
Disse honningbomber er et skønt bud på klassiske honningsnitter med smørcreme og abrikos. Kagen har en dejlig smag af honning og julekrydderier, som gør den oplagt til julens hyggestunder. Kombinationen af den bløde honningkage, den luftige smørcreme og friske abrikosmarmelade skaber en perfekt balance. Hvis du ikke har haft tid til at lade fordejen modne længe, kan du blot lade den stå så mange dage som muligt – det giver stadig et skønt resultat. En opskrift, der helt sikkert vil vække glæde som julekage!
Udstyr til opskriften:
- Rund udstikker Ø5 cm (reklamelink)
- Stjernetyl (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser
Fordej (laves 1-2 måneder i forvejen):
- 200 gram honning
- 100 gram hvedemel
Honningkagedej:
- 300 gram fordej
- 1 æggeblomme
- 0,75 tsk hjortetaksalt
- 0,75 tsk potaske
- 1 spsk vand
- 1 tsk stødt kanel
- 0,5 tsk stødt ingefær
- 0,5 tsk nellike
- 0,5 tsk allehånde
- 115 gram hvedemel
Chokoladeovertræk:
- 100 gram mørk chokolade
Smørcreme:
- 150 gram smør
- 150 gram flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk citronsaft
Derudover:
- Abrikosmarmelade
Fremgangsmåde
Fordej:
- Ælt honning og mel sammen til en ensartet masse.
- Kom dejen i en lufttæt beholder med låg og lad den stå ved stuetemperatur i 1-2 måneder.
Honningkagedej:
- Rør hjortetaksalten ud i æggeblommerne.
- I en anden skål røres potaske og vand sammen.
- Tilsæt æggeblomme-blandingen og potaske-blandingen til din fordej og rør det godt sammen.
- Tilsæt derefter kanel, ingefær, nellike og mel. Rør dejen rigtig godt sammen.
- Drys lidt mel på dit bord og rul dejen ud til en tykkelse på ca. 1/2 cm.
- Stik dejen ud med en rund udstikker (ca. Ø5 cm).
- Flyt forsigtigt honningkagerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader.
- Lad honningkagerne køle af på en rist.
- Kom dem derefter i en bradepande.
- Gennemblød et viskestykke med vand og vrid det godt. Kom det over bradepanden med honningkager og lad den stå i køleskabet i 2 dage.
Chokoladeovertræk:
- Efter et par dage i køleskabet, med et fugtigt klæde over, er honningkagerne klar.
- Temperer chokoladen og pensl de honningkager, der skal fungere som top, med chokolade.
- Pynt evt. med krymmel eller skriv noget på dem med hvid glasur.
Smørcreme:
- Pisk smørret længe, indtil det er lyst og luftigt.
- Tilsæt flormelis og lad det piske med.
- Tilsæt til sidst vaniljesukker og citronsaft
- Kom smørcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl i enden.
- Sprøjt en ring af smørcreme langs kanten på de honningkager, som skal fungere som bund.
- Kom 1 tsk abrikosmarmelade i midten.
- Afslut med en honningkage med chokolade som top.
- Opbevar honningkagerne i en lufttæt beholder i køleskabet.
Spørgsmål & svar
Hvor længe skal fordejen hvile?
Traditionelt skal fordejen til honningsnitter med smørcreme hvile i flere måneder for at udvikle den bedste smag og konsistens. Men hvis du har travlt, kan du sagtens lade den stå bare et par dage (eller så mange dage du har tid til) – det giver stadig en lækker og blød kage.
Kan jeg erstatte abrikosmarmelade med en anden type syltetøj?
Ja! Selvom honningsnitter med abrikosmarmelade er den klassiske version, kan du eksperimentere med f.eks. appelsinmarmelade eller hindbærsyltetøj for en lidt anderledes smagsoplevelse.
Hvordan opbevarer jeg honningbomber med smørcreme?
Dine honningbomber holder sig bedst i en tætsluttende beholder i køleskabet i op til en uge. Hvis du vil forberede dem i god tid, kan de også fryses – dog uden smørcreme.
Hvordan får jeg en ekstra luftig smørcreme?
For en ekstra luftig smørcreme er det vigtigt at piske smørret godt, inden du tilsætter de øvrige ingredienser. Brug gerne stuetempereret smør og tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du fortsætter med at piske.
Kan jeg lave honningbomberne i god tid før jul?
Ja! Honningsnitter med smørcreme kan sagtens laves i meget god tid, da fordejen skal stå og trække. Derudover skal honningkagerne også trække fugt i køleskabet i et par dage efter de er bagt.
Disse honningsnitter med abrikosmarmelade er en sikker vinder på julebordet og en skøn kombination af krydret kage, cremet fyld og lækker abrikosmarmelade!
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar