• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Svampet banankage med karamelganache

27. februar 2025 2 Comments

Home » Skærekager » Svampet banankage med karamelganache

Svampet banankage med karamelganache - den bedste banankage opskrift!

Svampet banankage med karamelganache - den bedste banankage opskrift!
Her får du en skøn banankage opskrift, der giver en svampet banankage, som hverken bliver tung eller klæg. Den har en blød og luftig krumme og en dejlig smag af modne bananer og karamel.
Kagen toppes med en lækker karamelganache, der gør den virkelig, virkelig lækker. Kombinationen af sød banan og cremet karamel passer perfekt sammen, og det hele samles i en kage, der både er nem at bage og et hit at servere.
Denne svampet banankage opskrift laves som en banankage i bradepande og er en perfekt kage til mange. Det er en kage, der holder sig frisk i flere dage og er mindst lige så god dagen efter.
Server kagen, som den er, eller med krymmel og hakket chokolade på toppen. Uanset hvad er det en skøn banankage med karamel, der passer til de fleste anledninger.
Hvis du leder efter opskriften på den bedste banankage, så er denne et rigtig godt bud!
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 25 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Tid i alt: 55 minutter minutter
(undgå sort skærm)
15 personer

Udstyr til opskriften:

  • Bradepande (Ca. 30x22 cm) (reklamelink)

Ingredienser
  

Karamelganache:

  • 1,5 dl fløde
  • 40 gram glukosesirup
  • 225 gram Gold chokolade (reklamelink)
  • 1/4 tsk salt

Banankage:

  • 5 æg
  • 4 bananer
  • 200 gram sukker
  • 125 gram smør (smeltet)
  • 250 gram hvedemel
  • 2,5 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt

Pynt:

  • Hvide chokoladespåner
  • Salted caramel crispearls (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

Karamelganache:

  • Kom fløde, glukosesirup og salt i en gryde og varm det op til kogepunktet.
  • Hæld det over din Gold chokolade og lad det smelte sammen i et minuts tid.
  • Rør rundt i midten med en dejskraber indtil det hele samler sig til en ensartet og blank karamelganache.
  • Kom husholdningsfilm helt ned til ganachen og sæt den på køl indtil den har sat sig (gerne natten over).

Banankage:

  • Kom æg og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt.
  • Mos bananerne og pisk dem med.
  • Tilsæt det smeltede smør mens du pisker i dejen.
  • Tilsæt mel, bagepulver og salt og vend dejen sammen indtil den er er ensartet.
  • For en bradepande med bagepapir (ca. 30x22 cm) og fordel dejen deri.
  • Bag banankagen ved 175 grader almindelig varme i ca. 30 minutter.
  • Lad kagen køle helt af og fordel karamelganachen på din banankage.
  • Pynt evt. med hvide chokoladespåner og salted caramel crispearls.

Spørgsmål & svar

Svampet banankage med karamelganache - den bedste banankage opskrift!
Hvordan laver jeg en ekstra svampet banankage?
For at få en svampet banankage er det vigtigt at bruge godt modne bananer, da de tilfører både fugt og sødme. Derudover skal du piske æg og sukker sammen indtil det er helt lyst og luftigt. 
Kan jeg lave banankagen uden karamelganache?
Ja, denne banankage opskrift smager også fantastisk uden karamelganache. Du kan alternativt komme chokoladestykker i dejen, lave en almindelig kakaoglasur eller lægge pålægschokolade på kagen lige efter den er kommet ud af ovnen for at få en klassisk banankage med chokolade.
Hvordan opbevarer jeg banankagen bedst, så den holder sig frisk?
Opbevar din svampet banankage i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Kagen holder sig frisk i 2-3 dage, og hvis du vil gemme den længere, kan den fryses uden problemer.
Kan jeg lave banankagen i en anden form end bradepande?
Ja, du kan også bage denne svampet banankage i en springform eller små muffinsforme. Bagetiden vil dog variere – muffins skal typisk bage i kortere tid. 
Kan jeg fryse banankagen?
Ja, denne banankage opskrift egner sig godt til frysning. Du kan fryse den både med og uden karamelganache. Hvis du fryser den med ganache, kan det være en god idé at lade den tø langsomt op i køleskabet.
Svampet banankage med karamelganache - den bedste banankage opskrift!
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Squashkage med nem ostecremeSquashkage med ostecreme Den bedste Snickerskage - svampet kage med peanuts, karamel og chokoladeDen bedste Snickerskage Daimkage med karamelganacheDaimkage med karamelganache Svampet og blød chokoladekage med kaffeSvampet og blød chokoladekage med kaffe Svampet og saftig marmorkage opskriftSvampet og saftig marmorkage opskrift Bedstefars skæg med hindbær - skøn og svampet kageBedstefars skæg med hindbær – skøn og svampet kage Mazarinkage med marcipan, hindbærskum og bærMazarinkage med marcipan, hindbærskum og bær Brookie - en kombineret brownie cookie kageBrookie – en kombineret brownie cookie kage

Filed Under: Skærekager

Previous Post: « Frikadeller – fantastisk opskrift på frikadeller med havregryn
Next Post: Svampet æblekage med kanel og marcipan »

Reader Interactions

Comments

  1. Anja Hoffbrandt

    2. marts 2025 at 22:04

    5 stars
    Serverede den til min mødregruppe og alle var helt vilde med den 👏🏻👏🏻

    Svar
  2. Silje

    16. marts 2025 at 22:07

    5 stars

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required