• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Æble cheesecake med hasselnød og nougat

12. januar 2020 2 Comments

Home » Cheesecake » Æble cheesecake med hasselnød og nougat

Æble cheesecake med hasselnødder og nougat

Æble cheesecake med hasselnød og nougat
Denne cheesecake med æble er en skøn kombination af klassiske smage og cremet cheesecake. Bunden er lavet med hasselnødder og nougat, som giver en skøn dybde og sprødhed. Fyldet har en dejlig mild smag, og æblerne giver kagen et friskt og let syrligt twist, der minder om gammeldags æblekage – bare i cheesecakeform.
Hvis du elsker cheesecake opskrifter, der kombinerer det søde og det syrlige, så er denne æble cheesecake helt perfekt.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
10 personer

Udstyr til opskriften:

  • Silikoneform Ø18 cm (reklamelink)
  • SIlikoneform Ø20 cm (reklamelink)

Ingredienser
  

Bund med hasselnødder og nougat:

  • 1 æggehvide
  • 80 gram sukker
  • 25 gram nougat (smeltet)
  • 70 gram hasselnødder

Æblekompot:

  • 2 blade husblas
  • 450 gram æbler
  • 100 gram sukker
  • 1 citron (saften)
  • 1/2 vaniljestang (kornene)

Ostecreme:

  • 5 blade husblas
  • 1 citron (saften)
  • 125 gram sukker
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 200 gram flødeost naturel
  • 3 dl piskefløde

Pynt:

  • Lyserød velvet spray
  • Hakkede hasselnødder
  • Spiselige guldflager (reklamelink)
  • Salted caramel crispearls (reklamelink)
  • Spiselige blomster

Fremgangsmåde
 

Bund med hasselnødder og nougat:

  • Æggehvider og sukker piskes til en luftig og tyk marengs.
  • Blend hasselnødderne groft og vend det i marengsen sammen med den smeltede og afkølede nougat.
  • Fordel dejen i en silikoneform (Ø18 cm) og bag den i ca. 10-15 minutter ved 180 grader.

Æblekompot:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tern.
  • Kom æblerne i en gryde med sukker, citron og vanilje.
  • Kog æblerne til de er møre og til væsken fra æblerne er næsten fordampet.
  • Blend til sidst æblerne til mos med en stavblender, så du får en helt fin grød uden klumper.
  • Kom husblas ned i æblegrøden og rør det godt ud.
  • Fordel æblekompotten ovenpå hasselnøddebunden i silikoneformen.
  • Sæt den på frys til den er gennemfrossen.

Ostecreme:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom citronsaft i en kasserolle og varm det op til kogepunktet.
  • Tilsæt husblas og rør det ud i citronsaften. Tag gryden af varmen og lad den stå til du skal bruge den.
  • Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
  • I en anden skål piskes fløden til en let skum.
  • Tilsæt den lillefingervarme citronsaft til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
  • Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.

Samling:

  • Kom ostecremen ned i en silikoneform på Ø20 cm.
  • Placer silikoneformen på et skærebræt og bank det ned i bordet nogle gange, så eventuelle luftbobler forsvinder (dette sikrer at din kage får en flot og skarp overflade uden lufthuller)
  • Befri dit hasselnødde-æble indlæg og pres det forsigtigt ned i ostecremen indtil det er skjult og flugter med moussens kant.
  • Sæt kagen i fryseren indtil den er gennemfrossen.
  • Befri din frosne kage fra silikoneformen og placer den på et stykke bagepapir.
  • Spray din kage med lyserød velvetspray og flyt den derefter over på et fad.
  • Pynt den med hakkede hasselnødder, spiseligt guld, crispearls og spiselige blomster.
  • Lad kagen tø op i køleskabet i mindst 2 timer før servering.

Spørgsmål & svar

Kan jeg bruge andre nødder end hasselnødder i bunden?
Ja, du kan sagtens erstatte hasselnødder med f.eks. mandler, hvis du ønsker en anden smag i din cheesecake med æble.
Hvilke æbler egner sig bedst til denne cheesecake opskrift?
Syrlige æbler som Granny Smith eller Belle de Boskoop fungerer godt, da de giver en god balance til den søde cheesecake.
Kan jeg lave cheesecake opskriften uden nougat?
Ja, du kan udelade nougat eller erstatte den med smeltet chokolade, hvis du ønsker en anden smag i din cheesecake med æble.
Hvordan opbevarer jeg bedst min cheesecake?
Din cheesecake skal opbevares i køleskabet og kan holde sig frisk i op til 2-3 dage.
Kan jeg lave denne cheesecake opskrift dagen før servering?
Ja, det kan du sagtens, da cheesecaken skal have lov at sætte sig i køleskabet. Det kan den med fordel gøre natten over. 
Med denne cheesecake opskrift får du en lækker og frisk cheesecake med æble, hvor den sprøde bund, ostecreme og syrlige æbler passer perfekt sammen og smager fantastisk.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Kiwi cheesecakeKiwi cheesecake – lækker og frisk cheesecake opskrift Portionsanrettet cheesecake med kiwi og jordbærCheesecake i glas med kiwi og jordbær – portionsanrettet cheesecake Jordbær cheesecake - lækker cheesecake opskrift med jordbærJordbær cheesecake – lækker cheesecake opskrift med jordbær Halloween cheesecake med orange glazeHalloween cheesecake med orange glaze Portionsanrettet chokolade cheesecakeChokolade cheesecake – fin portionsanrettet dessert Citron cheesecake med brændt marengsCitron cheesecake med brændt marengs Blåbær cheesecake med browniebund - lækker cheesecake med blåbærBlåbær cheesecake med browniebund – lækker cheesecake med blåbær Rabarber cheesecake - Den bedste cheesecake opskrift med rabarberRabarber cheesecake

Filed Under: Cheesecake

Previous Post: « Citronkage med birkes, Ruby ganache, is og hindbær – flot portionsanrettet dessert
Next Post: Choux au craquelin med hindbærskum og vaniljecreme »

Reader Interactions

Comments

  1. Heidi

    9. september 2020 at 08:07

    Hejsa

    Jeg vil lave denne til mine kollegaer. Vil der være nok til 10-12 personer?
    Hvor meget ekstra vil du mene jeg skal bruge hvis jeg vælger en Ø24 form?

    Svar
    • metteskutter

      10. september 2020 at 11:59

      Ja, jeg vil mene der er nok 😊
      Jeg vil nok bare fordoble opskriften hvis du bruger en Ø24 form.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required