• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Kanelkage lagkage med chokoladecreme og kaffe

21. februar 2025 Leave a Comment

Home » Lagkager » Kanelkage lagkage med chokoladecreme og kaffe

Kanelkage lagkage med chokoladecreme og kaffe

Kanelkage lagkage med chokoladecreme og kaffe
Denne kanelkage lagkage er en skøn og svampet lagkage med bløde bunde og en lækker chokoladecreme med kaffe. Kagen har en mild smag af kanel, der passer perfekt sammen med det cremede chokoladefyld.
En kanelkage opskrift som denne er både nem at lave og smager fantastisk. Bundene bliver dejligt svampede, blandt andet fordi det er en kanelkage med kærnemælk, som giver en let syrlig balance og svampet krumme til den søde kage.
Hvis du er vild med en klassisk kanelkage, men gerne vil gøre den lidt ekstra festlig, er denne luksus kanelkage et godt valg. Den fungerer perfekt som en lagkage til fødselsdag eller andre hyggelige anledninger. Med en blød og fyldig chokoladecreme med kaffe får du en skøn kombination af kanelkage, chokolade og kaffe.
Det er en skøn lagkage opskrift, når man gerne vil pifte den klassiske skærekage op til en lidt mere imponerende lagkage.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 40 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time 25 minutter minutter
(undgå sort skærm)
10 personer

Udstyr til opskriften:

  • Sprøjteposer
  • M1 stjernetyl

Ingredienser
  

Kanelkage:

  • 225 gram sukker
  • 6 tsk stødt kanel
  • 3 tsk natron
  • 300 gram hvedemel
  • 4,5 dl kærnemælk
  • 185 gram smør (smeltet)

Chokoladecreme med kaffe:

  • 1 blad husblas
  • 3 tsk instant kaffe
  • 5 dl piskefløde
  • 300 gram mørk chokolade (hakket heller knapper)

Pynt:

  • Dark crispearls (reklamelink)
  • White crispearls (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

Kanelkage:

  • Alle ingredienser, undtagen smør, kommes i en skål og piskes sammen til en ensartet masse.
  • Pisk til sidst smør i lidt efter lidt.
  • For en springform (ca. Ø22 cm) med bagepapir i bunden og fordel dejen deri.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 45-55 minutter.

Chokoladecreme med kaffe:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom fløde i en gryde sammen med instant kaffe og varm det op til kogepunktet.
  • Rør husblas ud i den varme fløde.
  • Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå og smelte sammen i et minuts tid.
  • Rør i midten af massen indtil den samler sig til en ensartet chokoladecreme.
  • Kom husholdningsfilm over skålen stil cremen på køl natten over.

Samling:

  • Del din kanelkage i 2 lige store bunde.
  • Pisk din kolde chokoladecreme til den er fast og luftig - pas dog på ikke at overpiske den, da den så kan finde på at skille.
  • Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med stjernetyl i enden.
  • Placer den ene kanelkagebund på et fad og sprøjt fine toppe på hele bunden.
  • Kom den anden kanelkagebund ovenpå og sprøjt fine toppe over det hele.
  • Pynt evt. med chokolade crispearls.

Spørgsmål & svar

Kanelkage lagkage med chokoladecreme og kaffe
Kan jeg bage bundene dagen før?
Ja, du kan sagtens bage bundene til din kanelkage lagkage dagen før. Opbevar bundene i en tætsluttende pose eller beholder, så de ikke bliver tørre ud.
Hvorfor bruges kærnemælk i kanelkagen?
Kanelkage med kærnemælk bliver ekstra svampet og får en fin balance mellem sødme og syrlighed. Kærnemælken reagerer på natron, hvilket giver en luftig og lækker kagekrumme.
Kan jeg lave denne kanelkage opskrift uden kaffe?
Ja, hvis du ikke ønsker kaffesmag, kan du blot udelade kaffen fra din chokoladecreme med kaffe.
Hvordan gør jeg kagen ekstra festlig?
For at gøre din luksus kanelkage endnu mere imponerende, kan du pynte den med crispearls, krymmel eller hakkede nødder. Den fungerer perfekt som en lagkage opskrift til fødselsdage eller særlige anledninger.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Chokolade lagkage med hindbærChokolade lagkage med hindbær Lagkage med chokolade, vanilje og hindbærLagkage med chokolade, vanilje og hindbær Lagkage med hindbær og limeLagkage med hindbær og lime Fragilité lagkage med hindbærFragilité lagkage med hindbær Lagkage med koldskålsmousse, nøddebunde, chokolade og friske bærLagkage med koldskålsmousse, nøddebunde, chokolade og friske bær Lagkage med æble, karamel og hasselnødkrokantLagkage med æble, karamel og hasselnødkrokant Lagkage med hindbær og vaniljecreme - skøn lagkage opskriftLagkage med hindbærmousse og vaniljecreme – skøn lagkage opskrift Gammeldags lagkage med creme og marmeladeGammeldags lagkage med creme og marmelade

Filed Under: Lagkager

Previous Post: « Koldhævede boller med havregryn og gulerod
Next Post: Frikadeller – fantastisk opskrift på frikadeller med havregryn »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required