• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Honningbomber – lækre honningkage snitter med smørcreme og abrikos

14. november 2020 Leave a Comment

Home » Juleopskrifter » Honningbomber – lækre honningkage snitter med smørcreme og abrikos

Honningbomber - lækre honningsnitter med smørcreme og abrikosmarmelade

Honningbomber - lækre honningkage snitter med smørcreme og abrikos
Disse honningbomber er et skønt bud på klassiske honningsnitter med smørcreme og abrikos. Kagen har en dejlig smag af honning og julekrydderier, som gør den oplagt til julens hyggestunder.
Kombinationen af den bløde honningkage, den luftige smørcreme og friske abrikosmarmelade skaber en perfekt balance.
Hvis du ikke har haft tid til at lade fordejen modne længe, kan du blot lade den stå så mange dage som muligt – det giver stadig et skønt resultat.
En opskrift, der helt sikkert vil vække glæde som julekage!
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
20 stk

Udstyr til opskriften:

  • Rund udstikker Ø5 cm (reklamelink)
  • Stjernetyl (reklamelink)
  • Sprøjteposer (reklamelink)

Ingredienser
  

Fordej (laves 1-2 måneder i forvejen):

  • 200 gram honning
  • 100 gram hvedemel

Honningkagedej:

  • 300 gram fordej
  • 1 æggeblomme
  • 0,75 tsk hjortetaksalt
  • 0,75 tsk potaske
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk stødt ingefær
  • 0,5 tsk nellike
  • 0,5 tsk allehånde
  • 115 gram hvedemel

Chokoladeovertræk:

  • 100 gram mørk chokolade

Smørcreme:

  • 150 gram smør
  • 150 gram flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk citronsaft

Derudover:

  • Abrikosmarmelade

Fremgangsmåde
 

Fordej:

  • Ælt honning og mel sammen til en ensartet masse.
  • Kom dejen i en lufttæt beholder med låg og lad den stå ved stuetemperatur i 1-2 måneder.

Honningkagedej:

  • Rør hjortetaksalten ud i æggeblommerne.
  • I en anden skål røres potaske og vand sammen.
  • Tilsæt æggeblomme-blandingen og potaske-blandingen til din fordej og rør det godt sammen.
  • Tilsæt derefter kanel, ingefær, nellike og mel. Rør dejen rigtig godt sammen.
  • Drys lidt mel på dit bord og rul dejen ud til en tykkelse på ca. 1/2 cm.
  • Stik dejen ud med en rund udstikker (ca. Ø5 cm).
  • Flyt forsigtigt honningkagerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag dem i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader.
  • Lad honningkagerne køle af på en rist.
  • Kom dem derefter i en bradepande.
  • Gennemblød et viskestykke med vand og vrid det godt. Kom det over bradepanden med honningkager og lad den stå i køleskabet i 2 dage.

Chokoladeovertræk:

  • Efter et par dage i køleskabet, med et fugtigt klæde over, er honningkagerne klar.
  • Temperer chokoladen og pensl de honningkager, der skal fungere som top, med chokolade.
  • Pynt evt. med krymmel eller skriv noget på dem med hvid glasur.

Smørcreme:

  • Pisk smørret længe, indtil det er lyst og luftigt.
  • Tilsæt flormelis og lad det piske med.
  • Tilsæt til sidst vaniljesukker og citronsaft
  • Kom smørcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl i enden.
  • Sprøjt en ring af smørcreme langs kanten på de honningkager, som skal fungere som bund.
  • Kom 1 tsk abrikosmarmelade i midten.
  • Afslut med en honningkage med chokolade som top.
  • Opbevar honningkagerne i en lufttæt beholder i køleskabet.

Spørgsmål & svar

Hvor længe skal fordejen hvile?
Traditionelt skal fordejen til honningsnitter med smørcreme hvile i flere måneder for at udvikle den bedste smag og konsistens. Men hvis du har travlt, kan du sagtens lade den stå bare et par dage (eller så mange dage du har tid til) – det giver stadig en lækker og blød kage.
Kan jeg erstatte abrikosmarmelade med en anden type syltetøj?
Ja! Selvom honningsnitter med abrikosmarmelade er den klassiske version, kan du eksperimentere med f.eks. appelsinmarmelade eller hindbærsyltetøj for en lidt anderledes smagsoplevelse.
Hvordan opbevarer jeg honningbomber med smørcreme?
Dine honningbomber holder sig bedst i en tætsluttende beholder i køleskabet i op til en uge. Hvis du vil forberede dem i god tid, kan de også fryses – dog uden smørcreme.
Hvordan får jeg en ekstra luftig smørcreme?
For en ekstra luftig smørcreme er det vigtigt at piske smørret godt, inden du tilsætter de øvrige ingredienser. Brug gerne stuetempereret smør og tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du fortsætter med at piske.
Kan jeg lave honningbomberne i god tid før jul?
Ja! Honningsnitter med smørcreme kan sagtens laves i meget god tid, da fordejen skal stå og trække. Derudover skal honningkagerne også trække fugt i køleskabet i et par dage efter de er bagt.
Disse honningsnitter med abrikosmarmelade er en sikker vinder på julebordet og en skøn kombination af krydret kage, cremet fyld og lækker abrikosmarmelade!
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Bløde og luftige norske klejnerNorske klejner – opskrift på luftige norske klejner med citronglasur Sprøde jødekagerSprøde jødekager – opskrift på klassiske julesmåkager Havregrynskugler med kaffe og marcipanHavregrynskugler med kaffe og marcipan Julesnitter - hindbærsnitter med et strejf af julJule hindbærsnitter – hindbærsnitter med et strejf af jul Julecookies med julestokke, hvid chokolade og hasselnødderJulecookies – lækre julesmåkager med julestokke, nødder og hvid chokolade Rocky Road med juleskum - nem og lækker julekonfektRocky Road med juleskum – nem og lækker julekonfekt Ris a la mande trifli - skøn juledessertRis a la mande trifli – skøn juledessert i glas Trøfler med saltkaramel og Baileys - lækkert konfekt med chokoladeTrøfler med saltkaramel og Baileys

Filed Under: Juleopskrifter

Previous Post: « Ølkage med julesmør – en lækker og svampet julekage
Next Post: Trifli med bær – nem dessert i glas på 10 minutter »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required