Svampet banankage med karamelganache - den bedste banankage opskrift!

Her får du en skøn banankage opskrift, der giver en svampet banankage, som hverken bliver tung eller klæg. Den har en blød og luftig krumme og en dejlig smag af modne bananer og karamel.Kagen toppes med en lækker karamelganache, der gør den virkelig, virkelig lækker. Kombinationen af sød banan og cremet karamel passer perfekt sammen, og det hele samles i en kage, der både er nem at bage og et hit at servere.Denne svampet banankage opskrift laves som en banankage i bradepande og er en perfekt kage til mange. Det er en kage, der holder sig frisk i flere dage og er mindst lige så god dagen efter. Server kagen, som den er, eller med krymmel og hakket chokolade på toppen. Uanset hvad er det en skøn banankage med karamel, der passer til de fleste anledninger.Hvis du leder efter opskriften på den bedste banankage, så er denne et rigtig godt bud!
Forberedelse:
25 minutter
Tilberedning:
30 minutter
Tid i alt:
55 minutter
Udstyr til opskriften:
- Bradepande (Ca. 30x22 cm) (reklamelink)
Ingredienser
Karamelganache:
- 1,5 dl fløde
- 40 gram glukosesirup
- 225 gram Gold chokolade (reklamelink)
- 1/4 tsk salt
Banankage:
- 5 æg
- 4 bananer
- 200 gram sukker
- 125 gram smør (smeltet)
- 250 gram hvedemel
- 2,5 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
Pynt:
- Hvide chokoladespåner
- Salted caramel crispearls (reklamelink)
Fremgangsmåde
Karamelganache:
- Kom fløde, glukosesirup og salt i en gryde og varm det op til kogepunktet.
- Hæld det over din Gold chokolade og lad det smelte sammen i et minuts tid.
- Rør rundt i midten med en dejskraber indtil det hele samler sig til en ensartet og blank karamelganache.
- Kom husholdningsfilm helt ned til ganachen og sæt den på køl indtil den har sat sig (gerne natten over).
Banankage:
- Kom æg og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt.
- Mos bananerne og pisk dem med.
- Tilsæt det smeltede smør mens du pisker i dejen.
- Tilsæt mel, bagepulver og salt og vend dejen sammen indtil den er er ensartet.
- For en bradepande med bagepapir (ca. 30x22 cm) og fordel dejen deri.
- Bag banankagen ved 175 grader almindelig varme i ca. 30 minutter.
- Lad kagen køle helt af og fordel karamelganachen på din banankage.
- Pynt evt. med hvide chokoladespåner og salted caramel crispearls.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Serverede den til min mødregruppe og alle var helt vilde med den 👏🏻👏🏻