Påske cheesecake med citron og marengs

Hvis du leder efter en frisk og lækker påskekage, så er denne påske cheesecake med citron et rigtig godt bud. Den har en sprød bund, en cremet og syrlig ostecreme med citron og er toppet med blød og let brændt marengs. En skøn kombination af sødt og syrligt, der passer perfekt til påskebordet.Denne påske cheesecake er en dejlig dessert, der både ser flot ud og smager fantastisk. Du kan tilsætte en lille smule gul pastafarve til ostecremen og pynte den med små påskeæg, så du får en super flot påskekage.Denne påske cheesecake med citron er nem at gå til, og du kan lave den dagen før, så den bare skal pyntes inden servering.
Forberedelse:
1 time
Tilberedning:
0 minutter
Tid i alt:
1 time
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø20 cm (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
- M1 stjernetyl (reklamelink)
Ingredienser
Kiksebund:
- 180 gram Digestive kiks
- 20 gram sukker
- 90 gram smeltet smør
Citron ostecreme:
- 5 blade husblas
- 1,5 citroner (saft og fintrevet skal herfra)
- 175 gram sukker
- 1 vaniljestang (kornene)
- 200 gram naturel flødeost
- 3 dl piskefløde
- Evt. lidt gul pastafarve
Marengs og pynt:
- 3 æggehvider
- 200 gram sukker
- Små chokolade påskeæg
- Spiselige blomster (f.eks. Stedmoderblomster)
Fremgangsmåde
Kiksebund:
- Knus Digestive kiks helt fint sammen med sukker og tilsæt det smeltede smør. Bland det godt sammen.
- Beklæd en springform med bageplast.
- Hæld kikse-blandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas. Sæt den på køl og lav imens ostecremen.
Citron ostecreme:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Fintrevet citronskal og citronsaft saften kommes i en kasserolle og varmes op lige til kogepunktet.
- Vrid husblas fri for vand og rør den ud i den varme citronsaft. Tag gryden af varmen og lad den stå til du skal bruge den.
- Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
- I en anden skål piskes fløden til en let skum.
- Sigt citronsaften ned i Philadelphia-blandingen, så citronskallen bliver sigtet fra. Pisk det sammen.
- Tilføj derefter flødeost-blandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
- Kom ostecremen ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
- Sæt cheesecaken i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over.
Marengs og pynt:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkerlidt efter lidt mens der stadig piskes ved høj hastighed.
- Bliv ved med at piske ved høj hastighed indtil marengsen er helt stiv og fluffy.
- Kom din marengs i en sprøjtepose med tyl i enden og sprøjt store rosetter langs kanten
- Afslut med let at brænde dine marengstoppe med en lille gasbrænder og pynt med små chokolade påskeæg og stedmoderblomster.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar