Kanelkage lagkage med chokoladecreme og kaffe

Denne kanelkage lagkage er en skøn og svampet lagkage med bløde bunde og en lækker chokoladecreme med kaffe. Kagen har en mild smag af kanel, der passer perfekt sammen med det cremede chokoladefyld.En kanelkage opskrift som denne er både nem at lave og smager fantastisk. Bundene bliver dejligt svampede, blandt andet fordi det er en kanelkage med kærnemælk, som giver en let syrlig balance og svampet krumme til den søde kage.Hvis du er vild med en klassisk kanelkage, men gerne vil gøre den lidt ekstra festlig, er denne luksus kanelkage et godt valg. Den fungerer perfekt som en lagkage til fødselsdag eller andre hyggelige anledninger. Med en blød og fyldig chokoladecreme med kaffe får du en skøn kombination af kanelkage, chokolade og kaffe.Det er en skøn lagkage opskrift, når man gerne vil pifte den klassiske skærekage op til en lidt mere imponerende lagkage.
Forberedelse:
40 minutter
Tilberedning:
45 minutter
Tid i alt:
1 time 25 minutter
Udstyr til opskriften:
Ingredienser
Kanelkage:
- 225 gram sukker
- 6 tsk stødt kanel
- 3 tsk natron
- 300 gram hvedemel
- 4,5 dl kærnemælk
- 185 gram smør (smeltet)
Chokoladecreme med kaffe:
- 1 blad husblas
- 3 tsk instant kaffe
- 5 dl piskefløde
- 300 gram mørk chokolade (hakket heller knapper)
Pynt:
- Dark crispearls (reklamelink)
- White crispearls (reklamelink)
Fremgangsmåde
Kanelkage:
- Alle ingredienser, undtagen smør, kommes i en skål og piskes sammen til en ensartet masse.
- Pisk til sidst smør i lidt efter lidt.
- For en springform (ca. Ø22 cm) med bagepapir i bunden og fordel dejen deri.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 45-55 minutter.
Chokoladecreme med kaffe:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom fløde i en gryde sammen med instant kaffe og varm det op til kogepunktet.
- Rør husblas ud i den varme fløde.
- Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå og smelte sammen i et minuts tid.
- Rør i midten af massen indtil den samler sig til en ensartet chokoladecreme.
- Kom husholdningsfilm over skålen stil cremen på køl natten over.
Samling:
- Del din kanelkage i 2 lige store bunde.
- Pisk din kolde chokoladecreme til den er fast og luftig - pas dog på ikke at overpiske den, da den så kan finde på at skille.
- Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med stjernetyl i enden.
- Placer den ene kanelkagebund på et fad og sprøjt fine toppe på hele bunden.
- Kom den anden kanelkagebund ovenpå og sprøjt fine toppe over det hele.
- Pynt evt. med chokolade crispearls.
Spørgsmål & svar

Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Skriv et svar