Hjemmelavet skildpadde is uden ismaskine

Hjemmelavet skildpadde is er en rigtig hyggelig dessert, som både er nem at lave og smager dejligt af karamel og chokolade. Isen her er lavet uden ismaskine, og kræver derfor ikke andet end et par skåle, en håndmixer og lidt tålmodighed, mens den sætter sig i fryseren.Skildpadde is er inspireret af de klassiske chokolade skildpadder med flydende karamel og romsmag – og det passer bare virkelig godt sammen i en cremet is. Denne opskrift på skildpadde is er lavet med kondenseret mælk og fløde, som giver en blød og lækker konsistens, selv uden brug af ismaskine.Hvis du aldrig har prøvet at lave hjemmelavet is uden ismaskine før, så er det her et godt sted at starte. Det er enkelt og kræver få ingredienser. Du får både den søde karamelsmag og chokoladestykkerne i hver eneste skefuld.Hjemmelavet is med kondenseret mælk er en nem genvej til is, der smager som noget, du sagtens kunne have brugt lang tid på – men i virkeligheden er den hurtigt rørt sammen og bare sat på frys. Og skildpadde is uden ismaskine er en god opskrift at have i baghånden, når du gerne vil lave en god isdessert uden at skulle investere i en ismaskine.Prøv denne skildpadde is næste gang, du får lyst til hjemmelavet is – den er både nem, hurtig og virkelig lækker!
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning:
Tid i alt: 20 minutter
Udstyr til opskriften:
- Brødform (Ca. 25x12 cm) (reklamelink)
Ingredienser
Karamelsauce:
- 100 gram sukker
- 25 gram smør
- 1 dl piskefløde
Skildpadde is:
- 1 dåse kondenseret mælk
- 4 dl piskefløde
- 1-2 spsk rom aroma
- 50 gram mørk chokolade (grofthakket)
- 10 mini skildpadder (grofthakket)
Fremgangsmåde
Karamelsauce:
- Smelt sukker i en gryde ved middel varme indtil det er gyldenbrunt.
- Tilsæt smør og rør det sammen.
- Hæld din fløde i lidt af gangen mens du rører i karamellen.
- Lad karamellen stå og simre i 2 minutter.
- Tag gryden af varmen og hæld karamelsaucen i en skål.
- Sæt den i køleskabet for at køle af indtil du skal bruge den.
Skildpadde is:
- Kom kondenseret mælk og fløde i en skål og pisk det til en tyk og luftig masse.
- Pisk til sidst rom aroma i og smag til (tilsæt evt. mere eller mindre alt efter hvad du bedst kan lide).
- Fordel 1/3 af iscremen i en brødform.
- Fordel 1/3 af de hakkede skildpadder, mørk chokolade og karamelsauce.
- Fortsæt med at lave lag på samme måde indtil du har brugt alle ingredienserne.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar Annuller svar