Antal: chokoladeforme
De lækreste hjemmelavede, fyldte chokolader med orangeknas! Det er virkelig en ny favorit, for woooow det fyld er ekstremt lækkert!!
Udstyr til denne opskrift:
- 2 chokoladeforme
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser:
Chokoladeskaller:
- 600 gram mørk chokolade
- Evt. farvet kakaosmør
Orangeknas
- 25 gram sukker
- 25 gram hasselnødder
- 100 gram mælkechokolade
- 1 spsk glukosesirup
- 1 appelsin (fintrevet skal herfra)
Fremgangsmåde:
Chokoladeskaller:
- Dekorer evt. formene med farvet kakaosmør inden du går i gang.
- Temperer chokoladen. Dette kan enten gøres over vandbad eller i mikroovn.
- Chokoladen skal have en arbejdstemperatur på ca. 32 grader.
- Fyld formene op med den tempererede chokolade i alle huller.
- Bank formen let ned i bordet og vend derefter formen på hovedet, mens du banker let på siden af den, så alt det overskydende chokolade falder ud.
- Skrab derefter formen for overskydende chokolade både på toppen og siderne.
- Sæt chokoladeformen i køleskabet i 5-10 minutter.
Orangeknas:
- Kom sukker på en pande og smelt det til gylden karamel.
- Tilsæt hasselnødder og rør det godt sammen.
- Hæld de karamelliserede hasselnødder ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
- Smelt imens din mælkechokolade sammen med glukosesirup.
- Hak dine karamelliserede hasselnødder fint og hæld dem ned i din smeltede mælkechokolade, sammen med fintrevet appelsinskal.
- Kom det i en sprøjtepose og fyld det i dine chokoladeskaller.
- Luk derefter chokoladeskallerne med et lag tempereret chokolade og skrab for overskydende chokolade.
- Sæt chokoladeformen i køleskabet i ca. 20 minutter, hvorefter de nemt kan bankes ud af formen, hvis chokoladetempereringen er lykkedes.
- Opbevar chokoladerne køligt i en tætsluttende beholder.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar