• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Hindbær cheesecake – den bedste opskrift!

16. marts 2018 68 Comments

Home » Cheesecake » Hindbær cheesecake – den bedste opskrift!

Hindbær cheesecake - den bedste opskrift!

Hindbær cheesecake - den bedste opskrift!
Hindbær cheesecake – en ægte favorit! Denne cheesecake med hindbær har været en af de mest populære cheesecake opskrifter på min blog i flere år, og det forstår man godt, når man først smager den. Den er så lækker og cremet, samtidig med at den får en frisk og dejlig smag af hindbær.
Jeg synes, at kombinationen af den bløde cheesecake med den syrlige hindbærsmag er perfekt – det er både sødt og friskt på samme tid. Hvis du er på udkig efter en nem, men virkelig lækker hindbær cheesecake opskrift, så er dette helt sikkert noget for dig.
Cheesecake med hindbær er en klassiker, der virkelig aldrig går af mode. Og den her version er ikke kun flot, men også meget nem at lave. Så hvis du vil imponere dine gæster (eller bare forkæle dig selv), så giv denne hindbær cheesecake et skud – jeg er sikker på, du vil elske den!
5 fra 3 vurderinger
Forberedelse: 1 time time
Tilberedning: 0 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time
(undgå sort skærm)
10 personer

Udstyr til opskriften:

  • Springform Ø18 cm (reklamelink)
  • Kageplast (reklamelink)

Ingredienser
  

Kiksebund:

  • 175 gram Digestive kiks
  • 10 gram sukker
  • 85 gram smør

Hindbær ostecreme:

  • 5 blade husblas
  • 1/2 citron (saften)
  • 175 gram frosne hindbær
  • 110 gram sukker
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 200 gram naturel flødeost
  • 3 dl piskefløde

Hindbær gelé:

  • 2 blade husblas
  • 100 gram frosne hindbær
  • 1,5 dl vand
  • 50 gram flormelis

Pynt:

  • Knuste Digestive kiks
  • Friske hindbær
  • Frysetørret hindbær (reklamelink)
  • Callebaut Ruby crispearls (reklamelink)
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde
 

Kiksebund:

  • Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
  • Tilsæt det smeltede smør og bland det godt sammen.
  • Beklæd en springform (ca. Ø18 cm) med kageplast.
  • Hæld kikseblandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
  • Sæt kiksebunden på køl imens du laver ostecremen

Hindbær ostecreme:

  • Put husblas i en skål med koldt vand.
  • Citronsaft og hindbær puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
  • Tilsæt husblas til de udkogte hindbær og rør det godt ud.
  • Tag gryden af varmen og sigt massen, så du får den rene lækre hindbærsaft.
  • Hæld fløden i en skål og pisk det til en let skum.
  • Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en anden skål.
  • Tilsæt den lillefingervarme hindbærsaft til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
  • Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det sammen.
  • Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
  • Sæt derefter din cheesecake i køleskabet og lad den sætte sig.

Hindbærgelé:

  • Put husblas i en skål med koldt vand.
  • Kom hindbær og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt din flormelis.
  • Tilsæt husblas og rør det sammen med hindbærvæsken til det er helt smeltet.
  • Si frugtkødet fra væden – det er kun saften du skal bruge.
  • Lad hindbærsaften køle ned til stuetemperatur før det hældes på kagen.
  • Sæt din cheesecake på køl indtil geléen har sat sig.

Pynt:

  • Brug en skarp kniv til at befri kagen fra kageplastet.
  • Pynt kagen med knuste Digestive kiks, friske hindbær, frysetørret hindbær, crispearls og skovsyre.

