Gammeldags æblekage med makroner

Gammeldags æblekage med makroner er en ægte klassisker, der bare altid smager skønt. Denne opskrift på gammeldags æblekage er nem at lave og smager virkelig lækkert. Denne opskrift giver dig den bedste opskrift på gammeldags æblekage med søde, sprøde makroner, syrligt-søde æbler og fløjlsblød flødeskum – en dessert, der altid hitter.Æblekagen kan laves i en stor skål, hvis den skal serveres til mange, eller som portionsanrettet dessert i glas, hvis det skal se lidt ekstra fint ud. Begge dele fungerer rigtig godt og smager fantastisk. Det er den perfekte dessert med æbler, og den smager ekstra godt, hvis den laves med friske æbler fra haven.Prøv denne opskrift næste gang, du har lyst til en nem og lækker dessert. Gammeldags æblekage med makroner er altid lækkert og kan både serveres til dessert og til eftermiddagskaffen.
Forberedelse:
40 minutter
Tilberedning:
0 minutter
Tid i alt:
40 minutter
Udstyr til opskriften:
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Rund tyl (Ø22 mm) (reklamelink)
Ingredienser
Gammeldags æblekage:
- 10 æbler
- 2 dl vand
- 2 dl sukker
- 1 vaniljestang (kornene)
- 1 citron (saften)
- 250 gram makroner
- 3 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tern.
- Kom æblerne i en gryde med vand, sukker, vanilje og citronsaft.
- Lad det stå og simre indtil æblerne er møre og indtil det meste af vandet er fordampet, så det til sidst er blevet til en tyk æblegrød.
- Lad æblegrøden køle af.
- Kom halvdelen af æblegrøden i en stor skål eller portionsanret i glas
- Knus makronerne og kom dem ovenpå æblegrøden.
- Fordel resten af æblegrøden ovenpå.
- Pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprøjtepose med rund tyl i enden.
- Sprøjt små runde flødeskumstoppe på æblekagen.
- Afslut med at drysse lidt knuste makroner på toppen og pynt evt. med spiselige tørrede/friske blomster.
Spørgsmål & svar
Hvilke æbler er bedst til gammeldags æblekage?
Til gammeldags æblekage anbefales syrlige æbler som Belle de Boskoop, Ingrid Marie eller Gråsten. De giver en god kontrast til de søde makroner og flødeskummet.
Kan jeg lave gammeldags æblekage i forvejen?
Du kan lave selve æblemosen dagen før og opbevare den i køleskabet. Vent dog med at samle desserten til på dagen den skal serveres, så makronerne forbliver sprøde.
Kan jeg lave en gammeldags æblekage uden sukker?
Ja, hvis du vil lave en sundere version af denne gammeldags æblekage opskrift, kan du vælge søde æbler og undlade sukker i æblemosen. Du kan også bruge sukkererstatninger som honning eller kokossukker. Du kan også bruge ristede havregryn og nødder for at lave en sundere version.
Hvordan undgår jeg, at flødeskummet bliver for tungt?
For at få den bedste gammeldags æblekage med let og luftig flødeskum, skal du piske fløden til bløde toppe og undgå at overpiske den. Du kan også vende lidt græsk yoghurt eller creme fraiche i for at få en friskere smag.
Kan jeg bruge en anden type knas end makroner?
Ja, hvis du ikke har makroner, kan du bruge æblekagerasp eller ristede havregryn og nødder som et alternativ i din opskrift på gammeldags æblekage.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hej Mette, man man lave denne dagen før og så komme flødeskum på den dag man servere den?
Hilsen Line
Hej Line
Ja, det kan du sagtens, bare stil den på køl 🙂