Citron cheesecake - opskrift på cremet og frisk cheesecake med citron

Her får du opskriften på en lækker citron cheesecake, der er cremet, frisk og fuld af smag. Kombinationen af den syrlige citron og den søde ostecreme gør denne cheesecake til en favorit.Cheesecaken laves med en sprød kiksebund og en fyldig ostecreme med citron, der giver den en helt perfekt balance mellem sødt og syrligt. Den er oplagt som dessert året rundt, men med sin smukke gule farve er den også perfekt som en påskekage.Hvis du vil give kagen et flot udtryk, kan du f.eks. pynte med lidt revet citronskal, marengs og hvid chokolade på toppen. Leder du efter en cheesecake opskrift med citron, der både er frisk og nem at lave, så prøv denne citron cheesecake.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Stjernetyl (reklamelink)
Ingredienser
Kiksebund:
- 190 gram Digestive kiks
- 35 gram sukker
- 100 gram smør (smeltet)
Ostecreme med citron:
- 5 blade husblas
- 1 citron (saften + fintrevet skal)
- 200 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 200 gram flødeost naturel
- 3 dl piskefløde
Små marengstoppe:
- 2 æggehvider
- 135 gram sukker
Citrongelé:
- 4 blade husblas
- 1 dl vand
- 1 dl citronsaft (ca. 3-4 citroner)
- 100 gram sukker
- Gul pastafarve
Pynt:
- Knuste Digestivekiks
- White crispearls (reklamelink)
- Hvid chokolade (finthakket)
Fremgangsmåde
Kiksebund:
- Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
- Tilsæt det smeltede smør og bland det godt sammen.
- Beklæd en springform (Ø18 cm) med kageplast.
- Hæld kikseblandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
- Sæt bunden på køl.
Ostecreme med citron:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Varm citronsaft op til kogepunktet og tilsæt husblas. Fjern gryden fra varmen.
- Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
- I en anden skål piskes fløden til en let skum.
- Tilsæt den lillefingervarme citronsaft til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
- Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
Små marengstoppe:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der stadig piskes ved høj hastighed. Bliv ved med at piske ved høj hastighed indtil marengsen er helt stiv og fluffy.
- Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl i enden og sprøjt små toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag de små marengstoppe ved 100 grader i ca. 40 minutter.
- Sluk ovnen, men lad bagepladerne med marengstoppene blive i ovnen indtil den er helt kold.
Citrongelé:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Put vand, citronsaft og sukker i en gryde. Varm det op til kogepunktet indtil sukkeret er helt opløst.
- Put husblas ned i gryden og rør til det er opløst.
- Hæld væsken over i en skål gennem en sigte.
- Lad det køle af til stuetemperatur.
- Hæld geléen ud over kagen og sæt den på køl indtil geleen har sat sig.
- Fjern springform og kageplast og pynt med knuste Digestive kiks, små marengstoppe, crispearls og finthakket hvid chokolade.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hej Mette 🙂 jeg har så lavet denne før, og den er vanvittig god 😁😁nu står jeg og måske gerne vil lave den i en 24 cm springform – tror du så, at der er noget at lave 1,5 gang? 🙂
Hej Line!
Dejligt at høre!
Jeg ville nok gange opskriften med 2, hvis jeg skulle lave den i så stor en form. En cheesecake er altid flottest med lidt højde 🙂
Mvh. Mette
Det har du nok ret i – tak for hjælpen 😊
Kan man undlade geléen på toppen
Det kan du godt, den smager bare ikke nær så meget af citron så. Kom evt. friske bær på toppen i stedet 🙂
Mvh. Mette
Tak😁♥️
Hej. Kan man bruge sådan noget citronsaft istedet for helt friske citroner?
Hej Julie.
Det vil jeg ikke anbefale, da de har en meget syntetisk smag 🙂
Mvh. Mette
Hvor lang tid i forvejen kan man lave den?
Skal bruges til Nytår 2021🎉
Hej Connie
Jeg vil anbefale at lave den dagen før 😊
Mvh. Mette
Tak for hurtig svar. Skal den blive i formen?
Hej Connie
Ja, det skal den indtil både ostecreme og gelé har sat sig helt. Derefter kan den befries fra kageplast og springform.
Mvh. Mette
Hej Mette
Min gelé er blevet stiv i skålen – kan man varme den op igen ?
Jeg ventede i 2 timer i går… den var helt flydende. 01:00…Så gik jeg i seng,
Men den er fin stiv nu.07:50 🙈
Skal jeg lave en ny eller kan jeg varme den op? Hvis ja…
I mikro ? Eller gryde ?
Alt er gået fint. Min første cheesecake 😊
Hej Connie
Ups. Jeg vil godt tro du kan varme den op igen, men jeg har ikke prøvet det før 😊
Geléen skal jo være flydende når du hælder den på. Den må bare ikke være for varm, for så smelter den ostecremen når man hælder den på. Den skal være stuetemperatur når man hælder den på.
Mvh. Mette
Helt vildt lækker cheesecake. Tak for en god opskrift 🙂