• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Sandkage

5. juni 2025 Leave a Comment

 

Home » Skærekager » Sandkage

Sandkage

Sandkage - opskrift på svampet og saftig sandkage
En saftig sandkage, der altid er et hit til kaffen. Denne sandkage opskrift giver en svampet og saftig kage med en mild smag af vanilje. Mange tænker måske, at sandkage er tør og kedelig, men når den laves rigtigt, så er det en virkelig lækker, svampet og ikke mindst nem kage.
Denne nemme kage kan også varieres efter smag. Tilsæt for eksempel lidt revet citronskal, appelsinskal, hakket chokolade eller nødder for at tilføje ekstra smag og konsistens.
Med denne sandkage opskrift får du en klassisk og nem kage, der både er svampet og fuld af smag – perfekt som en hurtig skærekage til kaffen.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 10 minutter minutter
Tilberedning: 50 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time
(undgå sort skærm)
10 personer

Udstyr til opskriften:

  • Brødform (Ca. 25x12 cm) (reklamelink)

Ingredienser
  

Sandkage:

  • 100 gram smør (stuetempereret)
  • 200 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 175 gram hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl creme fraiche

Fremgangsmåde
 

  • Pisk smør, sukker, vaniljesukker og æg sammen til en lys og luftig masse.
  • Tilsæt hvedemel, salt og bagepulver, sammen med creme fraiche og vend det sammen med dejen indtil den er ensartet.
  • Beklæd en brødform med bagepapir.
  • Fordel dejen i formen.
  • Bag kagen ved 170 grader i ca. 50-60 minutter.

Spørgsmål & svar

Sandkage - opskrift på svampet og saftig sandkage
Hvad gør denne opskrift på sandkage nem?
Opskriften kræver få ingredienser, som man ofte har derhjemme, og den er hurtig at røre sammen. Derudover kræver den ikke avancerede teknikker – en skål, et piskeris og en bageform er nok.
Kan jeg tilsætte noget ekstra for at variere smagen?
Sagtens! Du kan tilføje f.eks. revet citronskal, hakket chokolade eller en smule vanilje for at give sandkagen lidt ekstra smag. 
Hvordan undgår jeg, at sandkagen bliver tør?
Sørg for ikke at overbage kagen. Stik en lille kniv ned i midten af kagen, om den er færdigbagt.
Kan jeg fryse sandkagen?
Ja, denne nemme kage kan fryses ned. Lad den køle helt af, pak den godt ind i en frysepose eller folie, og så kan den holde sig i op til tre måneder. Når den skal bruges, kan du lade den tø op ved stuetemperatur eller lune den let i ovnen.
Hvilken form er bedst til sandkage?
En klassisk rugbrødsform eller en aflang bageform er ideel, men du kan også bruge en springform, hvis du ønsker en rund sandkage.
Sandkage - opskrift på svampet og saftig sandkage
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Den bedste Snickerskage - svampet kage med peanuts, karamel og chokoladeDen bedste Snickerskage Daimkage med karamelganacheDaimkage med karamelganache Svampet og blød chokoladekage med kaffeSvampet og blød chokoladekage med kaffe Svampet og saftig marmorkage opskriftSvampet og saftig marmorkage opskrift Bedstefars skæg med hindbær - skøn og svampet kageBedstefars skæg med hindbær – skøn og svampet kage Mazarinkage med marcipan, hindbærskum og bærMazarinkage med marcipan, hindbærskum og bær Nem Halloween kage - græskarkage med cream cheese frostingNem Halloween kage – græskarkage med cream cheese frosting Bradepandekage med hindbærskum og frugt - nem sommerkage til mangeBradepandekage med hindbærskum og frugt

Filed Under: Skærekager

Previous Post: « Bøfsandwich med sovs
Next Post: Parmesan fritter med bearnaisemayo »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required