Hindbær cheesecake - den bedste opskrift!

Hindbær cheesecake – en ægte favorit! Denne cheesecake med hindbær har været en af de mest populære cheesecake opskrifter på min blog i flere år, og det forstår man godt, når man først smager den. Den er så lækker og cremet, samtidig med at den får en frisk og dejlig smag af hindbær.Jeg synes, at kombinationen af den bløde cheesecake med den syrlige hindbærsmag er perfekt – det er både sødt og friskt på samme tid. Hvis du er på udkig efter en nem, men virkelig lækker hindbær cheesecake opskrift, så er dette helt sikkert noget for dig.Cheesecake med hindbær er en klassiker, der virkelig aldrig går af mode. Og den her version er ikke kun flot, men også meget nem at lave. Så hvis du vil imponere dine gæster (eller bare forkæle dig selv), så giv denne hindbær cheesecake et skud – jeg er sikker på, du vil elske den!
Forberedelse:
1 time
Tilberedning:
0 minutter
Tid i alt:
1 time
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser
Kiksebund:
- 175 gram Digestive kiks
- 10 gram sukker
- 85 gram smør
Hindbær ostecreme:
- 5 blade husblas
- 1/2 citron (saften)
- 175 gram frosne hindbær
- 110 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 200 gram naturel flødeost
- 3 dl piskefløde
Hindbær gelé:
- 2 blade husblas
- 100 gram frosne hindbær
- 1,5 dl vand
- 50 gram flormelis
Pynt:
- Knuste Digestive kiks
- Friske hindbær
- Frysetørret hindbær (reklamelink)
- Callebaut Ruby crispearls (reklamelink)
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde
Kiksebund:
- Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
- Tilsæt det smeltede smør og bland det godt sammen.
- Beklæd en springform (ca. Ø18 cm) med kageplast.
- Hæld kikseblandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
- Sæt kiksebunden på køl imens du laver ostecremen
Hindbær ostecreme:
- Put husblas i en skål med koldt vand.
- Citronsaft og hindbær puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
- Tilsæt husblas til de udkogte hindbær og rør det godt ud.
- Tag gryden af varmen og sigt massen, så du får den rene lækre hindbærsaft.
- Hæld fløden i en skål og pisk det til en let skum.
- Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en anden skål.
- Tilsæt den lillefingervarme hindbærsaft til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det sammen.
- Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
- Sæt derefter din cheesecake i køleskabet og lad den sætte sig.
Hindbærgelé:
- Put husblas i en skål med koldt vand.
- Kom hindbær og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet.
- Tag gryden af varmen og tilsæt din flormelis.
- Tilsæt husblas og rør det sammen med hindbærvæsken til det er helt smeltet.
- Si frugtkødet fra væden – det er kun saften du skal bruge.
- Lad hindbærsaften køle ned til stuetemperatur før det hældes på kagen.
- Sæt din cheesecake på køl indtil geléen har sat sig.
Pynt:
- Brug en skarp kniv til at befri kagen fra kageplastet.
- Pynt kagen med knuste Digestive kiks, friske hindbær, frysetørret hindbær, crispearls og skovsyre.
Spørgsmål & svar
Skal jeg bage denne hindbær cheesecake?
Nej, denne cheesecake med hindbær er en no-bake cheesecake, hvilket betyder, at den blot skal sætte sig på køl, før den er klar til servering.
Hvor længe skal cheesecaken stå på køl?
For at få den bedste konsistens bør din hindbær cheesecake stå på køl i mindst 4 timer, men gerne natten over.
Kan jeg bruge frosne hindbær?
Ja, du kan sagtens bruge frosne hindbær i denne cheesecake opskrift.
Hvordan får jeg en fast, men cremet cheesecake?
For at sikre en perfekt konsistens i din hindbær cheesecake er det vigtigt at vende flødeosten og fløden forsigtigt sammen, så luften bevares. Derudover skal cheesecaken have rigeligt tid til at sætte sig i køleskabet.
