Portionsanrettet cheesecake med citron, vanilje og hindbær

Denne opskrift på portionsanrettet cheesecake med citron, vanilje og hindbær er perfekt til dig, der gerne vil servere en smuk og velsmagende portionsanrettet dessert. Cheesecakebomberne kan forberedes i god tid, så det eneste, du skal gøre lige inden servering, er at anrette desserten fint på tallerkener.Den friske smag af citron og vanilje går rigtig godt sammen med de friske hindbær, og kombinationen giver en skøn balance i denne cheesecake dessert. Den er portionsanrettet, hvilket gør den ideel til gæstemiddage – både fordi det ser flot ud, og fordi det er nemt at servere.Cheesecakebunden er sprød og lækker, mens fyldet er cremet og let syrligt fra citronen. Hvis du leder efter en cheesecake opskrift, der både er enkel og kan imponere, er denne helt oplagt.
Forberedelse:
20 minutter
Tilberedning:
15 minutter
Tid i alt:
35 minutter
Udstyr til opskriften:
- Quenelle silikoneform (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser
Cheesecake med citron og vanilje:
- 2,5 blade husblas
- 1/2 citron (fintrevet skal og saften)
- 100 gram sukker
- 1/4 vaniljestang (kornene)
- 100 gram flødeost naturel
- 1,5 dl piskefløde
Derudover:
- Digestive kiks (knuste)
- Hindbær marmelade
- Friske hindbær
- Mynte
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde
Cheesecake med citron og vanilje:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Citronsaft og fintrevet citronskal puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet.
- Tilsæt husblas og rør det ud deri. Tag gryden af varmen og sæt den til side.
- Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
- I en anden skål piskes fløden til en let skum.
- Tilsæt den lillefingervarme citronsaft til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
- Kom ostecremen i en sprøjtepose og fordel den i Quenelle silikoneformen.
- Kom den i fryseren indtil de er gennemfrosne.
Anretning:
- Befri de frosne Quenelle cheesecakebomber fra silikoneformen.
- Pynt desserttallerknerne med knuste Digestive kiks, cheesecakebomber, hindbær marmelade, friske hindbær, mynte og rød skovsyre.
- Lad tallerknerne stå ved stuetemperatur i ca. 15-20 minutter så de små cheesecakebomber kan tø op inden servering.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave cheesecake dagen før servering?
Ja, denne portionsanrettede cheesecake opskrift er perfekt at lave i forvejen. Cheesecake bomberne skal fryses ned før de kan befries fra silikoneformen og kan faktisk ligge i fryseren i op 2-3 måneder.
Kan jeg bruge en anden slags kiks til denne cheesecake anretning?
Ja, du kan eksperimentere med forskellige slags kiks eller nødder i bunden. Digestivekiks er en klassiker, men du kan også prøve f.eks. Bastogne eller lave en crumble på havregryn, smør og sukker.
Kan jeg fryse cheesecake?
Ja, denne cheesecake anretning skal faktisk fryses - ellers kan du ikke få dem ud af silikoneformen. Anret din desserttallerken og lad den stå i køleskabet i et par timer, så cheesecake bomberne kan tø op inden servering.
Hvordan får jeg en flot portionsanrettet cheesecake?
For et professionelt udseende kan du bruge små silikoneforme til at støbe cheesecaken og fryse dem ned, så de nemt kan tages ud. Pynt med friske hindbær, hindbærmarmelade, Digestive kiks, mynte og rød skovsyre og lige inden servering for et ekstra flot finish.


Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hej:)
Hvor er dine tallerkner fra?
Hej Mira
Den beige og den sorte er fra RAW1835. Jeg kan desværre ikke huske, hvor den sidste er fra 😊
Mvh. Mette
Hej Mette,
Jeg vil gerne spørge om den fløde som man skal bruge til desserten – hvor tyk skal den være – 12%, eller 35%?
hilsen,
Karolina
Hej Karolina
Jeg har altid brugt helt alm. fløde (f.eks Karolines Køkken eller Tusindfryd).
Jeg mener de er på 38%
Mvh. Mette
Tusind tak Mette!
Venlig hilsner,
Karolina