
Her får du en skøn opskrift på chokolade cupcakes med jordbærfrosting – perfekte til enhver anledning, hvor der skal lidt sødt på bordet. De svampede chokolade muffins har en intens smag af kakao, som passer helt fantastisk sammen med den lette og friske jordbærsmørcreme på toppen.Opskriften er nem at gå til, og du kan både lave dem som små chokolade cupcakes eller lidt større chokolade muffins – det afhænger helt af, hvad du foretrækker. Frostingen giver kagerne et flot og indbydende udtryk.Denne chokolade cupcakes opskrift er også et godt udgangspunkt, hvis du vil eksperimentere med andre slags frosting. Men kombinationen af chokolade og jordbær altså virkelig lækker – sødt og friskt i perfekt balance.Så hvis du leder efter en opskrift på chokolade muffins med frosting, er denne helt sikkert værd at prøve. Den er nem, smager skønt og kan hurtigt blive en favorit!
Udstyr til opskriften:
- Muffinsbageform (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Stjernetyl (reklamelink)
Ingredienser
Chokolade cupcakes:
- 1 dl mælk
- 225 gram yoghurt naturel
- 0,75 dl raps- eller solsikkeolie
- 1 æg
- 150 gram brun farin
- 185 gram hvedemel
- 50 gram kakaopulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk vaniljesukker
- 75 gram mørk chokolade knapper eller hakket
Jordbær frosting:
- 250 gram flormelis
- 75 gram smør stuetempereret
- 4-5 spsk jordbærsaft
- 1 tsk citronsaft
Derudover
- Friske jordbær
Fremgangsmåde
Chokolade cupcakes:
- Pisk mælk, yoghurt, olie, æg og brun farin sammen.
- Tilsæt mel, kakaopulver, natron, vaniljesukker og mørk chokolade. Pisk det sammen til en ensartet masse.
- Fordel dejen i muffinsforme
- Bag dem ved 175 grader i 15-20 minutter.
- Lad dine muffins køle helt af før du kommer frosting på.
Jordbær frosting:
- Pisk smør hvidt og luftigt.
- Tilsæt flormelis og pisk det godt sammen.
- Pisk til sidst jordbærsaft og citronsaft i smørcremen indtil det er en ensartet masse.
- Kom frostingen i en sprøjtepose med tyl i enden og sprøjt den ud i fine toppe på dine cupcakes.
- Pynt med friske jordbær på toppen.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Mmm! De er bare lækre. Har 2 spørgsmål, som jeg håber du kan svare på.
1. Er der nok frosting til hele 18 cupcakes med kun 75 g smør?
2. Hvilket tyllehovede har du brugt til at pynte de her? 🙂
Hej Donya.
Ja, der er nok frosting 😊
Jeg har brugt en M1 stjernetyl fra Wilton.
Mvh. Mette
Hej
Det lyder som en mega lækker dessert.
Jordbærsaft er det som i saftevand eller saften fra frosne jordbær?
Ha ha kan ikke regne det ud 😉
Hej Kit
Det er selvfølglig saften fra enten frosne eller friske jordbær 😊
Dbh Mette
Smøret til frostingen.
Er det bare almindelig smør? Eller skal det være Usaltet?
Hej Anja
Det skal bare være alm smør 😊
Hej
Kan jeg bruge dejen til mini cupcakes og i så fald hvor længe tror du så de skal have i ovnen?
Kh Cathrine
Det kan du sagtens 🙂
Start med at giv dem 5-7 minutter og kig til dem derefter. Stik evt en tandstik eller en spids kniv k midten. De er færdige når der ikke kommer dej på tandstikken/kniven.
Mvh. Mette
Kan man forberede og lave det dagen inden eller noget af det dagen inden?
Du kan sagtens lave det hele dagen før 🙂