
Det her er opskriften på de blødeste og mest snaskede kanelsnegle, som jeg bare elsker at bage igen og igen! Kanelsneglene bliver helt fantastiske, når de laves i en springform eller et fad, for det gør, at de holder sig saftige og fyldet bliver, hvor det skal. Der er virkelig ikke noget værre end tørre kanter eller kanelfyld, der løber væk under bagning.Jeg kan varmt anbefale at bage dem sammen i en springform som en kanelsneglekage – så undgår man nemlig de tørre kanter og at fyldet flyder ud af sneglene. De kan dog også sagtens laves enkeltvis på en bageplade også (bagetiden skal reduceres hvis de laves enkeltvis) Kanelsneglene er allerbedst samme dag, når de stadig er lune. Opskriften giver ca. 2 springforme (22-23 cm) med kanelsnegle, eller ca. 15 snegle, så der er nok til at dele (hvis man altså har lyst!).Prøv denne opskrift på kanelsnegle i fad eller springform – den skuffer ikke!
Ingredienser
Kanelsnegle:
- 75 gram smør
- 2,5 dl sødmælk
- 25 gram gær
- 1 æg
- Ca. 500 gram hvedemel
- 75 gram sukker
- 2,5 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk salt
Remonce:
- 175 gram smør stuetempereret
- 125 gram brun farin
- 70 gram sukker
- 100 gram marcipan revet
- 5 tsk kanel
Fremgangsmåde
Kanelsnegle:
- Smelt smørret sammen med mælk. Sørg for det er håndvarmt inden gær tilsættes.
- Smuldr gær i og rør indtil det er opløst.
- Tilsæt æg, hvedemel, sukker, kardemomme og salt.
- Lad dejen ælte godt, vej middelhøj hastighed, indtil den slipper kanterne på skålen – dette tager ca. 10 minutter.
- Lad dejen hæve med et fugtigt visketykke over sig i 1 time og lav remoncen imens.
Remonce:
- Pisk alle ingredienserne godt sammen i en skål og lad det stå på bordet til du skal bruge den.
Samling:
- Rul din dej ud i et rektangel på et meldrysset bord.
- Fordel remoncen jævnt ud over hele dejen.
- Rul din dej stramt sammen til en pølse og skær den ud i snegle.
- Smør 2 springforme med smør og placer sneglen i springformen. Sørg for at sætte dem så de har en smule mellemrum, så de har plads til at hæve.
- Lad dem efterhæve med et fugtigt viskestykke over sig i 1/2 time.
- Pensl dem med sammenpisket æg.
- Bag kanelsneglene ved 180 grader i ca. 24-28 minutter indtil kanelsneglene har en gyldenbrun overflade.
- Når kanelsneglen er kølet af kan man komme en smule glasur på, hvis man har lyst til det.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar