Bøfsandwich med sovs

En god bøfsandwich med det hele er ægte hverdagsmad, når det smager bedst. Denne opskrift på bøfsandwich er fyldt med smag og har alt det, man forventer: en saftig hakkebøf, blød burgerbolle, hjemmelavet brun sovs og alt det klassiske tilbehør.Jeg laver min bøfsandwich med både remoulade, ketchup, salat, rødbeder og hjemmelavede syltede agurker. Og selvfølgelig både ristede og rå løg på toppen. Det hele samles med en god og smagfuld bøfsandwich sovs, der hældes over til sidst – det gør hele forskellen. En rigtig god bøfsandwich med sovs må gerne være lidt snasket.Sovsen er vigtig, og her går jeg efter at lave en brun sovs til bøfsandwich med masser af smag og en god konsistens, så den binder det hele sammen uden at gøre bollen fugtig med det samme.Bøfsandwich er nemt og hurtigt at lave selv, og det er en ret, der sagtens kan fungere både til en hyggelig lørdagsmenu og som lidt ekstra forkælelse på en hverdag. Denne bøfsandwich med sovs er min version af en skøn klassiker. Så hvis du leder efter en opskrift på bøfsandwich med det hele, hvor smag og balance er i centrum, er det her et godt sted at starte. Og har du en rest sovs fra aftensmaden dagen før, er det jo perfekt at bruge til en god bøfsandwich dagen efter.
Trin-for-trin video til opskriften
Forberedelse:
20 minutter
Tilberedning:
10 minutter
Tid i alt:
25 minutter
Ingredienser
Hakkebøffer:
- 500 gram hakket oksekød
- Salt & peber
Bøfsandwich sovs:
- 30 gram smør
- 3 spsk hvedemel
- 5 dl vand
- 1 terning oksebouillon
- 1,5 dl madlavningsfløde
- 1 tsk sennep
- 1 tsk ribsgelé
- Sovsekulør
- Salt og peber
Tilbehør:
- 4 burgerboller
- Remoulade
- Ketchup
- Rødbeder
- Syltede agurker
- Ristede løg
- Rå løg (finthakket)
- Salat
Fremgangsmåde
Hakkebøffer:
- Form hakket oksekød til 4 lige store hakkebøffer.
- Drys med salt og peber på hver side.
- Opvarm en pande med lidt fedtstof.
- Steg hakkebøfferne ved middelhøj varme indtil de har en god stegeskorpe og er tilstrækkeligt tilberedte inden i.
Bøfsandwich sovs:
- Smelt smør i en lille gryde og tilsæt mel.
- Tilsæt vand og stegefedtet fra panden, hvor du stegte bøfferne.
- Pisk det hele godt sammen indtil du har en ensartet og cremet sovs.
- Tilsæt smuldret oksebouillon, madlavningsfløde, sennep, ribsgelé og kulør.
- Lad sovsen småkoge i et par minutter.
- Smag til med salt og peber.
Samling:
- Lun dine burgerboller.
- Kom salat, remoulade, ketchup, rødbeder, syltede agurker og hakkebøf i din burger.
- Hæld den varme bøfsandwich sovs ovenpå og top med ristede løg og finthakkede rå løg.
- Server straks.
Spørgsmål & svar

Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Skriv et svar