Spørgsmål & svar

Skal jeg bage denne hindbær cheesecake?
Nej, denne cheesecake med hindbær er en no-bake cheesecake, hvilket betyder, at den blot skal sætte sig på køl, før den er klar til servering.
Hvor længe skal cheesecaken stå på køl?
For at få den bedste konsistens bør din hindbær cheesecake stå på køl i mindst 4 timer, men gerne natten over.
Kan jeg bruge frosne hindbær?
Ja, du kan sagtens bruge frosne hindbær i denne cheesecake opskrift. 
Hvordan får jeg en fast, men cremet cheesecake?
For at sikre en perfekt konsistens i din hindbær cheesecake er det vigtigt at vende flødeosten og fløden forsigtigt sammen, så luften bevares. Derudover skal cheesecaken have rigeligt tid til at sætte sig i køleskabet.
Kan jeg lave cheesecaken i forvejen?
Ja, det er faktisk en fordel at lave denne hindbær cheesecake dagen før, da den skal stå på kæl i flere timer for at sætte sig, så konsistensen bliver helt perfekt.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Citron cheesecake - opskrift på cheesecake med citronCitron cheesecake – opskrift på cheesecake med citron Portionsanrettet cheesecake med citron, vanilje og hindbærPortionsanrettet cheesecake med citron, vanilje og hindbær Snickers cheesecakeSnickers cheesecake – cheesecake med karamel og peanuts 3 opskrifter på nytårsdessert i glas3 opskrifter på nytårsdessert i glas Cheesecake med kransekage og champagne - fantastisk nytårsdessertCheesecake med kransekage og champagne – en fantastisk nytårsdessert Kinder Bueno cheesecakeKinder Bueno cheesecake Moussekage med karamel og cookie - skøn glaze kageMoussekage med karamel og cookie – skøn glaze kage Chokolademousse med Baileys og nøddekrokantChokolademousse med Baileys og nøddekrokant

Filed Under: Cheesecake, Nytårskager og desserter

Previous Post: « Cheesecake med hvid chokolade og kiwi
Next Post: Bløde og luftige chokoladeboller – verden bedste chokoladeboller! »

Reader Interactions

Comments

  1. steffen

    23. marts 2018 at 18:40

    ska’ den serveres frossen eller hvordan man forstå det

    Svar
    • metteskutter

      23. marts 2018 at 19:23

      Hej Steffen.
      Nej, den skal blot på frost for at kanterne bliver så skarpe og lige som muligt, når man fjerner kagefoliet. Derefter tøer den hurtigt op i køleskab eller på køkkenbordet 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  2. Nina

    23. marts 2018 at 18:41

    Hej Mette
    Skal det forstås som at denne kage skal serveres direkte fra frost? Eller er det bare mens den “sætter” sig at den skal være på frost – og så i køleskab bagefter?

    Svar
    • metteskutter

      23. marts 2018 at 19:07

      Hej Nina.
      Det er blot for at man får en skarp kant, når man fjerner kagefoliet, at den skal på frost. Den skal bare tø op i køleskab eller på bordet 🙂 man kan også sagtens bare sætte den i køleskab efter man har hældt ostecremen på kiksebundenbunden

      Svar
  3. Donya

    21. juni 2018 at 19:03

    Hej Mette. Lækker kage! Hvordan får du kagen over på er ligeglad? Har prøvet en enkelt gang og der smuldrede og knækkede bunden ved forsøget. Man kan jo servere direkte fra springformens bund, men det er noget flottere at lægge den over på et ander fad. Hvordan gør du? :/

    Svar
    • metteskutter

      21. juni 2018 at 19:39

      Hej Donya. Det plejer aldrig at være et problem for mig. Jeg bruger en stor dejskraber – denne: https://www.metteblomsterberg.dk/webshop/bestik/product/blomsterbergs-spade-gourmetspade-11-cm-graa?gclid=CjwKCAjwma3ZBRBwEiwA-CsblEO-YVeeQuBZzqz5qTOD6WaeLTL8nAJwoDULYjn68RGS1YsDdMT7nBoCAkMQAvD_BwE
      Og så kan jeg nemt og forsigtigt flytte den over til et andet fad. Det gælder om at få blandet smør og kiksekrummer godt sammen og få “stampet” det godt når man skal have det fordelt i springformen. Så størkner smørret nemlig i køleskabet 😊

      Svar
      • Donya

        22. juni 2018 at 19:52

        Tusind tak for Svar. Jeg må prøve igen så 😁 vil prøve at blende kikseblandingen så den ikke smuldrer lige så meget. Har heller ikke prøvet at stille den i fryseren.

        Svar
        • metteskutter

          22. juni 2018 at 19:53

          Det lyder som en god idé 😊

          Svar
    • Donya

      22. juni 2018 at 19:51

      *kagefad

      Svar
  4. Line

    12. august 2018 at 12:16

    Hej Mette,
    Er det en fordel at lave den dagen inden den skal serveres? og hvis ja, hvordan vil du så opbevar den indtil serveringen? (fryser eller køleskab)

    Svar
    • metteskutter

      12. august 2018 at 16:52

      Hej Line. Du kan sagtens lave den dagen før hvis det er det som passer dig bedst 😊 du skal opbevare den i køleskabet, hvis du har kommet gele på. Uden gele kan den opbevares i fryseren 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  5. Anne Mette

    11. november 2018 at 21:36

    Hej Mette.

