• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Parmesan fritter med bearnaisemayo

8. juni 2025 Leave a Comment

Home » Mad opskrifter » Tilbehør » Parmesan fritter med bearnaisemayo

Parmesan fritter med bearnaisemayo

Parmesan fritter med bearnaisemayo
Parmesan fritter med bearnaisemayo, som er nemme at lave og smager fantastisk. De sprøde fritter laves i airfryeren, drysses med revet parmesan og frisk persille – og dertil en hjemmelavet bearnaisemayo, der kun tager få minutter at lave. Det er en enkel kombination, men den fungerer bare vildt godt.
Når jeg laver pommes frites med parmesan, starter jeg altid med at lægge kartoflerne i koldt vand, så noget af stivelsen fjernes. Det gør at de bliver ekstra sprøde og det gør en stor forskel. Airfryeren klarer resten, og så snart fritterne er færdige, drysser jeg parmesan og persille over, mens de stadig er varme. Osten smelter let og sætter sig fast uden at blive tung.
Jeg elsker, at det hele kan laves med få ingredienser – og uden at det føles som et stort projekt. Det er en opskrift, der både fungerer til hverdag og når man gerne vil lave noget lækkert til gæster. Hjemmelavet pommes frites med parmesan og bearnaisemayo lyder måske som noget, der er ret svært at lave selv, men det er faktisk utroligt nemt.
Denne bearnaisemayo opskrift er én jeg har brugt mange gange. Den er hurtig at lave og kræver ikke, at man står og pisker eller varmer noget op. Det hele blendes bare sammen i et højt glas – og det virker hver gang. Smagen minder om klassisk bearnaise, men i en frisk og cremet version, der passer perfekt som dip til fritter.
Jeg bruger enten tørret eller frisk estragon, alt efter hvad jeg har. Og det gode ved denne bearnaisemayo er, at den også passer godt til meget andet end fritter. Den kan bruges til kartofler, sandwich eller som dip til grøntsagsstænger. Men herhjemme bliver den som regel spist sammen med fritterne.
Når man først har lavet parmesan fritter med bearnaisemayo én gang, er det svært ikke at få lyst til at lave dem igen. Kombinationen af sprøde kartofler og den syrlige, krydrede mayo fungerer bare. Og så er det en ret, man nemt kan tilpasse – man kan f.eks. bruge søde kartofler, justere mængden af parmesan, bruge frisk eller tørret estragon, eller tilføje lidt hvidløg til mayoen, hvis man har lyst.
Det, jeg godt kan lide ved opskrifter som denne, er, at de ikke kræver det helt store. Der er ikke mange trin, og man behøver ikke stå i køkkenet hele aftenen. Det er mad, man kan lave, selv på en travl dag, og som alligevel føles som noget særligt.
Parmesan fritter med bearnaisemayo kan serveres som en snack, tilbehør eller som en let frokost. Hvis jeg serverer dem for gæster, plejer jeg at servere det som tilbehør til en god bøf eller andet kød – det smager fantastisk og imponerer de fleste gæster, uden at man skal bruge alt for meget tid i køkkenet. Og det er ofte netop de simple retter, folk spørger efter bagefter.
Når man laver fritterne i airfryer, får man sprøde fritter og det går hurtigt. Det er praktisk i en travl hverdag, men også smart, hvis man gerne vil slippe for at tænde ovnen eller stå med en gryde med olie. Airfryeren gør det let, og resultatet bliver stadig rigtig godt og særligt sprødt. Hvis du ikke har en airfryer kan du sagtens lave parmesan fritterne i din ovn. De skal blot have en smule længere tid og sørg for at vende dem undervejs, så de bliver sprøde på alle sider.
Hvis du leder efter en nem opskrift på hjemmelavet sprøde parmesanfritter, så er det her et oplagt valg. Sammen med en god bearnaisemayo får du en kombination, der både er frisk, cremet og sprød og som er supernem at lave igen og igen.
Bearnaisemayo er perfekt at servere som tilbehør, hvis du gerne vil lave noget, der er hjemmelavet, uden at det skal være svært. Den er hurtig og nem at lave og smager bare godt. Og det er sjovt, hvor ofte folk bliver overraskede over, hvor let det faktisk er at lave den selv.
Sammenlagt er parmesan fritter med bearnaisemayo en af de opskrifter, jeg tit anbefaler videre, når nogen spørger efter noget nemt, der stadig har lidt wow-effekt. Det er ikke svært, det tager ikke lang tid, og det smager virkelig godt. Det er en opskrift man vender tilbage til – og som aldrig bliver kedelig
Ingen vurderinger endnu

