• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Gammeldags lagkage med creme og marmelade

29. maj 2023 5 Comments

Home » Lagkager » Gammeldags lagkage med creme og marmelade

Gammeldags lagkage med creme og marmelade

Gammeldags lagkage med creme og marmelade
En gammeldags lagkage med creme og marmelade er den ultimative klassiker til fødselsdage og andre festlige begivenheder. Denne lagkage opskrift er fyldt med alt det bedste: bløde og luftige lagkagebunde, en cremet vaniljecreme og et lag af sød hindbærmarmelade.
Denne lagkage opskrift er nem at følge. Lagkagebundene kan enten købes færdige eller bages selv. Kagen kan desuden varieres efter smag – prøv for eksempel at bytte hindbærmarmeladen ud med jordbær- eller rabarbermarmelade, hvis du vil give den et nyt twist.
5 fra 4 vurderinger
Forberedelse: 45 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time 5 minutter minutter
(undgå sort skærm)
15 personer

Udstyr til opskriften:

  • Springform (Ø24 cm) (reklamelink)
  • Kageplast (reklamelink)
  • Stjernetyl (reklamelink)
  • Sprøjteposer (reklamelink)

Ingredienser
  

Vaniljecreme:

  • 2 æggeblommer
  • 35 gram sukker
  • 25 gram majsstivelse
  • 1 vaniljestang (kornene)
  • 2 dl mælk
  • 2 dl fløde

Lagkagebunde:

  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 75 gram kartoffelmel
  • 75 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver

Samling:

  • 3-4 bananer
  • 1 glas hindbærmarmelade
  • Makroner

Glasur og pynt

  • 140 gram flormelis
  • 2 spsk kakaopulver
  • 0,25 dl vand
  • 5 dl fløde
  • Friske bær
  • Tørrede, spiselige blomster
  • Små chokoladekugler

Fremgangsmåde
 

Vaniljecreme:

  • Pisk æggeblommer, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og 0,5 dl mælk sammen.
  • De resterende 1,5 dl mælk kommes i en gryde og varmes op til lige under kogepunktet.
  • Hæld den varme mælk over æggeblandingen, mens du stadig pisker.
  • Hæld derefter det hele tilbage i gryden og varm cremen op mens du pisker, indtil den er tyknet.
  • Kom vaniljecremen i en skål med husholdningsfilm helt ned til cremen og sæt den i køleskabet i mindst 3 timer eller til dagen efter.
  • Efter 3 timer/dagen efter piskes fløden til en let skum. Pisk vaniljecremen lind og vend vaniljecreme og flødeskum sammen.

Lagkagebunde:

  • Pisk æg, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt. 
  • Bland kartoffelmel, mel og bagepulver og sigt melblandingen ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen.
  • Kom dejen i en springform (ca. Ø24 cm) og bag den ved 170 grader i ca. 20-25 minutter.
  • Lad kagen køle helt af og befri den fra springformen. 

Samling:

  • Del kagen i 3 lige store bunde.
  • Kom den første bund ned i en springform (Ø24 cm) foret med kageplast.
  • Fordel et godt lag hindbærmarmelade på den nederste bund.
  • Skær bananerne i skiver og fordel dem ovenpå.
  • Kom derefter halvdelen af vaniljecremen på sammen med lidt knuste makroner.
  • Kom en lagkagebund ovenpå og gentag med endnu et lag hindbærmarmelade, bananer, vaniljecreme og makroner.
  • Afslut med at komme den sidste bund på øverst. 

Glasur og pynt:

  • Rør glasuren sammen og fordel den ovenpå kagen.
  • Pisk fløden til en fast skum.
  • Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl i enden og dekorer med flødeskum langs kanten af hele lagkagen.
  • Pynt med friske bær, tørrede blomster og små chokoladekugler.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave lagkagen dagen før?
Ja, en gammeldags lagkage har faktisk godt af at stå på køl natten over. Det gør kagen ekstra saftig, fordi cremen og marmeladen trækker ned i lagkagebundene.
Hvilken marmelade passer bedst i en gammeldags lagkage?
Jeg synes en hindbærmarmelade passer bedst i denne lagkage opskrift, da hindbær har en dejlig syrlighed. Men du kan også prøve jordbær-, solbær-, eller måske abrikosmarmelade for at en lidt anderledes smag. 
Hvordan sørger jeg for at få luftige lagkagebunde?
For at få luftige lagkagebunde er det vigtigt at piske æg og sukker rigtig godt, så massen bliver lys og luftig. Derudover skal du vende melet forsigtigt i, så luften ikke bliver slået ud af dejen. Hold også øje med bagetiden - hvis de får for meget kan de blive tørre. Stik en tandstik eller lille kniv i midten, når kagen er lige ved at være færdig. Når der ikke kommer rå dej på kniven, så er lagkagebundene færdige. 
Kan jeg bruge vaniljecreme fra pulver?
Ja, det kan du sagtens. Dr. Oetker har en rigtig god og nem vaniljecreme (reklamelink) , hvor der blot skal tilsættes mælk - super nemt, til når det skal gå hurtigt! Jeg kan anbefale at tilsætte ekstra vaniljekorn/vaniljepulver til cremen, så smager den næsten som en hjemmelavet.
Hvor længe kan lagkagen holde sig?
En lagkage kan holde sig på køl i 2-3 dage, men den smager bedst inden for det første døgn, mens bundene stadig er friskbagte og lækre.
Hvordan pynter jeg en gammeldags lagkage?
En gammeldags lagkage pyntes typisk med flødeskum, friske bær eller hakket chokolade, men du kan også bruge revet marcipan, hakkede nødder eller krymmel. Vær kreativ!
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Lagkage med hindbær og vaniljecreme - skøn lagkage opskriftLagkage med hindbærmousse og vaniljecreme – skøn lagkage opskrift Chokolade lagkage med hindbærChokolade lagkage med hindbær Lagkage med hindbær og limeLagkage med hindbær og lime Fragilité lagkage med hindbærFragilité lagkage med hindbær Lagkage med chokolade, vanilje og hindbærLagkage med chokolade, vanilje og hindbær Moussekage med hindbær, vanilje og pistacieMoussekage med hindbær, vanilje og pistacie Lagkage med koldskålsmousse, nøddebunde, chokolade og friske bærLagkage med koldskålsmousse, nøddebunde, chokolade og friske bær Lagkage med æble, karamel og hasselnødkrokantLagkage med æble, karamel og hasselnødkrokant

Filed Under: Lagkager

Previous Post: « Blødende chokoladekage – opskrift på lun chokoladefondant
Next Post: Tiramisu i glas »

Reader Interactions

Comments

  1. Anni

    31. januar 2025 at 09:53

    5 stars
    Hej Mette
    Jeg vil bare sige tak for den mest fantastiske opskrift. Jeg har lavet den mange gange og den er bare go hver gang !!

    Svar
  2. Ulrikke

    14. februar 2025 at 06:29

    5 stars
    Lavede den til min mands fødselsdag dog med solbærmarmelade i stedet og alle var vilde med den

    Svar
  3. Johan Walther Dahl

    21. februar 2025 at 23:12

    5 stars
    De her lagkagebunde bliver bare helt perfekte hver gang 😊👍🏻

    Svar
5 from 4 votes (1 rating without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Vurder opskriften uden at skrive en kommentar

Something went wrong. Please try again.