• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Hjemmelavet skildpadde is uden ismaskine

18. april 2025 Skriv kommentar

 

Home » Is » Hjemmelavet skildpadde is uden ismaskine

Hjemmelavet skildpadde is uden ismaskine

Hjemmelavet skildpadde is uden ismaskine
Hjemmelavet skildpadde is er en rigtig hyggelig dessert, som både er nem at lave og smager dejligt af karamel og chokolade. Isen her er lavet uden ismaskine, og kræver derfor ikke andet end et par skåle, en håndmixer og lidt tålmodighed, mens den sætter sig i fryseren.
Skildpadde is er inspireret af de klassiske chokolade skildpadder med flydende karamel og romsmag – og det passer bare virkelig godt sammen i en cremet is. Denne opskrift på skildpadde is er lavet med kondenseret mælk og fløde, som giver en blød og lækker konsistens, selv uden brug af ismaskine.
Hvis du aldrig har prøvet at lave hjemmelavet is uden ismaskine før, så er det her et godt sted at starte. Det er enkelt og kræver få ingredienser. Du får både den søde karamelsmag og chokoladestykkerne i hver eneste skefuld.
Hjemmelavet is med kondenseret mælk er en nem genvej til is, der smager som noget, du sagtens kunne have brugt lang tid på – men i virkeligheden er den hurtigt rørt sammen og bare sat på frys. Og skildpadde is uden ismaskine er en god opskrift at have i baghånden, når du gerne vil lave en god isdessert uden at skulle investere i en ismaskine.
Prøv denne skildpadde is næste gang, du får lyst til hjemmelavet is – den er både nem, hurtig og virkelig lækker!
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 20 minutter minutter
Tilberedning:
Tid i alt: 20 minutter minutter
(undgå sort skærm)
6 personer

Udstyr til opskriften:

  • Brødform (Ca. 30x12 cm) (reklamelink)

Ingredienser
  

Karamelsauce:

  • 100 gram sukker
  • 25 gram smør
  • 1 dl piskefløde

Skildpadde is:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 4 dl piskefløde
  • 1-2 spsk rom aroma
  • 50 gram mørk chokolade (grofthakket)
  • 10 mini skildpadder (grofthakket)

Fremgangsmåde
 

Karamelsauce:

  • Smelt sukker i en gryde ved middel varme indtil det er gyldenbrunt.
  • Tilsæt smør og rør det sammen.
  • Hæld din fløde i lidt af gangen mens du rører i karamellen.
  • Lad karamellen stå og simre i 2 minutter.
  • Tag gryden af varmen og hæld karamelsaucen i en skål.
  • Sæt den i køleskabet for at køle af indtil du skal bruge den.

Skildpadde is:

  • Kom kondenseret mælk og fløde i en skål og pisk det til en tyk og luftig masse.
  • Pisk til sidst rom aroma i og smag til (tilsæt evt. mere eller mindre alt efter hvad du bedst kan lide).
  • Fordel 1/3 af iscremen i en brødform.
  • Fordel 1/3 af de hakkede skildpadder, mørk chokolade og karamelsauce.
  • Fortsæt med at lave lag på samme måde indtil du har brugt alle ingredienserne.

Spørgsmål & svar

Hjemmelavet skildpadde is uden ismaskine
Hvordan laver man skildpadde is uden ismaskine?
Det er faktisk super nemt at lave skildpadde is uden ismaskine. Denne opskrift på skildpadde is kræver kun piskefløde og kondenseret mælk som base. Du pisker fløden sammen med den søde kondenserede mælk indtil det bliver cremet og luftigt. Herefter samler du isdesserten med grofthakket skildpadder, mørk chokolade og hjemmelavet karamelsauce. Kom isen i fryseren og vupti, så du har en lækker hjemmelavet is uden ismaskine.
Hvad giver smagen i skildpadde is?
Smagen i skildpadde is kommer fra de klassiske fyldte chokoladeskildpadder, som indeholder karamel og en mild romsmag. Det giver en intens og cremet is med både sødme og dybde. Denne opskrift på skildpadde is giver en perfekt balance mellem chokolade og karamel.
Skal man bruge ismaskine til denne opskrift?
Nej! Det smarte ved denne hjemmelavede is med kondenseret mælk er, at den slet ikke kræver ismaskine. Den bliver stadig blød og cremet – takket være den fede fløde og kondenserede mælk. Det gør denne skildpadde is uden ismaskine til en super nem dessert for alle.
Kan jeg tilsætte ekstra smag til min skildpadde is?
Ja, du kan sagtens tilføje ekstra elementer som f.eks. hakkede nødder eller chokoladesauce for at gøre din hjemmelavede skildpadde is endnu mere lækker. Men i sig selv er denne opskrift på skildpadde is allerede fyldt med masser af dejlig smag.
Hvor længe skal skildpadde is være i fryseren før den er klar?
Din skildpadde is skal fryses i mindst 6 timer, men gerne natten over. Fordi det er hjemmelavet is uden ismaskine, skal du ikke røre i den undervejs – bare sæt den i fryseren og vent på den bliver klar.
Hjemmelavet skildpadde is uden ismaskine
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Gammeldags æblekage med makronerGammeldags æblekage med makroner Luftige og bløde bananpandekager med chokoladeLuftige bananpandekager med chokolade – opskrift på amerikanske bananpandekager Chokolade souffléChokolade soufflé Isbomber med vanilje og karamel - en nem og hurtig isdessertIsbomber med vanilje og karamel – en nem og hurtig isdessert opskrift Brownie med mangomousse - lækker opskrift på brownie med mousseBrownie med mangomousse – lækker opskrift på brownie med mousse Flødebollekage - nem dessert med flødeboller og friske bærFlødebollekage – nem dessert med flødeboller og friske bær Trifli med bær - nem dessert i glas på 10 minutterTrifli med bær – nem dessert i glas på 10 minutter Citronfromage - nem og frisk dessert med citronCitronfromage – nem og frisk dessert med citron

Skrevet i: Desserter, Is

Previous Post: « Croissant med hønsesalat
Next Post: Svampet mazarinkage »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required