• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Portionsanrettet cheesecake med citron, vanilje og hindbær

1. marts 2019 5 kommentarer

Home » Cheesecake » Portionsanrettet cheesecake med citron, vanilje og hindbær

Portionsanrettet cheesecake med citron, vanilje og hindbær

Portionsanrettet cheesecake med citron, vanilje og hindbær
Denne opskrift på portionsanrettet cheesecake med citron, vanilje og hindbær er perfekt til dig, der gerne vil servere en smuk og velsmagende portionsanrettet dessert. Cheesecakebomberne kan forberedes i god tid, så det eneste, du skal gøre lige inden servering, er at anrette desserten fint på tallerkener.
Den friske smag af citron og vanilje går rigtig godt sammen med de friske hindbær, og kombinationen giver en skøn balance i denne cheesecake dessert. Den er portionsanrettet, hvilket gør den ideel til gæstemiddage – både fordi det ser flot ud, og fordi det er nemt at servere.
Cheesecakebunden er sprød og lækker, mens fyldet er cremet og let syrligt fra citronen. Hvis du leder efter en cheesecake opskrift, der både er enkel og kan imponere, er denne helt oplagt.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 20 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Tid i alt: 35 minutter minutter
(undgå sort skærm)
8 desserttallerkner

Udstyr til opskriften:

  • Quenelle silikoneform (reklamelink)
  • Sprøjteposer (reklamelink)

Ingredienser
  

Cheesecake med citron og vanilje:

  • 2,5 blade husblas
  • 1/2 citron (fintrevet skal og saften)
  • 100 gram sukker
  • 1/4 vaniljestang (kornene)
  • 100 gram flødeost naturel
  • 1,5 dl piskefløde

Derudover:

  • Digestive kiks (knuste)
  • Hindbær marmelade
  • Friske hindbær
  • Mynte
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde
 

Cheesecake med citron og vanilje:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Citronsaft og fintrevet citronskal puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet. 
  • Tilsæt husblas og rør det ud deri. Tag gryden af varmen og sæt den til side.
  • Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
  • I en anden skål piskes fløden til en let skum.
  • Tilsæt den lillefingervarme citronsaft til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
  • Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
  • Kom ostecremen i en sprøjtepose og fordel den i Quenelle silikoneformen.
  • Kom den i fryseren indtil de er gennemfrosne.

Anretning:

  • Befri de frosne Quenelle cheesecakebomber fra silikoneformen.
  • Pynt desserttallerknerne med knuste Digestive kiks, cheesecakebomber, hindbær marmelade, friske hindbær, mynte og rød skovsyre.
  • Lad tallerknerne stå ved stuetemperatur i ca. 15-20 minutter så de små cheesecakebomber kan tø op inden servering.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave cheesecake dagen før servering?
Ja, denne portionsanrettede cheesecake opskrift er perfekt at lave i forvejen. Cheesecake bomberne skal fryses ned før de kan befries fra silikoneformen og kan faktisk ligge i fryseren i op 2-3 måneder.
Kan jeg bruge en anden slags kiks til denne cheesecake anretning?
Ja, du kan eksperimentere med forskellige slags kiks eller nødder i bunden. Digestivekiks er en klassiker, men du kan også prøve f.eks. Bastogne eller lave en crumble på havregryn, smør og sukker.
Kan jeg fryse cheesecake?
Ja, denne cheesecake anretning skal faktisk fryses - ellers kan du ikke få dem ud af silikoneformen. Anret din desserttallerken og lad den stå i køleskabet i et par timer, så cheesecake bomberne kan tø op inden servering.
Hvordan får jeg en flot portionsanrettet cheesecake?
For et professionelt udseende kan du bruge små silikoneforme til at støbe cheesecaken og fryse dem  ned, så de nemt kan tages ud. Pynt med friske hindbær, hindbærmarmelade, Digestive kiks, mynte og rød skovsyre og lige inden servering for et ekstra flot finish.
 
Portionsanrettet cheesecake med citron, vanilje og hindbær
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Citron cheesecake - opskrift på cheesecake med citronCitron cheesecake – opskrift på cheesecake med citron Citron cheesecake med brændt marengsCitron cheesecake med brændt marengs Portionsanrettet cheesecake med kiwi og jordbærCheesecake i glas med kiwi og jordbær – portionsanrettet cheesecake Portionsanrettet chokolade cheesecakeChokolade cheesecake – fin portionsanrettet dessert Blåbær cheesecake med browniebund - lækker cheesecake med blåbærBlåbær cheesecake med browniebund – lækker cheesecake med blåbær Trifli med hindbær og banan - fantastisk dessert i glasTrifli med hindbær og banan – fantastisk dessert i glas Tiramisu med karamel og Baileys - nem dessert i glasTiramisu med karamel og Baileys – nem dessert i glas Citronfromage - nem og frisk dessert med citronCitronfromage – nem og frisk dessert med citron

Skrevet i: Cheesecake, Nytårskager og desserter, Portionsanrettede desserter

Previous Post: « Cupcakes med æble, karamelfrosting og karamel popcorn
Next Post: Luftig og blød brunsviger – opskrift på snasket brunsviger »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mira

    9. januar 2021 kl. 20:30

    Hej:)
    Hvor er dine tallerkner fra?

    Svar
    • metteskutter

      9. januar 2021 kl. 20:34

      Hej Mira
      Den beige og den sorte er fra RAW1835. Jeg kan desværre ikke huske, hvor den sidste er fra 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  2. karolina

    21. januar 2021 kl. 12:31

    Hej Mette,
    Jeg vil gerne spørge om den fløde som man skal bruge til desserten – hvor tyk skal den være – 12%, eller 35%?
    hilsen,
    Karolina

    Svar
    • metteskutter

      21. januar 2021 kl. 12:35

      Hej Karolina
      Jeg har altid brugt helt alm. fløde (f.eks Karolines Køkken eller Tusindfryd).
      Jeg mener de er på 38%

      Mvh. Mette

      Svar
  3. Karolina

    21. januar 2021 kl. 17:25

    Tusind tak Mette!

    Venlig hilsner,
    Karolina

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required