Sandkage

En saftig sandkage, der altid er et hit til kaffen. Denne sandkage opskrift giver en svampet og saftig kage med en mild smag af vanilje. Mange tænker måske, at sandkage er tør og kedelig, men når den laves rigtigt, så er det en virkelig lækker, svampet og ikke mindst nem kage.Denne nemme kage kan også varieres efter smag. Tilsæt for eksempel lidt revet citronskal, appelsinskal, hakket chokolade eller nødder for at tilføje ekstra smag og konsistens.Med denne sandkage opskrift får du en klassisk og nem kage, der både er svampet og fuld af smag – perfekt som en hurtig skærekage til kaffen.
Forberedelse:
10 minutter
Tilberedning:
50 minutter
Tid i alt:
1 time
Udstyr til opskriften:
- Brødform (Ca. 25x12 cm) (reklamelink)
Ingredienser
Sandkage:
- 100 gram smør (stuetempereret)
- 200 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 175 gram hvedemel
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl creme fraiche
Fremgangsmåde
- Pisk smør, sukker, vaniljesukker og æg sammen til en lys og luftig masse.
- Tilsæt hvedemel, salt og bagepulver, sammen med creme fraiche og vend det sammen med dejen indtil den er ensartet.
- Beklæd en brødform med bagepapir.
- Fordel dejen i formen.
- Bag kagen ved 170 grader i ca. 50-60 minutter.
Spørgsmål & svar


Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Skriv et svar