Antal: personer
Denne opskrift på svampet chokoladekage er en favorit blandt mange – og med god grund. Kagen er blød, lækker og har en skøn chokoladesmag. Hvis du leder efter en nem chokoladekage, som bare smager godt hver gang, så er denne opskrift et perfekt valg.Kagen har et strejf af kaffe, som fremhæver chokoladesmagen og gør den ekstra saftig. Selv hvis du ikke er stor fan af kaffe, skal du ikke bekymre dig – kaffen kan ikke smages i selve kagen. Til glasuren kan du vælge at erstatte kaffen med vand, hvis du ønsker en mildere smag.Det her er uden tvivl en af de bedste chokoladekage opskrifter. Den er nem at lave, svampet og har en fantastisk god smag.
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø22 cm (Reklamelink)
Ingredienser:
Chokoladekage
- 2 æg
- 150 gram sukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 70 gram kakao
- 220 gram hvedemel
- 1,5 dl raps- eller solsikkeolie
- 2,5 dl brygget kaffe
Chokoladeglasur
- 50 gram smør (stuetempereret)
- 200 gram flormelis
- 1/2 dl stærk, kold kaffe (kan erstattes med vand)
- 2 spsk kakaopulver
Fremgangsmåde:
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
- Tilsæt alle de tørre ingredienser: bagepulver, natron og kakao og hvedemel. Pisk det med i blandingen på laveste niveau.
- Pisk til sidst olie og kaffe i.
- Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm) og bag kagen ved 180 grader i ca. 30-35 minutter.
- Lad kagen køle helt af og lav imens chokoladeglasuren.
- Kom alle ingredienserne til chokoladeglasuren i en skål og rør det sammen til en lækker og tyk glasur. Fordel glasuren på den afkølede kage og pynt evt. med krymmel.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar