Lasagne opskrift - cremet og smagfuld hjemmelavet lasagne

En god lasagne er en klassiker, der altid hitter. Lag på lag af smagfuld kødsauce, cremet mornaysauce og perfekt tilberedte lasagneplader gør denne ret til en favorit hos både børn og voksne. Med denne lasagne opskrift får du en lækker og fyldig version, der smager helt fantastisk når den er nylavet, men mindst lige så godt som rester dagen efter!Min lasagne opskrift er nem og hurtig at lave, men fuld af smag. Den består af en fyldig og smagfuld kødsauce, en cremet mornaysauce, bløde lasagneplader og et generøst lag ost på toppen. Det hele gratineres i ovnen, så det får en cremet, blød og lækker konsistens. Hemmeligheden bag den bedste lasagne er en lækker kødsauce med krydderier, at tilsætte mornaysauce mellem lagene, så din lasagne bliver ekstra cremet og en masse ost på toppen. Lasagne er perfekt at servere til både hverdag og gæster, og den smager også vildt lækkert dagen efter. Prøv denne opskrift på lasagne, når du vil lave en klassisk hjemmelavet lasagne, der både er nem, hurtig og smagfuld.
Forberedelse:
25 minutter
Tilberedning:
35 minutter
Tid i alt:
1 time
Udstyr til opskriften:
- Ildfast fad (ca. 35x25 cm)
Ingredienser
Lasagne:
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 3 tsk tørret basilikum
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk paprika
- 500 gram hakket oksekød
- 70 gram tomatpure
- 400 gram hakkede tomater
- 4 dl vand
- 1 terning oksebouillon
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk sukker
- Salt og peber
- 15 lasagneplader
- 500 ml Mornaysauce
- 200 gram revet ost
- 1 pakke frisk mozzarella
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvid løg helt fint.
- Riv gulerødderne groft.
- Kom lidt fedtstof i en gryde og svits løg, hvidløg gulerødder og krydderier indtil løgene er blevet bløde.
- Tilsæt hakket oksekød og brun det.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand, oksebouillon, hvidvinseddike og sukker.
- Rør det hele godt sammen og lad det stå og simre i 10 minutter.
- Smag kødsaucen til med salt og peber.
- I et ildfast fad skal du nu skiftevis lave lag af kødsauce, mornaysauce og lasagneplader. Fortsæt med at lave lag indtil du ikke har mere kødsauce.
- Drys med revet ost og frisk mozzarella på toppen.
- Gratiner lasagnen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 35 minutter
- Tag lasagnen ud af ovnen og lad den stå og hvile i ca. 15 minutter før servering.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar