Cheesecake med kransekage og champagne - en fantastisk nytårsdessert

Hop ind i det nye år med denne festlige cheesecake – en fantastisk nytårsdessert, der kombinerer cremet cheesecake med en nøddeagtig kransekage og et strejf af sød champagne. En dessert, der både ser imponerende ud og smager himmelsk.Denne cheesecake opskrift er ideel som en nytårsdessert der kan laves dagen før, hvilket gør den perfekt til en aften, hvor alt helst skal være klar i god tid. At forberede desserten på forhånd giver også mulighed for at fokusere på resten af aftenen og nyde tiden med gæsterne.Kagen er en skøn kombination af teksturer og smagsnuancer, der gør den til en favorit blandt både cheesecake- og kransekageelskere. En nytårsdessert opskrift, der helt sikkert vil imponere og sætte prikken over i’et på årets sidste aften.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø20 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser
Kransekagebund:
- 250 gram marcipan
- 1 æggehvide
- 50 gram flormelis
Ostecreme med champagne:
- 5 blade husblas
- 1/2 citron (saften)
- 2,5 dl Asti / sød champagne
- 100 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 200 gram naturel flødeost
- 2,5 dl fløde
Champagnegelé:
- 3 blade husblas
- 2,5 dl Asti / sød champagne
- 10 gram flormelis
Pynt:
- Spiselige guldflager (reklamelink)
- Små marengs
- Guld chokoladekugler (reklamelink)
- Evt. stjernekastere og serpentiner
Fremgangsmåde
Kransekagebund:
- Ælt alle ingredienser sammen og fordel det jævnt i en springform (Ø20 cm) beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag bunden i ca. 15 minutter ved 200 graden.
- Lad kagen køle helt af, inden den befries fra formen. Skær langs kanten med en lille skarp kniv for at få den løs fra kanten.
- Beklæd din springform med kageplast og placer bunden deri. Sæt kagen på køl mens du laver ostecremen.
Ostecreme med champagne:
- Put husblas i en skål med koldt vand.
- Citronsaft og champagne puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
- Tilsæt husblas og rør det ud deri.
- Fjern gryden fra varmen og sæt den til side.
- Hæld fløden i en skål og pisk den til en let skum.
- Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en anden skål.
- Tilsæt den lillefingervarme champagne til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det sammen.
- Hæld ostecremen ovenpå kiksebunden.
- Sæt din cheesecake i køleskabet og lad den sætte sig.
Champagnegelé:
- Læg husblas i blød i koldt vand
- Kom champagne i en gryde og varm det op til kogepunktet.
- Tag gryden af varmen og tilsæt din flormelis og husblas.
- Rør det godt ud i væsken.
- Lad champagnegeléen køle ned til stuetemperatur før den hældes på kagen.
- Sæt kagen i køleskabet indtil geléen har sat sig.
Pynt:
- Brug en skarp kniv til at befri kagen fra kageplastet og brug en palet til at flytte kagen over på et fad.
- Pynt kagen med spiseligt guld, små marengs og guldkrymmel.
- Tilføj evt. et par stjernekastere i kagen og serpentiner rundt om lige inden servering.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave denne nytårsdessert dagen før?
Ja, denne cheesecake opskrift kan sagtens laves dagen før. Vent dog med at pynte den til på selve dagen den skal serveres.
Kan jeg bruge en anden type mousserende vin end champagne?
Ja, hvis du ønsker en mere budgetvenlig version af denne nytårsdessert, kan du sagtens bruge Asti, cava, prosecco eller en sød mousserende vin. Vælg en variant, du rigtig godt kan lide, da kagen vil komme til at smage af denne.
Hvordan får jeg den bedste kransekagebund til cheesecaken?
For at få en perfekt kransekagebund i din nytårskage, er det vigtigt at bage kransekagebunden, til den er let gylden. Lad den køle helt af, inden du hælder cheesecakefyldet på.
Kan jeg lave denne cheesecake uden alkohol?
Ja! Hvis du vil lave en alkoholfri version af denne cheesecake opskrift, kan du erstatte champagne med en alkoholfri mousserende vin eller hyldeblomstsaft.
Hvordan pynter jeg bedst en nytårskage som denne?
For et festligt look kan du pynte din nytårsdessert med små stykker kransekage, spiseligt guldstøv, friske bær eller chokoladedekorationer. Måske endda stjernekastere, som tændes lige inden servering. En elegant finish gør kagen ekstra imponerende til nytårsbordet.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Kan man lave denne cheesecake dagen før?
Hej Betina
Ja, det kan du sagtens 🙂
Mvh. Mette
Hvilken champagne blev anvendt? Kan man bruge Asti i stedet?😊
Hej Katrine
Det er også Asti jeg har brugt 😊
Mvh. Mette
Er den fryseejnet
Hej Ida
Ja, det er den helt bestemt. En kransekage bliver efter min mening bedst af at have været en tur i fryseren og så tøet op! 😊
Mvh. Mette
Hvor lang tid skal den ca. stå før den har sat sig hvis man planlægger at lave den på dagen? ☺️