Trin-for-trin video til opskriften

Forberedelse: 30 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Tid i alt: 55 minutter minutter
(undgå sort skærm)
2 personer

Udstyr til opskriften:

  • Cosori Dual Blaze Airfryer (reklamelink)

Ingredienser
  

Parmesan fritter:

  • 2 bagekartofler
  • 3 spsk olivenolie
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 50 gram fintrevet parmesan
  • 2 spsk finthakket persille

Bearnaisemayo:

  • 1 æg
  • 2 dl raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 2 spsk bearnaise essens
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk tørret estragon

Fremgangsmåde
 

Parmesan fritter:

  • Skær kartoflerne i aflange fritter, ca. 1–1,5 cm tykke.
  • Læg fritterne i en skål med koldt vand og lad dem trække i 15 minutter. Dette fjerner noget af stivelsen og giver sprødere fritter.
  • Hæld vandet fra og dup fritterne helt tørre med et rent viskestykke eller køkkenrulle. Det er vigtigt, at de er helt tørre, for at opnå en sprød overflade.
  • Kom de tørre fritter i en stor frysepose eller skål.
  • Tilsæt olivenolie, salt og hvidløgspulver.
  • Ryst posen (eller vend godt rundt i skålen), så olien og krydderierne fordeler sig jævnt.
  • Læg fritterne i airfryerens kurv i ét lag – undgå at de overlapper hinanden alt for meget.
  • Bag dem ved 200 grader i ca. 25-35 minutter, afhængigt af tykkelsen på dine fritter. Ryst kurven undervejs et par gange, så de bliver jævnt tilberedte. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  • Drys med halvdelen af det revede parmesan ca. 2 minutter før de er færdige og giv dem det sidste i airfryeren.
  • Anret parmesanfritterne i en skål eller på en tallerken og drys med det resterende parmesan og finthakket persille.
  • Server straks, mens de stadig er varme og sprøde.

Bearnaisemayo:

  • Slå ægget ud i et højt stavblenderglas og tilsæt alle ingredienser undtagen estragon.
  • Sæt stavblenderen helt ned til bunden og blend uden at bevæge den i ca. 10 sekunder.
  • Når mayoen begynder at tykne kan du langsomt løfte blenderen op og ned for en jævn konsistens.
  • Rør til sidst estragon i og smag til med salt og evt. ekstra bearnaise essens.

Spørgsmål & svar

Parmesan fritter med bearnaisemayo
Hvordan får man sprøde parmesan fritter i airfryer?
Hvis du vil have sprøde parmesan fritter, er det vigtigt at lægge kartoflerne i koldt vand i mindst 15 minutter for at fjerne stivelse. Dup dem helt tørre, før du kommer dem i airfryeren. På den måde får du pommes frites med parmesan, der er sprøde udenpå og bløde indeni.
Kan man lave parmesanfritter uden airfryer?
Ja! Du kan sagtens lave dine parmesanfritter i ovnen. Giv dem lidt længere tid og husk at vende dem undervejs, så de bliver sprøde hele vejen rundt. Resultatet bliver stadig lækkert.
Hvilken ost bruger man til pommes frites med parmesan?
Revet parmesan – en fast og smagfuld variant fungerer bedst. Drys den over fritterne lige efter de er færdige, mens de stadig er varme, så osten smelter let og sætter sig fast.
Hvordan laver man en nem bearnaisemayo?
En nem bearnaisemayo laves ved at blende olie, æg, sennep, hvidvinseddike, salt og bearnaiseessens sammen – ingen opvarmning eller piskning er nødvendig. Denne bearnaisemayo opskrift er hurtig og sikker hver gang.
Kan bearnaisemayo laves på forhånd?
Ja, bearnaisemayo kan sagtens laves i god tid. Den holder sig fint i køleskabet i et par dage og smager faktisk bedre, når den har trukket lidt.
Hvilket tilbehør passer godt til parmesanfritter og bearnaisemayo?
Parmesan fritter med bearnaisemayo fungerer både som snack, tilbehør eller let frokost. De passer især godt til en god bøf, en burger eller som del af et tapasbord.
Med denne opskrift på parmesanfritter og bearnaisemayo får du en sprød, cremet og nem ret, der fungerer både til hverdag og når der skal lidt ekstra til. 
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Syltede rødløg - nem og hurtig opskriftSyltede rødløg Tunsalat - opskrift på hjemmelavet tunsalat med med majs og rødløgHjemmelavet tunsalat Tzatziki - smagfuld og cremet tzatziki opskriftTzatziki Hjemmelavet guacamole - den bedste guacamole opskrift!Hjemmelavet guacamole

Filed Under: Tilbehør

Previous Post: « Sandkage
Next Post: Hjemmelavet chili cheese tops »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required