Nem Halloween kage - græskarkage med cream cheese frosting

Denne svampede halloween kage er den perfekte måde at fejre Halloween på. Græskarkagen, der er fyldt med varme krydderier, skaber en dejlig og fyldig smag, der passer perfekt til årstiden. Kagen er toppet med en cremet og lækker cream cheese frosting, der både er blød og sød. For at tilføje en ekstra halloweenstemning, er der tegnet et spindelsvæv med mørk chokolade på toppen af kagen og pyntet med mørkt krymmel samt spiseligt guldstøv.Kombinationen af den krydrede græskarkage og den let syrlige cream cheese frosting gør kagen til en fryd for både øjne og smag. Denne halloween kage er en perfekt dessert eller snack til både børn og voksne, og den vil helt sikkert være et hit til enhver Halloween fest.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
Ingredienser
Græskarkage:
- 2 æg
- 200 gram brun farin
- 1 dl olie
- 200 gram Hokkaido græskar
- 150 gram mel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk stødt nellike
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1/2 tsk salt
Cream cheese frosting:
- 100 gram flødeost naturel
- 75 gram flormelis
- 50 gram smør (stuetempereret)
Pynt:
- 50 gram mørk chokolade
- Chokoladekrymmel
- Spiselige guldflager (reklamelink)
Fremgangsmåde
Græskarkage:
- Æg og brun farin piskes sammen til en lys og tyk masse
- Tilsæt olien lidt ad gangen
- Tilsæt alle de tørre ingredienser: mel, bagepulver, kanel, nellike, ingefær og salt og vend det i dejen
- Kom Hokkaido græskar i en minihakker og blend det helt fint
- Vend det blendede Hokkaido græskar i dejen
- Beklæd en springform (Ø18 cm) med bagepapir i bunden og fordel dejen deri.
- Bag kagen ved 170 grader i ca. 45-50 minutter.
Cream cheese frosting:
- Pisk smørret luftigt og tilsæt flormelis lidt efter lidt
- Pisk det hvidt og luftigt
- Tilsæt derefter flødeost og pisk ved laveste hastighed KUN indtil frostingen er ensartet
- Fordel frostingen på toppen af din helt afkølede kage
Pynt:
- Smelt 50 gram chokolade og kom det i en sprøjtepose
- Klip et lille hul i enden af sprøjteposen og dekorerer din kage med et spindelvævsmønster
- Afslut med lidt krymmel og spiseligt guld
Spørgsmål & svar
Kan jeg bage græskarkagen i forvejen?
Ja, denne halloween kage kan sagtens bages dagen før. Opbevar den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, hvis den ikke er pyntet med frosting. Hvis frostingen allerede er på, skal kagen opbevares på køl.
Hvordan får jeg en ekstra luftig græskarkage?
For en let og luftig konsistens er det vigtigt ikke at slå luften ud af dejen. Vend ingredienserne sammen, indtil dejen er ensartet.
Hvordan pynter jeg kagen, så den ser ekstra uhyggelig ud?
Du kan farve cream cheese frostingen med orange eller sort farve, tilføje chokoladeøjne eller lave et spindelvævsmønster med smeltet chokolade for at gøre din halloween kage ekstra festlig. 🎃👻
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hej Mette. Jeg har bagt græskarkagen i dag ❤️ Den er super lækkert, den smager rigtig godt ❤️ . Den er dejlig svampet 🎃🎃🎃❤️❤️❤️
Hej Inger
Tusind tak! Det er jeg glad for at høre 😊
Mvh. Mette