Hjemmelavede Snickers barer - chokoladebar med karamel, fransk nougat og peanuts

Lav din egen snickers bar med karamel, fransk nougat og peanuts – en luksusudgave af den klassiske chokoladebar med karamel og peanuts. Denne opskrift på hjemmelavet snickers giver en fantastisk kombination af sødt, salt og crunchy, der smager endnu bedre end den originale.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
Ingredienser
Karamel
- 75 gram sukker
- 1 dl piskefløde
- 20 gram smør
Chokoladeskaller
- 500 gram mælkechokolade
Fransk nougat fyld
- 150 gram honning
- 200 gram sukker
- 75 gram vand
- 50 gram glukosesirup
- 1 æggehvide
- 35 gram sukker
Fremgangsmåde
Karamel
- Kom sukker i en gryde og smelt det indtil det får en fin og gyldenbrun farve.
- Hæld fløde i – karamellen vil nu klumpe sig sammen. Kog massen op under omrøring indtil det hele er ensartet og smeltet fint sammen.
- Tilsæt derefter smør i små tern, lidt efter lidt.
- Hæld karamellen gennem en sigte og over i en skål. Sæt skålen på køl mens du laver chokoladeskallerne.
Chokoladeskaller
- Temperer chokoladen. Dette kan enten gøres over vandbad eller i mikroovn. Mælkechokoladen skal have en arbejdstemperatur på ca. 29-30 grader.
- Fyld formene op med den tempererede chokolade i alle huller.
- Bank formen let ned i bordet og vend derefter formen på hovedet, mens du banker let på siden af den, så alt det overskydende chokolade falder ud.
- Skrab derefter formen for overskydende chokolade både på toppen og siderne.
- Sæt chokoladeformen i køleskabet i 5-10 minutter.
Fransk nougat fyld
- Kom honning, sukker, vand og glukose i en gryde. Kog massen op til 145 grader.
- Pisk imens æggehvider og sukker til marengs.
- Hæld den 145 grader varme sirup i en tynd stråle ned i marengsen, mens der piskes. Pisk indtil massen bliver sej (ca. 5-8 minutter ved fuld hastighed på en røremaskine).
- Massen er nu en sej og klistret skumfidusmasse.
Samling
- Start med at fylde den afkølede karamel i dine chokoladeskaller.
- Drys derefter med et lag peanuts.
- Smør dine hænder og en teske ind i olie. Tag en lille 1 teskefuld af det franske nougat fyld og form massen i dine hænder, så den passer ned i formen – fyld dem ikke helt op til kanten, da de skal kunne lukkes med chokolade.
- Hæld chokolade på toppen af alle barer og skrab for overskydende chokolade.
- Sæt formen i køleskabet i ca. 20 minutter, hvorefter de nemt kan bankes ud af formen.
- Opbevar barerne i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Skriv et svar