• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Svampet og blød chokoladekage med kaffe

12. april 2022 Leave a Comment

Home » Skærekager » Svampet og blød chokoladekage med kaffe

Svampet og blød chokoladekage med kaffe

Svampet og blød chokoladekage med kaffe
Denne opskrift på svampet chokoladekage er en favorit blandt mange – og med god grund. Kagen er blød, lækker og har en skøn chokoladesmag. Hvis du leder efter en nem chokoladekage, som bare smager godt hver gang, så er denne opskrift et perfekt valg.
Kagen har et strejf af kaffe, som fremhæver chokoladesmagen og gør den ekstra saftig. Selv hvis du ikke er stor fan af kaffe, skal du ikke bekymre dig – kaffen kan ikke smages i selve kagen.
Til glasuren kan du vælge at erstatte kaffen med vand, hvis du ønsker en mildere smag.
Det her er uden tvivl en af de bedste chokoladekage opskrifter. Den er nem at lave, svampet og har en fantastisk god smag.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 20 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Tid i alt: 50 minutter minutter
(undgå sort skærm)
10 personer

Udstyr til opskriften:

  • Springform Ø22 cm (Reklamelink)

Ingredienser
  

Chokoladekage

  • 2 æg
  • 150 gram sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 70 gram kakao
  • 220 gram hvedemel
  • 1,5 dl raps- eller solsikkeolie
  • 2,5 dl brygget kaffe

Chokoladeglasur

  • 50 gram smør (stuetempereret)
  • 200 gram flormelis
  • 1/2 dl stærk, kold kaffe (kan erstattes med vand)
  • 2 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde
 

  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt alle de tørre ingredienser: bagepulver, natron og kakao og hvedemel. Pisk det med i blandingen på laveste niveau. 
  • Pisk til sidst olie og kaffe i.
  • Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm) og bag kagen ved 180 grader i ca. 30-35 minutter.
  • Lad kagen køle helt af og lav imens chokoladeglasuren.
  • Kom alle ingredienserne til chokoladeglasuren i en skål og rør det sammen til en lækker og tyk glasur. Fordel glasuren på den afkølede kage og pynt evt. med krymmel.

Spørgsmål & svar

Hvilken type kaffe skal jeg bruge i chokoladekagen?
Du kan bruge stærk brygget kaffe, espresso eller instant kaffe opløst i varmt vand. Kaffen giver kagen en dybere chokoladesmag, men hvis du ønsker en mildere smag, kan du bruge en svagere kaffe.
Kan jeg fryse chokoladekagen ned?
Ja, en svampet chokoladekage kan fryses i op til tre måneder. Pak den godt ind i plastfolie eller en lufttæt beholder. Optø den ved stuetemperatur, inden den servere.
Hvordan skal jeg opbevare chokoladekagen og hvor længe?
Opbevar den ved stuetemperatur i en lufttæt beholder eller pose. Den holder sig lækker og frisk i op til 3 dage.
Kan jeg bruge smør i stedet for olie i denne opskrift på chokoladekage?
Nej, det vil jeg ikke anbefale. Olien er med til at gøre denne kage dejligt luftig. 
Svampet og blød chokoladekage med kaffe
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Svampet chokoladekage - fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekageSnasket chokoladekage – fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekage Gateau Marcel kage - opskrift på fransk chokoladekageGateau Marcel kage – opskrift på fransk chokoladekage Verdens bedste svampet chokoladekage opskriftVerdens bedste svampet chokoladekage opskrift Squashkage med nem ostecremeSquashkage med ostecreme Den bedste Snickerskage - svampet kage med peanuts, karamel og chokoladeDen bedste Snickerskage Daimkage med karamelganacheDaimkage med karamelganache Roulade med lemoncurd og mynteRoulade med lemoncurd og mynte Brunsviger i airfryer - nem brunsviger opskriftBrunsviger i airfryer

Filed Under: Skærekager

Previous Post: « Nemme surdejsboller uden surdej
Next Post: Svampet og saftig marmorkage opskrift »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required