Kan jeg lave cheesecaken i forvejen?
Ja, det er faktisk en fordel at lave denne hindbær cheesecake dagen før, da den skal stå på kæl i flere timer for at sætte sig, så konsistensen bliver helt perfekt.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
ska’ den serveres frossen eller hvordan man forstå det
Hej Steffen.
Nej, den skal blot på frost for at kanterne bliver så skarpe og lige som muligt, når man fjerner kagefoliet. Derefter tøer den hurtigt op i køleskab eller på køkkenbordet 🙂
Mvh. Mette
Hej Mette
Skal det forstås som at denne kage skal serveres direkte fra frost? Eller er det bare mens den “sætter” sig at den skal være på frost – og så i køleskab bagefter?
Hej Nina.
Det er blot for at man får en skarp kant, når man fjerner kagefoliet, at den skal på frost. Den skal bare tø op i køleskab eller på bordet 🙂 man kan også sagtens bare sætte den i køleskab efter man har hældt ostecremen på kiksebundenbunden
Hej Mette. Lækker kage! Hvordan får du kagen over på er ligeglad? Har prøvet en enkelt gang og der smuldrede og knækkede bunden ved forsøget. Man kan jo servere direkte fra springformens bund, men det er noget flottere at lægge den over på et ander fad. Hvordan gør du? :/
Hej Donya. Det plejer aldrig at være et problem for mig. Jeg bruger en stor dejskraber – denne: https://www.metteblomsterberg.dk/webshop/bestik/product/blomsterbergs-spade-gourmetspade-11-cm-graa?gclid=CjwKCAjwma3ZBRBwEiwA-CsblEO-YVeeQuBZzqz5qTOD6WaeLTL8nAJwoDULYjn68RGS1YsDdMT7nBoCAkMQAvD_BwE
Og så kan jeg nemt og forsigtigt flytte den over til et andet fad. Det gælder om at få blandet smør og kiksekrummer godt sammen og få “stampet” det godt når man skal have det fordelt i springformen. Så størkner smørret nemlig i køleskabet 😊
Tusind tak for Svar. Jeg må prøve igen så 😁 vil prøve at blende kikseblandingen så den ikke smuldrer lige så meget. Har heller ikke prøvet at stille den i fryseren.
Det lyder som en god idé 😊
*kagefad
Hej Mette,
Er det en fordel at lave den dagen inden den skal serveres? og hvis ja, hvordan vil du så opbevar den indtil serveringen? (fryser eller køleskab)
Hej Line. Du kan sagtens lave den dagen før hvis det er det som passer dig bedst 😊 du skal opbevare den i køleskabet, hvis du har kommet gele på. Uden gele kan den opbevares i fryseren 😊
Mvh. Mette
Hej Mette.
Hvor køber du kage folie henne? Og kan man klare sig uden?
Hej Anne Mette
Det kan du købe i f.eks. Imerco, kop og kande, Bilka og mange andre steder.
Du kan godt undlade at bruge det, men jeg vil anbefale dig at bruge kageplast, da resultatet bliver super flot og knivskarpt 😊
Du kan vaske kageplasten og genbruge det et par gange efter brug.
Mvh. Mette
Kære Mette
Opskriften her ser super lækker ud – hvor mange personer er der cirka til?
Venlig hilsen
Sally
Hej Sally
Den er super lækker! Jeg vil skyde på der er nok til ca. 8 personer 😊
Mvh. Mette
Tak! 🙂
Hej Mette
Bruger du friske eller frosne hindbær ?
Mvh
Rikke
Hej Rikke.
Jeg bruger frosne hindbær i ostecremen og i geléen, men som pynt bruger jeg friske 🙂
Mvh. Mette
Hej Mette. Når man skal si hindbærrene fra, skal man så kun tage det med, som drypper ned af sig selv, eller skal man purere dem, så det kun er kernerne, der ikke kommer med?
