Moussekage med karamel og cookie - skøn glaze kage

En moussekage med karamel og sprød cookiebund er en skøn dessert, der både ser virkelig flot ud og smager fantastisk. Kagen består af en luftig vaniljemousse, en lækker karamelganache og en sprød cookiebund, der giver en perfekt balance.For at give kagen et smukt finish overtrækkes den med glaze, hvilket gør den til en rigtig glaze kage. Den spejlblanke overflade giver et flot udtryk, som gør kagen ideel til særlige anledninger.Denne moussekage opskrift er lavet i en silikoneform, hvilket gør det nemt at få et flot resultat. Hvis du gerne vil prøve at lave en elegant moussekage med glaze, er denne opskrift et godt valg. Den kan forberedes i god tid og blot glazes og pyntes inden servering.Dette er en rigtig flot glaze kage, som smager rigtig lækkert og vil imponere enhver gæst.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Silikoneform (Ø16 cm) (reklamelink)
- Genoise silikoneform (reklamelink)
- Termometer (reklamelink)
Ingredienser
Cookie brownie:
- 60 gram smør
- 100 gram brun farin
- 1 æg
- 65 gram hvedemel
- 1/4 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 75 gram mælkechokolade (hakket eller knapper)
Saltkaramelganache:
- 200 gram Gold chokolade (reklamelink)
- 1,5 dl piskefløde
- 1 tsk honning
- 1 nip salt
Vaniljemousse:
- 3 blade husblas
- 1 vaniljestang (kornene)
- 75 gram sukker
- 1/2 citron (saften)
- 3 dl piskefløde
- 1 dl yoghurt naturel
Karamelglaze:
- 4 blade husblas
- 1,25 dl vand
- 200 gram sukker
- 150 gram Gold chokolade (reklamelink)
- 0,75 dl piskefløde
Pynt:
- Gold chokoladesnirkler
- Salted caramel crispearls (reklamelink)
- Rød skovsyre
- Spiselige guldflager (reklamelink)
Fremgangsmåde
Cookie brownie:
- Smelt smør og lad det køle en smule af.
- Pisk brun farin og æg samen indtil massen bliver lys, luftig og tyk i konsistensen.
- Pisk smørret med.
- Tilsæt mel, bagepulver, salt og chokolade og rør det sammen til en ensartet masse.
- Hæld dejen i en silikoneform (Ø16 cm)
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 25 minutter.
- Lad kagen blive i silikoneformen og lad den køle helt af.
Saltkaramelganache:
- Kom alle ingredienser i en gryde og varm det op ved svag varme, under omrøring, til det smelter sammen.
- Lad ganachen afkøle en lille smule.
- Kom karamelganachen ovenpå cookie bunden og sæt formen på frys indtil den er helt bundfrossen.
Vaniljemousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom vaniljekorn, sukker og citronsaft i en kasserolle og kog det til sukkeret er opløst.
- Rør husblas ud i citronlagen.
- Pisk fløden let.
- Rør yoghurt naturel i citronlagen og vend det derefter sammen med flødeskummet.
- Befri dit frosne cookiebrownie-karamel indlæg fra silikoneformen og pres det forsigtigt ned i vaniljemoussen indtil den er skjult og bunden flugter med moussens kant.
- Sæt kagen i fryseren indtil den er gennemfrossen.
Karamelglaze:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Vand og sukker kommes i en kasserolle og bringes i kog til det rammer ca. 100 grader.
- Kom chokoladen i en høj beholder og hæld den 100 grader varme sukkerlage over det.
- Tilsæt husblas og stavblend massen.
- Tilsæt derefter piskefløde og stavblend det igen indtil massen er ensartet.
- Lad karamelglazen køle ned til ca. 32-33 grader og hæld den over din helt frosne kage.
- Pynt med chokoladesnirkler, crispearls, skovsyre og spiselige guldflager.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave moussekagen uden en silikoneform?
Ja, du kan godt lave denne moussekage uden en silikoneform, men en silikoneform gør det nemmere at få en flot og skarp overflade. Du kan alternativt bruge en springform med kageplast til at støbe kagen i.
Hvordan får jeg en perfekt glaze på min kage?
For at opnå en flot glaze kage er det vigtigt, at moussekagen er helt frossen, når glazen hældes over. Derudover skal glazen have den rette temperatur (ca. 33°C), så den flyder pænt ned over kagen, uden hverken at være for tyk eller for tynd.
Kan jeg lave moussekagen i forvejen?
Ja, denne moussekage opskrift kan sagtens forberedes i god tid. Moussekagen kan fryses i flere uger. Jeg anbefaler at glaze og pynte den på dagen, hvor kagen skal serveres, for det flotteste resultat. Lad kagen stå i køleskabet og tø op i 5-6 timer efter den er glazet og pyntet.
Hvordan får jeg en luftig og let vaniljemousse?
For at opnå en luftig vaniljemousse er det vigtigt at piske fløden til en let skum og derefter forsigtigt vende den sammen med de andre ingredienser. På den måde bevarer moussen sin lette og luftige konsistens.
Kan jeg bruge en anden bund end cookiebund?
Ja, du kan sagtens bruge en anden bund i denne moussekage opskrift. En nøddebund, brownie eller en sprød kiksebund vil også passe godt sammen med vaniljemousse og karamelganache.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hvis man nu ikke ønsker at invistere i GOLD chokolade, skal man så bruge hvid chokolade i stedet?
Hej Thea
Det tænker jeg godt du kan 🙂
Mvh. Mette
Hvor lang tid før servering tages kagen op?
Hej Kia
Du skal glaze kagen mens den er helt frossen og derefter sætte den i køleskabet for at tø op. Det tager ca. 3-4 timer.
Mvh. Mette
Hej. Hvor lang tid i forvejen kan man lave denne kage? Og hvordan skal opbevares?
Skal holde barnedåb tidligt en lørdag og har derfor ikke tid til at lave den der.
Hvis man ikke vil have glaze på, har du så andre forslag?
Den ser vildt god ud
Vh Stine
Du kan lave den mange dage i forvejen og bare lade den stå i fryseren indtil du skal bruge den.
Du kan evt. spraye den med velvet spray eller bare lade den være “nøgen” og evt. pynte den med noget chokoladepynt, spiselige blomster osv. Det er kun fantasien der sætter grænser her 🙂
Mvh. Mette
Kan man overtrække moussen med tempereret gold chokolade i stedet for at bruge en glace? Og kan den stå i køleskabet med chokolade overtræk indtil den skal serveres?
Kan man overtrække med fondant og kan den stå i fryseren med fondant?
Hej Lotte
Du kan godt overtrækket kagen med fondant. Om den kan fryses med fondant ved jeg desværre ikke. Jeg har aldrig rigtig arbejdet med fondant 😊
Mvh. Mette