Roulade med lemoncurd og mynte

En frisk og lækker roulade er altid et hit, og denne roulade opskrift med lemoncurd og mynte er ingen undtagelse. Den svampede rouladebund smelter på tungen og danner den perfekte base for en cremet og syrligt-sød lemoncurd med et forfriskende strejf af mynte. Det er en kage, der balancerer det syrlige og søde helt perfekt og egner sig til både hyggelige eftermiddage og festlige lejligheder.Lemoncurd er kagens stjerne og tilfører en intens citrussmag. Mynte tilføjer en frisk eftersmag, der harmonerer fantastisk med den syrlige citron og den søde rouladebund.Hvis du elsker lemoncurd og er på udkig efter en frisk dessert, er denne roulade et must-try. Kombinationen af bløde bunde, silkeblød lemoncurd og et hint af mynte gør den til en favorit på ethvert kagebord.
Forberedelse:
50 minutter
Tilberedning:
10 minutter
Tid i alt:
1 time
Ingredienser
Lemoncurd med mynte:
- 1 blad husblas
- 3 citroner (saften)
- 4 stængler frisk mynte
- 175 gram sukker
- 2 æg
- 75 gram smør
Rouladebund:
- 50 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 5 æg (opdelt i blommer og hvider)
- 100 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Flødeostecreme:
- 200 gram flødeost naturel
- 30 gram flormelis
- 1 spsk citron
Pynt:
- 2 dl fløde (pisket til flødeskum)
- Spiselige blomster
- Chokoladepynt
Fremgangsmåde
Lemoncurd med mynte:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom citronsaft og myntestængler i en gryde og varm det op til kogepunktet. Lad det småkoge i et par minutter.
- Fjern gryden fra varmen og tilsæt husblas.
- Lad det stå og trække i 10 minutter.
- Sæt din gryde tilbage på blusset og tilsæt sukker, æg og smør.
- Varm massen op til 80 grader mens du hele tiden sørger for at piske/røre i gryden.
- Din lemoncurd må helst ikke overstige 80 grader, for så kan du risikere at den skiller.
- Kom din lemon curd i et skoldet patentglas og sæt den på køl indtil den er helt gennemkold.
Rouladebund:
- Pisk sukker, vanilje og æggeblommer sammen til en lys og tyk æggesnaps.
- Vend derefter mel og bagepulver sammen med æggesnapsen.
- I en anden skål piskes æggehviderne stive.
- Vend det forsigtigt sammen med dejen indtil massen er ensartet.
- Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør dejen jævnt ud i en rektangel (ca. 30 x35 cm)
- Bag den ved 190 grader i ca. 10-12 minutter.
- Læg et stykke bagepapir på bordet. Vend rouladebunden på hovedet ovenpå det nye stykke bagepapir.
- Lad bunden ligge mellem de 2 stykker bagepapir og køle af.
Flødeostecreme:
- Rør alle ingredienser godt sammen til en ensartet masse.
Pynt og samling:
- Smør alt flødeostecremen ud på bunden.
- Smør lidt over halvdelen af din lemoncurd ud ovenpå bunden - resten af lemoncurden kan gemmes i køleskabet og bruges som topping til f.eks. pandekager, morgenmad, boller eller scones.
- Rul forsigtigt din roulade sammen med hjælp fra bagepapiret.
- Pak rouladen ind i bagepapiret og kom den på køl. Lad den sætte sig i ca. 1/2 - 1 time.
- Pynt kagen med flødeskumsrosetter, spiselige blomster og evt. chokoladepynt.
Spørgsmål & svar
Hvordan undgår jeg, at min roulade knækker?
For at sikre, at din roulade forbliver fleksibel og svampet skal du lægge et stykke bagepapir på bordet. Vend den færdigbagte rouladebunden, direkte fra ovnen, på hovedet ovenpå det nye stykke bagepapir. Lad bunden ligge mellem de 2 stykker bagepapir og køle af. Kan jeg lave lemoncurd i forvejen? Ja, lemoncurd kan sagtens laves i forvejen og opbevares i køleskabet i op til en uge. På den måde er den klar til at blive smurt på din roulade, når du skal samle desserten. Kan jeg fryse rouladen? Ja, du kan fryse din roulade både med og uden fyld. Hvordan sikrer jeg at min rouladebund bliver luftig og svampet? For en let og luftig roulade er det vigtigt at piske æg og sukker helt lyst og luftigt. Derudover skal melet vendes forsigtigt i dejen, så luften ikke bliver slået ud af dejen. Sørg også for at holde øje med bagetiden. Hvis rouladebunden bliver bagt for meget kan den blive tør og vil knække, når den skal rulles. Hvilket tilbehør passer til denne roulade?
Denne friske dessert smager fantastisk med noget sødt til. Det kan være et drys flormelis, friske bær, marengsskum eller flødeskum. Hvor længe kan rouladen holde sig frisk? Din roulade smager bedst samme dag, men kan sagtens opbevares i køleskabet i op til to dage.
For at sikre, at din roulade forbliver fleksibel og svampet skal du lægge et stykke bagepapir på bordet. Vend den færdigbagte rouladebunden, direkte fra ovnen, på hovedet ovenpå det nye stykke bagepapir. Lad bunden ligge mellem de 2 stykker bagepapir og køle af. Kan jeg lave lemoncurd i forvejen? Ja, lemoncurd kan sagtens laves i forvejen og opbevares i køleskabet i op til en uge. På den måde er den klar til at blive smurt på din roulade, når du skal samle desserten. Kan jeg fryse rouladen? Ja, du kan fryse din roulade både med og uden fyld. Hvordan sikrer jeg at min rouladebund bliver luftig og svampet? For en let og luftig roulade er det vigtigt at piske æg og sukker helt lyst og luftigt. Derudover skal melet vendes forsigtigt i dejen, så luften ikke bliver slået ud af dejen. Sørg også for at holde øje med bagetiden. Hvis rouladebunden bliver bagt for meget kan den blive tør og vil knække, når den skal rulles. Hvilket tilbehør passer til denne roulade?
Denne friske dessert smager fantastisk med noget sødt til. Det kan være et drys flormelis, friske bær, marengsskum eller flødeskum. Hvor længe kan rouladen holde sig frisk? Din roulade smager bedst samme dag, men kan sagtens opbevares i køleskabet i op til to dage.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar