Syltede agurker

Jeg har altid syltede agurker stående i køleskabet. De er nemme at lave selv, og det tager ikke lang tid, før de er klar til at blive spist. Denne opskrift på syltede agurker er lavet med en helt klassisk eddikelage, som koges op og hældes over agurkerne. Det giver lynsyltede agurker, der allerede kan bruges efter få timer, men som også holder sig godt i et glas i køleskabet.Jeg bruger en bølgeskærer til at skære agurkerne ud – det giver dem et superfint og dekorativt udtryk. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt, men hvis du har sådan en liggende, så er det værd at tage den frem.Til lagen bruger jeg en blanding af klar eddike, vand og sukker – helt klassisk og uden for mange ingredienser. Den bringes i kog og hældes direkte over de skiveskårne agurker i et skoldet glas. Det hele skal bare stå og trække, og så har du hjemmelavet syltede agurker, der passer til alt fra bøfsandwich og leverpostejmadder til burgere og frikadeller.Det gode ved denne opskrift på syltede agurker er, at du kan bruge den som grundopskrift og justere smagen, som du bedst kan lide den. Hvis du gerne vil have en lidt mere krydret smag, kan du tilsætte peberkorn, dild, laurbærblade eller lidt sennepsfrø i lagen. Hvis du kan lide det sødere, skruer du bare lidt op for sukkeret. Det er en fleksibel opskrift, som kan tilpasses efter smag.Jeg laver som regel en portion ad gangen og opbevarer de hurtige syltede agurker i et rent glas i køleskabet. De kan holde sig i flere uger, men hjemme hos os bliver de sjældent gamle. De bliver brugt til meget forskelligt – og det er virkelig rart at kunne tage dem frem, når man lige mangler lidt syrligt og sprødt til maden.Hvis du har prøvet at købe syltede agurker i supermarkedet og synes, de mangler lidt smag eller bid, så prøv denne hjemmelavede version. Du får syltede agurker med mere struktur og mere smag – og du kan selv styre, hvor søde eller syrlige de skal være.Denne opskrift er oplagt, hvis du gerne vil lave lynsyltede agurker som tilbehør til aftensmaden, hvor der lige mangler noget syrligt til at balancere smagen. Det tager maks 10 minutter at forberede – og så skal de bare trække. Du kan sagtens lave dem om morgenen og bruge dem til frokost eller samme aften.Der er noget tilfredsstillende ved at lave sine egne syltede ting. Det kræver ikke meget, men det føles alligevel som om, man har gjort lidt ekstra. Og med denne syltede agurker opskrift bliver det ikke meget nemmere.Hvis du har en stor agurk, kan du skære den i skiver. Hvis du har flere små agurker, f.eks. drueagurker, kan du også bruge dem – bare husk at justere tykkelsen, så de bliver møre, men stadig har lidt bid. Det er netop det, der gør forskellen på hjemmelavet syltede agurker og dem, man køber færdige.Så hvis du leder efter en god og nem opskrift på syltede agurker, er det her et rigtig godt sted at starte. Du behøver ikke meget andet end en gryde, de få ingredienser til lagen og et glas at hælde dem i – og så har du hurtige syltede agurker, der kan bruges til alt muligt.
Forberedelse:
10 minutter
Tilberedning:
Tid i alt:
10 minutter
Ingredienser
Syltede agurker:
- 1,5 dl klar eddike
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
- 1 agurk
- 8 hele peberkorn
Fremgangsmåde
- Kom eddike, vand og sukker i en gryde.
- Giv det et kort opkog indtil alt sukker er opløst.
- Skær imens din agurk i tynde skiver og kom dem et i rent og skoldet patentlågsglas.
- Hæld eddikelagen over dine tynde agurkeskiver og sæt låg på glasset.
- Lad dine agurkeskiver stå og sylte i et par timer inden du begynder at spise dem, for at få den bedste smag.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Skriv et svar