    Hvor køber du kage folie henne? Og kan man klare sig uden?

    Svar
    • metteskutter

      11. november 2018 at 21:39

      Hej Anne Mette

      Det kan du købe i f.eks. Imerco, kop og kande, Bilka og mange andre steder.
      Du kan godt undlade at bruge det, men jeg vil anbefale dig at bruge kageplast, da resultatet bliver super flot og knivskarpt 😊
      Du kan vaske kageplasten og genbruge det et par gange efter brug.

      Mvh. Mette

      Svar
  6. Sally

    28. marts 2019 at 14:31

    Kære Mette

    Opskriften her ser super lækker ud – hvor mange personer er der cirka til?

    Venlig hilsen
    Sally

    Svar
    • metteskutter

      28. marts 2019 at 14:33

      Hej Sally

      Den er super lækker! Jeg vil skyde på der er nok til ca. 8 personer 😊

      Mvh. Mette

      Svar
      • Sally

        29. marts 2019 at 13:54

        Tak! 🙂

        Svar
  7. Rikke

    10. april 2019 at 19:30

    Hej Mette

    Bruger du friske eller frosne hindbær ?

    Mvh
    Rikke

    Svar
    • metteskutter

      10. april 2019 at 19:34

      Hej Rikke.
      Jeg bruger frosne hindbær i ostecremen og i geléen, men som pynt bruger jeg friske 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  8. Mai

    28. maj 2019 at 21:24

    Hej Mette. Når man skal si hindbærrene fra, skal man så kun tage det med, som drypper ned af sig selv, eller skal man purere dem, så det kun er kernerne, der ikke kommer med?
    Mvh Mai

    Svar
    • metteskutter

      28. maj 2019 at 21:26

      Jeg plejer at komme de udkogte hindbær i en si og så “mase” dem med en ske så jeg får så meget saft med som muligt 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  9. Hej vil vide det nu

    11. august 2019 at 19:26

    Hvor lang tid skal den have i fryseren/køleskabet, når hindbærsovsen er kommet på?

    Svar
    • metteskutter

      11. august 2019 at 19:27

      Ca. 2 timer i køleskabet 😊

      Mvh. Mette

      Svar
      • Hej, vil vide det nu

        11. august 2019 at 19:30

        kan jeg putte den i fryseren, så den bliver hurtigere nedkølet?

        Svar
        • metteskutter

          11. august 2019 at 19:31

          Ja, du kan godt sætte den i fryseren i max. 15 minutter og derefter på køl for at fremskynde det lidt. Men sørg for den ikke står på frys for længe, det vil give geléen en ujævn struktur 🙂

          Mvh. Mette

          Svar
  10. Janni

    20. august 2019 at 13:35

    Hej Mette.

    Jeg skal prøve at lave din cheesecake i weekenden, men min sprog form er på 24 cm. Hvor meget vil du gange ingredienserne op? Jeg havde selv forestillet mig at lave portion dobbelt så stor.

    Vh. Janni

    Svar
    • Janni

      20. august 2019 at 13:37

      Det skulle selvfølgelig stå springform 🙂

      Svar
    • metteskutter

      20. august 2019 at 13:49

      Hej Janni

      Jeg ville også gange opskriften med 2, så man får dobbelt portion 😊

      Mvh. Mette

      Svar
      • Janni

        25. august 2019 at 19:06

        Intet mindre end en fantastisk opskrift 👌🏻. Jeg har prøvet mange opskrifter på cheesecakes, men dette har absolut været den bedste. Alle gæsterne var vilde med den. Det passede desuden perfekt med dobbelt op til en springform på 24 cm 🙂

        Svar
        • metteskutter

          25. august 2019 at 19:07

          Hvor er det bare skønt at høre! Tusind tak for din søde feedback og dejligt at opskriften kunne bruges 🤗❤️

          Knus Mette

          Svar
  11. Elly

    1. oktober 2019 at 19:29

    virkelig lækker og nem kage:-)

    Svar
    • metteskutter

      1. oktober 2019 at 19:45

      Mange tak for din søde kommentar! 😊

      Knus Mette

      Svar
  12. Sus

    15. oktober 2019 at 21:02

    Vil jeg kunne bruge brombær I stedet for hindbær hvis ja skal jeg så bruge samme mængde?

