• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Lyserød giftkage med kakaofrosting

7. januar 2021 19 Comments

Home » Skærekager » Lyserød giftkage med kakaofrosting

Lyserød giftkage med kakaofrosting

Lyserød giftkage med kakaofrosting
En klassisk giftkage vækker mange barndomsminder, men her får den et nyt twist med en smuk lyserød farve og lækker kakaofrosting. Denne opskrift på giftkage med marcipan er en luksusudgave, der gør den ekstra svampet og smagfuld.
Hvis du elsker den traditionelle kage, vil denne version med giftkage marcipan helt sikkert blive et hit. Perfekt til fødselsdage, hyggeaftener eller når du bare har lyst til en skøn hjemmebagt klassiker i en ny farve.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
10 personer

Udstyr til opskriften:

  • Springform Ø20 cm (reklamelink)

Ingredienser
  

Giftkage:

  • 150 gram smør (stuetempereret)
  • 100 gram sukker
  • 100 gram marcipan (revet)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 tsk mandelaroma
  • 2 tsk pink pastafarve
  • 3 æg
  • 100 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 1,5 dl mælk

Kakaofrosting:

  • 50 gram smør (stuetempereret)
  • 200 gram flormelis
  • 1/2 dl vand
  • 2 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde
 

Giftkage:

  • Pisk smør, sukker, marcipan og vaniljekorn godt sammen.
  • Tilsæt derefter mandelaroma og pastafarve.
  • Tilsæt derefter æggene et efter et, mens du stadig pisker. Pisk rigtig godt mellem hvert æg.
  • Sigt hvedemel, bagepulver og salt i de våde ingredienser og tilsæt også mælk.
  • Vend det forsigtigt sammen.
  • Beklæd en springform (ca. Ø20 cm) med bagepapir i bunden og hæld dejen i.
  • Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 35-40 minutter.
  • Lad kagen køle helt af inden du kommer kakaofrosting og evt. krymmel på.

Kakaofrosting:

  • Kom alle ingredienser i en skål og pisk dem sammen til en lækker og luftig glasur.
  • Fordel glasuren på den afkølede kage.
  • Pynt evt. med lyserød krymmel.

Spørgsmål & svar

Hvad er en klassisk giftkage?
En klassisk giftkage er en svampet og sød kage, som ofte har en karakteristisk grøn farve og en intens smag af mandel og marcipan. Den serveres typisk med kakaoglasur på toppen.
Hvordan får jeg min giftkage ekstra svampet?
For at få en ekstra svampet kage kan du bruge marcipan i dejen, som i denne giftkage opskrift. Marcipanen giver fugt og en lækker tekstur. Derudover hjælper det at piske smør, sukker og æg godt sammen, så kagen bliver luftig.
Kan jeg lave giftkage uden marcipan?
Ja, du kan sagtens lave en giftkage uden marcipan, men marcipanen bidrager med en rigtig lækker smag og gør kagen svampet.
Hvordan får jeg den perfekte lyserøde farve på min giftkage?
Den flotte farve opnås ved at tilsætte pink pastafarve til dejen. 
Kan jeg fryse min giftkage?
Ja, denne opskrift på giftkage egner sig fint til frysning. Du kan fryse kagen uden frosting i op til tre måneder. Når du skal servere den, kan du tø den op ved stuetemperatur og derefter tilføje kakaofrostingen.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Svampet chokoladekage - fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekageSnasket chokoladekage – fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekage Squashkage med nem ostecremeSquashkage med ostecreme Den bedste Snickerskage - svampet kage med peanuts, karamel og chokoladeDen bedste Snickerskage Daimkage med karamelganacheDaimkage med karamelganache Svampet og blød chokoladekage med kaffeSvampet og blød chokoladekage med kaffe Svampet og saftig marmorkage opskriftSvampet og saftig marmorkage opskrift Bedstefars skæg med hindbær - skøn og svampet kageBedstefars skæg med hindbær – skøn og svampet kage Nem Halloween kage - græskarkage med cream cheese frostingNem Halloween kage – græskarkage med cream cheese frosting

Filed Under: Skærekager

Previous Post: « Hjemmelavede Snickers bar – chokoladebar med karamel, fransk nougat og peanuts
Next Post: Fyldte chokolader med orangeknas »

Reader Interactions

Comments

  1. inger jensen

    9. januar 2021 at 16:13

    Du er bare god til at bage kager, jeg har bagt flere af dem, giftkager er bare god vi her lige fået et stykke til kaffen. Har været ved vores naboen og genboen med kage de synes også at den er god. God weekend til dig. Knus Inger.