Mvh Mai
Jeg plejer at komme de udkogte hindbær i en si og så “mase” dem med en ske så jeg får så meget saft med som muligt 🙂
Mvh. Mette
Hvor lang tid skal den have i fryseren/køleskabet, når hindbærsovsen er kommet på?
Ca. 2 timer i køleskabet 😊
Mvh. Mette
kan jeg putte den i fryseren, så den bliver hurtigere nedkølet?
Ja, du kan godt sætte den i fryseren i max. 15 minutter og derefter på køl for at fremskynde det lidt. Men sørg for den ikke står på frys for længe, det vil give geléen en ujævn struktur 🙂
Mvh. Mette
Hej Mette.
Jeg skal prøve at lave din cheesecake i weekenden, men min sprog form er på 24 cm. Hvor meget vil du gange ingredienserne op? Jeg havde selv forestillet mig at lave portion dobbelt så stor.
Vh. Janni
Det skulle selvfølgelig stå springform 🙂
Hej Janni
Jeg ville også gange opskriften med 2, så man får dobbelt portion 😊
Mvh. Mette
Intet mindre end en fantastisk opskrift 👌🏻. Jeg har prøvet mange opskrifter på cheesecakes, men dette har absolut været den bedste. Alle gæsterne var vilde med den. Det passede desuden perfekt med dobbelt op til en springform på 24 cm 🙂
Hvor er det bare skønt at høre! Tusind tak for din søde feedback og dejligt at opskriften kunne bruges 🤗❤️
Knus Mette
virkelig lækker og nem kage:-)
Mange tak for din søde kommentar! 😊
Knus Mette
Vil jeg kunne bruge brombær I stedet for hindbær hvis ja skal jeg så bruge samme mængde?
Ja, det kan du godt og ja, samme mængde 😊
Mvh. Mette
Hvis jeg vil doble opskriften op, skal jeg så også bruge dobbelt husblas?
Kan jeg, i stedet for 400 g philadelphia og 6 dl fløde bruge:
400 g Philadelphia
300 g Cremefraise
3 dl fløde
På forhånd tak
Hej Georg
Ja, alt i opskriften skal ganges op, så også husblas!
Jeg har ikke prøvet den kombination, som du beskriver, men jeg tænker at det sagtens kan lade sig gøre 🙂
Mvh. Mette
Hejsa. Hvor høj er den springform, du har brugt? 🙂
Hej Jasmin.
Det er bare en helt almindelig, standard størrelse springform 🙂
Mvh. Mette
Smager FANTASTISK…. den gjorde lykke på min mand’s job, da han ville give sin ansatte noget kage efter morgenbord. Jeg pyntede dog med knust kiks, hakket chokolade og hindbær
Hej Karina
Det er jeg bare så glad for at høre!
Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive din søde kommentar 🙂
Mvh. Mette
Hej Mette.
Jeg har lige lavet en brombær version af din hindbær cheesecake. Den skal pyntes med krystalliseret hvid chokolade og små mini marengs. Hvor lang tid før servering tror du den kan pyntes uden at det bliver grimt. Jeg tænker om farven fra geléen kan trænge op i den hvide pynt
Hej Laila.
Det vil jeg anbefale at gøre tidligst dagen før den skal serveres 🙂
Mvh. Mette
Bedste Cheese cake jeg har smagt!
God beskrivelse og nem opskrift.
Tak for det.
Tusind tak for de pæne ord 😊
Vil jeg kunne lave kagen uden geléen feks en uge før den skal bruges og så tage den op af fryseren dagen før den skal bruges og komme gelé på ?
Hej Katja
Jeg går ud fra du mener, om du kan lave kagen en uge før 🙂
Det kan du godt, men sørg for at kagen er tøet op, inden du kommer gelé på.
Mvh. Mette
Hej Mette.