    Svar
    • metteskutter

      15. oktober 2019 at 21:47

      Ja, det kan du godt og ja, samme mængde 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  13. Georg

    28. oktober 2019 at 22:19

    Hvis jeg vil doble opskriften op, skal jeg så også bruge dobbelt husblas?
    Kan jeg, i stedet for 400 g philadelphia og 6 dl fløde bruge:
    400 g Philadelphia
    300 g Cremefraise
    3 dl fløde

    På forhånd tak

    Svar
    • metteskutter

      28. oktober 2019 at 22:21

      Hej Georg

      Ja, alt i opskriften skal ganges op, så også husblas!
      Jeg har ikke prøvet den kombination, som du beskriver, men jeg tænker at det sagtens kan lade sig gøre 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  14. Jasmin

    5. december 2019 at 10:58

    Hejsa. Hvor høj er den springform, du har brugt? 🙂

    Svar
    • metteskutter

      5. december 2019 at 11:06

      Hej Jasmin.
      Det er bare en helt almindelig, standard størrelse springform 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  15. Karina

    16. juli 2020 at 22:45

    Smager FANTASTISK…. den gjorde lykke på min mand’s job, da han ville give sin ansatte noget kage efter morgenbord. Jeg pyntede dog med knust kiks, hakket chokolade og hindbær

    Svar
    • metteskutter

      16. juli 2020 at 23:22

      Hej Karina
      Det er jeg bare så glad for at høre!
      Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive din søde kommentar 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  16. Laila Kristensen

    30. september 2020 at 16:51

    Hej Mette.
    Jeg har lige lavet en brombær version af din hindbær cheesecake. Den skal pyntes med krystalliseret hvid chokolade og små mini marengs. Hvor lang tid før servering tror du den kan pyntes uden at det bliver grimt. Jeg tænker om farven fra geléen kan trænge op i den hvide pynt

    Svar
    • metteskutter

      30. september 2020 at 17:00

      Hej Laila.

      Det vil jeg anbefale at gøre tidligst dagen før den skal serveres 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  17. Helle

    4. oktober 2020 at 18:44

    Bedste Cheese cake jeg har smagt!
    God beskrivelse og nem opskrift.
    Tak for det.

    Svar
    • metteskutter

      5. oktober 2020 at 07:13

      Tusind tak for de pæne ord 😊

      Svar
  18. Katja

    10. oktober 2020 at 14:34

    Vil jeg kunne lave kagen uden geléen feks en uge før den skal bruges og så tage den op af fryseren dagen før den skal bruges og komme gelé på ?

    Svar
    • metteskutter

      10. oktober 2020 at 14:50

      Hej Katja
      Jeg går ud fra du mener, om du kan lave kagen en uge før 🙂
      Det kan du godt, men sørg for at kagen er tøet op, inden du kommer gelé på.

      Mvh. Mette

      Svar
  19. Diana

    28. december 2020 at 17:33

    Hej Mette.
    Jeg er vild med din opskrift! Har lavet den såååå mange gange. Denne gang vil jeg dog gerne prøve at bruge noget andet istedet for hindbær. Tænker måske jordbær, brombær eller mango. Har du forsøgt dig med det? Hvis ja, er det så nok bare at erstatte hindbær i opskriften med samme mængde af f.eks. jordbær eller mango? Eller skal der mere i? Håber du kan hjælpe 🙂

    Svar
    • metteskutter

      28. december 2020 at 17:34

      Hej Diana
      Tusind tak for dine søde ord.
      Jeg tænker sagtens du kan udskifte hindbær med enhver anden slags bær eller frugt og bare bruge samme mængde. Prøv dig frem 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  20. Stine

    19. marts 2021 at 16:50

    Brug IKKE frisk ananas!

    Hej Mette.

    Jeg har efterhånden brugt denne opskrift mange gange – og forsøgt mig med mango, jordbær og blåbær.
    Jeg kan på INGEN måde anbefale folk at bruge ananas! Jeg har fuldt opskriften til punkt og prikke, og geleen på cheesecaken er sunket ind i ostemassen, nu har jeg en stor gang flydende masse, som aldrig kommer til at sætte sig. Selve ostemassen smagte dog fantastisk af københavner stang!

    Jeg har googlet i min stress over at den er gået helt gal, og det viser sig, at der er noget i frisk ananas der gør at husblassen på ingen måde virker – medmindre man bruger ananas på dåse, som jeg ikke gjorde.