    Svar
    • metteskutter

      9. januar 2021 at 16:34

      Hej Inger
      Tusind tak for din meget søde besked. Jeg er meget glad for, at mine opskrifter kan bruges 🤗

      Mvh. Mette

      Svar
  2. inger jensen

    10. januar 2021 at 15:15

    Hej Mette. Kagen er dejlig svampet på anden dagen vi har lige spist et stykke. Knus Inger.

    Svar
    • metteskutter

      10. januar 2021 at 15:45

      Hej Inger

      Dejligt at høre! Den kan nemlig holdes sig lækker og svampet i mange dage 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  3. Irena

    11. februar 2021 at 11:48

    Kære Mette
    Det ser fantastisk flot ud og den vil jeg gerne lave. Jeg vil bare høre dig hvilken slags mandelearoma brugte du?

    Svar
    • metteskutter

      11. februar 2021 at 12:36

      Hej Irena

      Den smager også super godt 😊
      Jeg har brugt mandelaroma fra Dr. Oetker

      Svar
  4. Rea

    22. september 2021 at 14:15

    Hej

    Kan den laves i bradepande? I så fald, tror du jeg skal lave dobbelt portion? Den ser så lækker ud og min snart 5 årige vil gerne have den til fødselsdag med masser af pynt på☺️

    Hilsen Rea

    Svar
    • metteskutter

      22. september 2021 at 15:00

      Hej Rea
      Det kan den sagtens. Du nævner ikke, hvor stor din bradepande er, så jeg kan desværre ikke rådgive dig om, hvorvidt du skal lave dobbelt portion eller ikke 😊

      Mvh. Mette

      Svar
      • Rea

        1. oktober 2021 at 07:10

        Det er en størrelse 44,5 x 37,5 x 33, ril indbygget ovn. Men ellers må jeg prøve mig frem☺️

        Svar
  5. Louise

    11. oktober 2021 at 19:34

    Hejsa 🙂
    Din opskrift ser lækker ud.
    Min datter har ønsket sig giftkage som talkage på ca A3 størrelse. Hvilken størrelse bradepande tror du den skal laves i og hvor stor en portion?
    På forhånd tak!

    Svar
    • metteskutter

      11. oktober 2021 at 19:39

      Hej Louise

      Jeg har desværre ingen erfaring med talkager. Mit bedste råd vil være at finde en anden opskrift på f.eks. en chokoladekage talkage og derefter sammenligne opskriften med min opskrift og derefter gange op 😊
      Jeg håber det giver mening.

      Mvh Mette

      Svar
  6. Louise

    13. oktober 2021 at 05:30

    God idé:-) tænk jeg ikke havde overvejet det.
    Tak for hurtigt svar 🙏

    Svar
  7. Trine

    9. september 2022 at 09:11

    Hejsa. Kan kagen laves dagen før? Jeg har en plan om at lave dem som en lagkage med bunden delt og ilagt kakaocremen mellem lagene. Jeg tænker da godt den kan laves en dag før? Opbevares den i køleskabet når cremen er på/imellem? Mvh Trine

    Svar
    • metteskutter

      9. september 2022 at 09:12

      Hej Trine
      Ja, du kan sagtens lave kagen dagen før 😊

      Mvh. Mette

      Svar
      • Trine

        9. september 2022 at 18:52

        Fedt! Opbevarer du den på køl eller på køkkenbordet? Og tror du den kan laves som en lagkage ved at dele kagen i to “bunde”? 🙂

        Svar
        • metteskutter

          9. september 2022 at 19:09

          Jeg opbevarer den på køkkenbordet. Og ja, du kan godt dele den i 2 bunde 😊

          Mvh. Mette

          Svar
          • Trine

            14. september 2022 at 06:19

            Super hit at bruge denne opskrift til en lagkage – det blev rigtig godt. Jeg lavede dobbelt portion, og så var der til en lagkage i 2 etager. Det er ikke sidste gang den bliver brugt hos os, da børnene rent faktisk også var vilde med den. Tak for opskrift. 🙂

          • metteskutter

            14. september 2022 at 06:38

            Skønt at høre! 😊

  8. Charlotte

    2. januar 2024 at 16:45

    Hej Mette

    Har overvejet at lave din kage til et pige babyshower – det tænker jeg nemlig også godt den kan gå til 👶🏼💖

    Tænker du ikke godt man kan putte friske bær ovenpå feks. jordbær og hindbær eller vil det være helt gal, da den jo gerne må være lidt piget udover lyserød krymmel og diverse 😁

    Mvh
    Charlotte

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required