Jeg er vild med din opskrift! Har lavet den såååå mange gange. Denne gang vil jeg dog gerne prøve at bruge noget andet istedet for hindbær. Tænker måske jordbær, brombær eller mango. Har du forsøgt dig med det? Hvis ja, er det så nok bare at erstatte hindbær i opskriften med samme mængde af f.eks. jordbær eller mango? Eller skal der mere i? Håber du kan hjælpe 🙂
Hej Diana
Tusind tak for dine søde ord.
Jeg tænker sagtens du kan udskifte hindbær med enhver anden slags bær eller frugt og bare bruge samme mængde. Prøv dig frem 🙂
Mvh. Mette
Brug IKKE frisk ananas!
Hej Mette.
Jeg har efterhånden brugt denne opskrift mange gange – og forsøgt mig med mango, jordbær og blåbær.
Jeg kan på INGEN måde anbefale folk at bruge ananas! Jeg har fuldt opskriften til punkt og prikke, og geleen på cheesecaken er sunket ind i ostemassen, nu har jeg en stor gang flydende masse, som aldrig kommer til at sætte sig. Selve ostemassen smagte dog fantastisk af københavner stang!
Jeg har googlet i min stress over at den er gået helt gal, og det viser sig, at der er noget i frisk ananas der gør at husblassen på ingen måde virker – medmindre man bruger ananas på dåse, som jeg ikke gjorde.
Så hermed et tip til andre – brug dåse ananas eller drop ideen og gå med noget andet!
Ellers tusind tak for en fantastisk opskrift jeg bruger som base, og ellers har fri leg med de bær der nu skulle friste 🙂
Hej Stine
Det er nemlig helt rigtigt – der er et enzym i frisk ananas, som gør at det ikke kan arbejde sammen med husblas og derfor vil det enten ikke stivne eller opfører sig mærkeligt 😊
Hey hvis jeg laver den med ananas på dåse 👍 er det så samme fremgangsmåde og gram som når den laves på bær. Kan jeg ligge hele ananas skiver på toppen inden jeg hælder gelen på 🤔
Hej Heidi
Ja, samme fremgangsmåde. Og du kan godt lægge ananasskiver på kagen før du kommer gelé på.
Mvh. Mette
Hej
Hvor længe skal cheesecaken stå?
Hej Josefine
Før du kommer din gelé på: Ca. 1,5 time.
Efter geléen er kommet på skal den have lov at sætte sig i 2-3 timer.
Jeg laver den oftest dagen før, så den har hele natten til at sætte sig 🙂
Mvh. Mette
Hej Mette. Den her cheesecake er bare lækker…….jeg får altid MEGA ros for DIN KAGE 😂😂😂, fra vores ansatte i landbruget…..og ja, den ros tyvstjæler jeg gerne da gerne 😉 👍🏼. Har du et bud på appelsin cheesecake ?.
Super dejligt at høre!
Nej, det har jeg desværre ikke, men det lyder mega lækkert, så den opskrift må jeg hellere snart lave 😍
Hej Mette
Jeg skal lave kagen endnu engang til barnedåb. Jeg har ikke mulighed for, at lave den dagen inden, kan den laves 2 dage inden og stå på køl eller skal den på Frost?
Jeg skal lave din cheesecake til 40 personer og min springform er 24-26 cm… Hvor mange kager tror du jeg skal lave?
Hej Marianne
Jeg ville nok lave 4-5 cheesecakes 😊
Mvh. Mette
Hej mette
Jeg lavede 5 stk, og de smagte fantastisk 🤩🤩🤩
Kan man lave den i en springform der er ø22?
Hej Jeanette
Det kan du sagtens. Kagen bliver bare en lille smule lavere så 🙂
Mvh. Mette
Super. Kan man bare bruge kanten af en springform og sætte kageplast i og så lave kagen direkte på det fad den skal serveres på? 😊
Ja, det gør jeg altid 😊
Jeg skal lave denne kage i portionsanretninger til bryllup og vi bliver 50 personer. Tænker du at jeg “bare” ganger op?
Mvh Gitte
Mega mega god!
Hej Mette
Den er godt nok fantastisk cremet og smager dejligt