    Så hermed et tip til andre – brug dåse ananas eller drop ideen og gå med noget andet!

    Ellers tusind tak for en fantastisk opskrift jeg bruger som base, og ellers har fri leg med de bær der nu skulle friste 🙂

    Svar
    • metteskutter

      19. marts 2021 at 16:53

      Hej Stine
      Det er nemlig helt rigtigt – der er et enzym i frisk ananas, som gør at det ikke kan arbejde sammen med husblas og derfor vil det enten ikke stivne eller opfører sig mærkeligt 😊

      Svar
  21. Heidi

    24. marts 2021 at 22:49

    Hey hvis jeg laver den med ananas på dåse 👍 er det så samme fremgangsmåde og gram som når den laves på bær. Kan jeg ligge hele ananas skiver på toppen inden jeg hælder gelen på 🤔

    Svar
    • metteskutter

      25. marts 2021 at 07:42

      Hej Heidi
      Ja, samme fremgangsmåde. Og du kan godt lægge ananasskiver på kagen før du kommer gelé på.

      Mvh. Mette

      Svar
  22. Josefine

    10. april 2021 at 11:54

    Hej
    Hvor længe skal cheesecaken stå?

    Svar
    • metteskutter

      10. april 2021 at 11:59

      Hej Josefine
      Før du kommer din gelé på: Ca. 1,5 time.
      Efter geléen er kommet på skal den have lov at sætte sig i 2-3 timer.

      Jeg laver den oftest dagen før, så den har hele natten til at sætte sig 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  23. Karina Hjortholt

    15. juli 2021 at 14:40

    Hej Mette. Den her cheesecake er bare lækker…….jeg får altid MEGA ros for DIN KAGE 😂😂😂, fra vores ansatte i landbruget…..og ja, den ros tyvstjæler jeg gerne da gerne 😉 👍🏼. Har du et bud på appelsin cheesecake ?.

    Svar
    • metteskutter

      15. juli 2021 at 14:48

      Super dejligt at høre!
      Nej, det har jeg desværre ikke, men det lyder mega lækkert, så den opskrift må jeg hellere snart lave 😍

      Svar
  24. Louise Lorenz

    15. august 2023 at 08:41

    Hej Mette
    Jeg skal lave kagen endnu engang til barnedåb. Jeg har ikke mulighed for, at lave den dagen inden, kan den laves 2 dage inden og stå på køl eller skal den på Frost?

    Svar
  25. Marianne Nielsen

    28. februar 2024 at 18:46

    Jeg skal lave din cheesecake til 40 personer og min springform er 24-26 cm… Hvor mange kager tror du jeg skal lave?

    Svar
    • metteskutter

      6. april 2024 at 07:24

      Hej Marianne

      Jeg ville nok lave 4-5 cheesecakes 😊

      Mvh. Mette

      Svar
      • Marianne Nielsen

        6. april 2024 at 09:24

        Hej mette
        Jeg lavede 5 stk, og de smagte fantastisk 🤩🤩🤩

        Svar
  26. Jeanette

    21. juli 2024 at 11:12

    Kan man lave den i en springform der er ø22?

    Svar
    • MettesMadmagi

      21. juli 2024 at 11:56

      Hej Jeanette
      Det kan du sagtens. Kagen bliver bare en lille smule lavere så 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
      • Jeanette

        21. juli 2024 at 15:56

        Super. Kan man bare bruge kanten af en springform og sætte kageplast i og så lave kagen direkte på det fad den skal serveres på? 😊

        Svar
        • MettesMadmagi

          21. juli 2024 at 17:20

          Ja, det gør jeg altid 😊

          Svar
  27. Gitte Nielsen

    16. september 2024 at 05:58

    Jeg skal lave denne kage i portionsanretninger til bryllup og vi bliver 50 personer. Tænker du at jeg “bare” ganger op?

    Mvh Gitte

    Svar
  28. June

    1. februar 2025 at 09:51

    5 stars
    Mega mega god!

    Svar
  29. Anni Jensen

    7. februar 2025 at 07:02

    5 stars
    Hej Mette
    Den er godt nok fantastisk cremet og smager dejligt

    Svar
  30. Hanne Ruud

    2. maj 2025 at 20:20

    5 stars
    Super skøn opskrift. Jeg lavede den til min mands 40 års fødselsdag og alle roste den så meget.

    Svar
5 from 3 votes

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Vurder opskriften uden at skrive en kommentar

Something went wrong. Please try again.