Toscakage med marcipan og hjemmelavet vaniljeis

Toscakage med marcipan og hjemmelavet vaniljeis er en fuldstændig fantastisk lækker dessert. Kagen består af en svampet mazarinbund, der er toppet med en knasende og karamelliseret mandelblanding – det er Toscakage med marcipan og mandler, når det er bedst! Server den sammen med en hjemmelavet vaniljeis, som passer perfekt til den lidt tunge toscakage. Den hjemmelavede vaniljeis tilføjer en dejlig friskhed og balancerer kagens sødme. En dessert, der både er nem at lave og utrolig lækker!
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø20 cm (reklamelink)
- Termometer (reklamelink)
- Ismaskine
Ingredienser
Vaniljeis:
- 4 æggeblommer
- 100 gram sukker
- 5 dl piskefløde
- 1 vaniljestang (kornene)
Toscakage:
- 2 æg
- 100 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 gram smør (smeltet)
- 1/2 dl mælk
- 2 tsk bagepulver
- 150 gram hvedemel
- 200 gram marcipan (revet)
Nøddefyld:
- 100 gram smør
- 100 gram sukker
- 1/2 dl piskefløde
- 1/4 dl sirup
- 2 spsk hvedemel
- 1/4 tsk salt
- 50 gram mandler
- 50 gram hasselnødder
- 50 gram usaltede pistacienødder (reklamelink)
Fremgangsmåde
Vaniljeis:
- Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og lys æggesnaps.
- Tilsæt fløden og pisk det sammen.
- Kom massen i en gryde og varm det op til præcis 82 grader.
- Hæld ismassen i en 8-liters frysepose og bind en stram knude for enden.
- Mas posen flad og læg den i køleskabet i en 1 time.
- Kom isen i din ismaskine og lad den køre i ca. 1 time.
- Server isen med det samme eller kom den i en beholder og læg den i fryseren.
Toscakage:
- Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen til en tyk, lys og luftig æggesnaps.
- Tilsæt det smeltede smør og mælk.
- Tilsæt derefter mel og bagepulver og vend det i dejen.
- Vend til sidst den revede marcipan i dejen.
- Fordel dejen i en springform på ca. Ø20 cm.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
- Lav nøddefyldet imens kagen er i ovnen.
Nøddefyld:
- Smelt smør og sukker i en gryde.
- Tilsæt fløde og sirup.
- Derefter røres salt, mel, mandler, hasselnødder og pistacienødder i karamellen.
- Lad den stå og simre under omrøring indtil massen tager farve og bliver gylden.
- Fordel nøddefyldet ovenpå den færdigbagte kage og bag den ved 220 grader i 10 minutter.
- Lad kagen køle helt af og blive kold før du fjerne kagen fra bagepapir og springform!
- Flyt kagen over på et fad og dekorer den evt. med lidt smeltet chokolade og spiselige blomster.
Spørgsmål & svar
Hvordan får jeg den perfekte top med karamelliserede nødder ?
For at få en lækker sprød og gylden topping til din toscakage opskrift, skal du sørge for at smelte smør, sukker og fløde godt sammen, inden du tilsætter mandlerne. Fordel blandingen jævnt over kagen, og bag den færdig, indtil overfladen er flot gylden og let sprød.
Kan jeg fryse toscakage med marcipanbund?
Ja, du kan sagtens fryse toscakage med marcipan. Lad den køle helt af, inden du pakker den godt ind i plastfolie eller en lufttæt beholder. Når du vil servere den kan du lade den tø op i køleskabet og eventuelt lune den kort i ovnen.
Hvorfor passer hjemmelavet vaniljeis så godt til toscakage?
Den cremede og fyldige smag af hjemmelavet vaniljeis passer perfekt med den søde og karamelliserede mandeltopping på toscakagen. Kombinationen af den lune kage og den kolde is skaber en skøn kontrast, der gør desserten ekstra lækker.


Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Skriv et svar