• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Koldhævede boller med havregryn og gulerod

15. februar 2025 Leave a Comment

Home » Brød og boller » Boller » Koldhævede boller med havregryn og gulerod

Koldhævede boller med havregryn og gulerod

Koldhævede boller med havregryn og gulerod - sprøde og æltefrie morgenboller
Disse koldhævede boller med havregryn og gulerod er både nemme at lave og virkelig lækre. De kræver ingen æltning – dejen skal bare røres sammen om aftenen og hæve natten over. Næste morgen kan du sætte dejen på en bageplade med en ske og bage dem direkte.
De her koldhævede morgenboller bliver dejligt sprøde udenpå og bløde og svampede indeni. Gulerod og havregryn giver bollerne en god struktur og en mild sødme, mens kærnemælken gør dem ekstra saftige. Hvis du vil have nemme boller til morgenbordet, er denne opskrift et godt valg.
Koldhævede boller med havregryn passer perfekt til både hverdag og weekend. De er nemlig super nemme og hurtige at lave, og smager fantastisk!
Opskriften giver æltefri boller, der er bløde og svampede indeni og sprøde udenpå.
Nemt, hurtigt og perfekt til morgenmaden!
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 15 minutter minutter
Tilberedning: 22 minutter minutter
Tid i alt: 37 minutter minutter
(undgå sort skærm)
12 stk

Ingredienser
  

Koldhævede boller med havregrun og gulerod:

  • 4,5 dl lunkent vand
  • 15 gram gær
  • 3 dl kærnemælk
  • 100 gram revet gulerod
  • 175 gram havregryn
  • 500 gram hvedemel
  • 1 tsk salt
  • Kerner til at drysse på toppen (jeg har brugt, sesam, hørfrø og havregryn)

Fremgangsmåde
 

  • Opløs gær i lunkent vand.
  • Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen kernerne, og rør det sammen til en ensartet dej.
  • Kom låg eller husholdningsfilm på skålen og sæt den i køleskabet natten over.
  • Brug 2 spiseskeer til at overføre rustikke boller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Drys med kerner på toppen.
  • Bag bollerne ved 250 grader i ca. 22 minutter indtil de er gyldne og sprøde udenpå.

Spørgsmål & svar

Koldhævede boller med havregryn og gulerod - sprøde og æltefrie morgenboller
Hvordan sikrer jeg, at mine koldhævede morgenboller bliver luftige?
For at sikre luftige koldhævede boller er det vigtigt ikke at røre for meget i dejen efter hævning. Når dejen har hævet natten over, skal du blot sætte bollerne på bagepladen med en ske uden at slå luften ud af dejen. Det giver de bedste koldhævede morgenboller med en let og luftig krumme.
Kan jeg lave koldhævede boller med havregryn uden gulerod?
Ja, du kan sagtens lave koldhævede boller med havregryn uden gulerod, men guleroden tilfører fugt og en let sødme. Du kan eventuelt erstatte gulerod med revet æble, rødbede eller squash for en lignende effekt.
Hvor længe kan dejen stå i køleskabet?
Dejen til koldhævede boller kan fint stå i køleskabet i op til 24 timer. Hvis du vil have nybagte boller flere dage i træk, kan du opbevare dejen i en lufttæt beholder og bage bollerne løbende.
Hvordan får jeg ekstra sprøde æltefri boller?
For at få sprøde æltefri boller, kan du bage dem på en forvarmet bageplade eller bagestål. Du kan også sætte en lille skål med vand i ovnen under bagningen for at skabe damp, hvilket giver en endnu sprødere skorpe på dine æltefri havregrynsboller.
Kan jeg bruge noget andet end kærnemælk?
Ja, du kan erstatte kærnemælk med youghurt, A38 eller creme fraiche.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Bløde og luftige chokoladeboller - verden bedste chokoladeboller!Bløde og luftige chokoladeboller – verden bedste chokoladeboller! De bedste gulerodsbrud - bløde og lækre i flere dageDe bedste gulerodsbrud – bløde og lækre i flere dage Bløde og luftige juleboller med rosinerBløde og luftige juleboller med rosiner Sprøde og luftige italienske bollerSprøde og luftige italienske boller Bløde og luftige fødselsdagsboller - gode i flere dage!Bløde og luftige fødselsdagsboller – gode i flere dage! Nemme surdejsbollerNemme surdejsboller uden surdej Koldhævede fødselsdagsboller - opskrift på bløde og luftige lyse bollerKoldhævede fødselsdagsboller Æltefrie koldhævede boller - opskrift på nemme og luftige morgenbollerÆltefrie og koldhævede boller med havregryn

Filed Under: Boller, Brød og boller

Previous Post: « Højsnegle – opskrift på snaskede og bløde høje kanelsnegle
Next Post: Kanelkage lagkage med chokoladecreme og kaffe »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required