Cookie kage - opskrift på lækker cookie brownie

Her får du opskriften på den lækreste cookie kage – en perfekt kombination af brownie og cookie i én og samme kage. Resultatet er en cookie brownie, der både er snasket og fyldt med chokolade, og som bare smager helt fantastisk.Kagen har den fyldige konsistens fra en brownie og den sprøde kant og smag fra en klassisk cookie. Det gør den til en favorit, når der skal serveres noget sødt og lækkert. Denne cookie brownie er super nem at lave og kan serveres både lun eller kold.For at gøre den ekstra lækker, kan du servere din cookie kage sammen med en kugle vaniljeis. Den cremede is passer perfekt til kagens tunge smag af cookie og brownie.Hvis du leder efter en opskrift på cookie brownie eller en cookie kage opskrift, der altid bliver et hit, så er det her kagen, du skal prøve.
Forberedelse:
15 minutter
Tilberedning:
25 minutter
Tid i alt:
40 minutter
Udstyr til opskriften:
- Firkantet bradepande (ca. 20x20 cm)
Ingredienser
Cookie kage:
- 115 gram smør
- 200 gram brun farin
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 110 gram hvedemel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 100 gram chokolade (knapper eller hakket)
Fremgangsmåde
- Smelt smør og lad det køle lidt af.
- Pisk brun farin, æg og vaniljesukker sammen til det bliver lyst og luftigt.
- Tilsæt smør og pisk det med.
- Tilsæt mel, bagepulver, salt og halvdelen af chokoladen. Vend det sammen til en ensartet dej.
- Hæld dejen i en bageform (Ca. 20x20 cm) beklædt med bagepapir.
- Drys resten af chokoladen på toppen af kagen.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Spørgsmål & svar
Hvordan opnår jeg den perfekte konsistens i min cookie brownie?
For at få den helt rigtige balance mellem en blød, snasket brownie og en sprød cookie skal du ikke bage kagen for længe. Den må gerne virke lidt blød i midten, når du tager den ud af ovnen – den sætter sig, mens den køler af.
Kan jeg tilsætte ekstra chokolade eller nødder i min cookie kage?
Ja! Du kan sagtens tilføje ekstra chokoladestykker eller hakkede nødder for mere tekstur og smag.
Kan jeg lave min cookie brownie i forvejen?
Ja, du kan sagtens bage kagen dagen før servering. Opbevar den ved stuetemperatur i en lufttæt beholder.
Hvordan serverer jeg bedst min cookie kage?
Den smager fantastisk både lun og kold. Hvis du vil gøre den ekstra lækker, så server den med lidt vaniljeis.
Kan jeg fryse min cookie brownie ned?
Ja, du kan fryse kagen i op til 3 måneder. Skær den eventuelt ud i små portionsstørrelser, inden du fryser den, så du nemt kan tage et stykke op, når du får lyst til noget sødt. Lad den tø op ved stuetemperatur eller lun den kort i ovnen, hvis du vil spise den lun.


Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hej.
Er det egnet til at fryse ned?
Hej Michelle.
Ja, du kan sagtens fryse dem ned 😊
Mvh. Mette
Mange tak for hurtig svar👏🏼👏🏼
Er det ikke en fejl der ikke er smeltet chokolade eller cacao i opskriften.
Min søn & jeg har lige lavet kagen. Den er helt klistrer og smager mest af smør og brun farin :/
På trods af jeg har brugt callebaut chokolade.
Hej Anne.
Nej, det er ikke en fejl. Disse er ikke traditionelle brownies, men cookie brownies, som helst gerne skulle smage af en slags “cookie dough” med massere af smeltede chokoladeknapper 😊
Man kan selvfølgelig efter eget valg tilsætte kakao eller smeltet chokolade til opskriften som man har lyst 😊
Mvh. Mette
Jeg bagte dem i dag til min kærestes fødselsdag, og de var bare SÅ lækre! 😋😋
Det er en virkelig nem og lækker opskrift 😍👍🏽
Hej Emma.
Hvor er det dejligt at høre! 😊
Jeg er også selv helt vild med dem!
Knus Mette
Hejsa, tak for en lækker opskrift!
Skal denne cookie brownie bages i alm. ovn eller varmluft?
Den skal bages i almindelig ovn 😊
Hej Mette kan jeg gange 2 til en større form?
Hej Kirsten
Ja, det kan du sagtens 🙂
Mvh. Mette
Smager helt fantastisk 😍