Antal: personer
En helt igennem fantastisk cheesecake med frisk smag af kiwi. Denne cheesecake behøves ingen pynt – den står super flot og knivskarpt med de smukke, grønne farver fra kiwierne!
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser:
Kiksebund:
- 175 gram Digestive kiks
- 15 gram sukker
- 85 gram smør (smeltet)
- 2 kiwi (til at placere rundt i kanten)
Ostecreme:
- 7 blade husblas
- 1 citron (saften)
- 200 gram sukker
- 1 vaniljestang (kornene)
- 300 gram flødeost naturel
- 4 dl piskefløde
Kiwi gelé:
- 3 blade husblas
- 3 kiwi
- 1,5 dl vand
- 50 gram flormelis
- Evt. lidt lysegrøn pastafarve
Fremgangsmåde:
Kiksebund:
- Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
- Tilsæt det smeltede smør og bland det godt rundt.
- Beklæd en 18 cm springform med kageplast.
- Hæld kikseblandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
- Skræl din kiwi og skær halve kiwi stykker ud. Pres dem helt tæt mod din bageplast hele vejen rundt.
- Sæt bunden på køl mens du laver ostecremen.
Ostecreme:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Citronsaft kommes i en kasserolle og varmes op lige til kogepunktet.
- Tilsæt husblas og rør det ud deri. Tag gryden af varmen og lad den stå til du skal bruge den.
- Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
- I en anden skål piskes fløden til en let skum.
- Tilsæt nu den lillefingervarme citronsaft til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
- Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
- Sæt cheesecaken på køl indtil ostecremen har sat sig.
Kiwi gelé:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Skræl kiwierne og skær dem i små tern.
- Kom kiwi i en gryde med vand og flormelis.
- Kog kiwierne godt ud og giv dem til sidst en kort tur med stavblenderen.
- Tilsæt evt. en smule grøn pastafarve.
- Tilsæt din husblas og rør det godt ud.
- Lad kiwi geleen køle ned til stuetemperatur før du hælder det over din cheesecake.
- Sæt cheesecaken på køl indtil den har sat sig.
- Når cheesecaken har sat sig fjernes springform og kageplast. Flyt kagen over på fad og server.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!