrosne. Derefter sætter du dem i køleskabet så de kan tø op. Jeg vil anbefale, at du glazer dem på dagen de skal serveres for at glazen er mest mulig blank, men man kan også godt lave dem færdige dagen før servering. Det tager ca. 2-3 timer for dem at tø op i køleskabet.
Mvh. Mette
Jeg synes ikke passionsgeleen bliver så flot gul som dine på billedet… når de kommer ud af fryseren er de mere sådan hvide med lidt gule plamager 😅 har du nogen tips hertil?
Hej Julie
Det lyder virkelig mærkeligt. Jeg har desværre ingen idé om, hvorfor det sker for dig. Det har jeg aldrig prøvet før.
Mvh. Mette
Hej
Er det muligt bare at bruge passionsfrugt juice eller skal det være fra “friske” passionsfrugter?
Mvh Emma