• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Kransekage tal – lækker kransekage opskrift formet som tal

4. januar 2025 Leave a Comment

Home » Nytårskager og desserter » Kransekage tal – lækker kransekage opskrift formet som tal

Kransekage tal - lækker kransekage opskrift formet som tal

Kransekage tal - lækker kransekage opskrift formet som tal
Super lækker og nem opskrift på kransekage tal, der er perfekte til nytår eller andre festlige begivenheder. Med denne opskrift kan du også lave tal eller datoer, som passer til særlige lejligheder, for eksempel et sølvbryllup, en fødselsdag eller en jubilæumsfest.
Sådan gør du din hjemmelavede kransekage endnu bedre
En kransekage bliver allerbedst, hvis den bliver frosset ned (uden glasur). Så får du nemlig en virkelig lækker og saftig kransekage. Dermed kan du også forberede kransekagen i rigtig god tid. Den kan nemlig holde sig i fryseren i ca. 6 måneder. 
At lave en hjemmelavet kransekage er slet ikke så svært, som mange tror. Med få ingredienser og lidt tålmodighed kan du imponere dine gæster med smukke og velsmagende kransekage tal. Server dem med champagne til nytår eller brug dem som et personligt indslag til en helt særlig begivenhed.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 35 minutter minutter
Tilberedning: 8 minutter minutter
Tid i alt: 43 minutter minutter
(undgå sort skærm)
8 personer

Ingredienser
  

Kransekage:

  • 250 gram marcipan
  • 75 gram flormelis
  • 20 gram æggehvider

Glasur og pynt:

  • 100 gram flormelis
  • 30 gram æggehvider
  • Sølv krymmelkugler (reklamelink)
  • Spiseligt sølvstøv (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

Kransekage:

  • Rør alle ingredienser sammen med k-spaden på din røremaskine, eller i hånden. Kom kransekagemassen i en lukket pose og lad den ligge i køleskabet blive helt kold – lad den gerne ligge indtil næste dag.
  • Vej kransekagemassen og del den i 4 lige store klumper.
  • Rul hver klump ud til ca. 28 cm. De skal være lige lange alle sammen.
  • Tryk stængerne en smule flade på den side der vender mod dig selv, så de bliver en smule “trekantede” og vend dem en halv omgang, så den trekantede side vender opad.
  • Gør dig umage med at forme dine ønskede tal. Jeg synes det er pænest, når man bruger lidt tid på at gøre “folderne” på tallet en smule kantede.
  • Bag ringene ved 220 grader i ca. 8 minutter, indtil kransekageringene er gyldne.
  • Hold godt øje med kransekagen i de sidste minutter. En kransekage består af rigtig meget sukker, så den kan nemt blive sort i bunden, hvis den får for meget.
  • Lad kransekagen køle helt af inden den dekoreres med glasur og andet pynt.

Glasur og pynt:

  • Pisk flormelis og æggehvider helt hvide og luftige. Glasuren skal være sej og tyk.
  • Fold et kornet af bagepapir (alternativt brug en sprøjtepose med enten en meget lille rund tyl eller klip et lille hul) og dekorer din kransekage.
  • Pynt evt. med sølvkugler af chokolade og spiseligt sølvglimmer.

Spørgsmål & svar

Hvor lang tid før kan jeg lave kransekage?
En kransekage bliver allerbedst, hvis den bliver frosset ned (uden glasur). Så får du nemlig en virkelig lækker og saftig kransekage. Dermed kan du også forberede kransekagen i rigtig god tid. Den kan nemlig holde sig i fryseren i ca. 6 måneder. 
Hvad er hemmeligheden bag en saftig kransekage?
Hemmeligheden ligger i at bruge marcipan af god kvalitet og den rette balance mellem sukker og æggehvider. I denne opskrift på hjemmelavet kransekage sikrer bagetiden også, at kagen forbliver lækker og ikke bliver tør.
Hvordan pyntes kransekage tal?
Kransekage tal kan pyntes med glasur, chokolade eller spiseligt glimmer for at gøre dem ekstra festlige. Det er bare at være kreativ!
Er det svært at forme tallene?
Nej, det er faktisk lettere, end det ser ud. Kransekagemassen er nem at arbejde med, og du kan enten forme tallene i hånden eller bruge en skabelon som guide. Resultatet bliver både dekorativt og imponerende.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Isbomber med vanilje og karamel - en nem og hurtig isdessertIsbomber med vanilje og karamel – en nem og hurtig isdessert opskrift Oreo tærte med mælkechokolade, saltkaramel og friske bærOreo tærte med saltkaramel, mælkechokolade og friske bær Chokolademousse med Baileys og nøddekrokantChokolademousse med Baileys og nøddekrokant Twix kage - opskrift på kage med brownie, karamel og kiksTwix kage – opskrift på kage med brownie, karamel og kiks Baked Alaska med hindbæris og brownie - nem opskriftBaked Alaska med hindbæris og brownie – flot portionsanrettet dessert Kransekagekurv med fyld - nem opskrift på kransekageKransekagekurv med fyld – nem opskrift på kransekage Mousse kage med hvid chokolade, karamel og hindbærMousse kage med hvid chokolade, karamel og hindbær Brownie med saltkaramelmousse og bærcoulis - en nem og hurtig portionsanrettet dessertBrownie med saltkaramelmousse og bærcoulis

Filed Under: Nytårskager og desserter

Previous Post: « Trøfler med saltkaramel og Baileys
Next Post: Pastasalat med rød pesto, feta og soltørrede tomater »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required