
Her får du opskriften på en elegant og lækker glaze kage, der kombinerer en frisk hindbærmousse med en intens chokoladekagebund. Det hele er toppet med en smuk og blank glaze, der giver kagen det flotteste finish.En glaze kage kan virke som et svært projekt, men det er faktisk nemmere, end man tror, hvis du følger opskriften trin for trin. Hindbærmoussen er let og syrlig, mens chokoladekagen giver en god bund med masser af smag og fylde. Glazen binder det hele sammen og gør kagen superflot og imponerende.Denne opskrift på moussekage med glaze er et godt valg, hvis du vil imponere dine gæster. Kombinationen af hindbær og chokolade er altid en vinder, og den blanke glaze på toppen giver kagen et smukt udtryk.Så hvis du leder efter en opskrift på en glaze kage med hindbærmousse og chokolade, eller blot en glaze opskrift, der er nem at gå til, er denne kage lige noget for dig!
Udstyr til denne opskrift:
- Eclipse 1000 silikoneform (reklamelink)
- Termometer (reklamelink)
Ingredienser:
Chokoladekage:
- 1 dl hvedemel
- 1,25 dl sukker
- 1/2 dl kakaopulver
- 1/2 tsk natron
- 1/4 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 1 æg
- 0,5 dl kaffe
- 0,5 dl mælk
- 0,25 dl raps- eller solsikkeolie
Hindbærmousse:
- 5 blade husblas
- 250 gram frosne hindbær
- 1 dl sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 6 dl piskefløde
Glaze:
- 4,5 blade husblas
- 115 gram glukosesirup
- 115 gram sukker
- 70 gram vand
- 75 gram kondenseret mælk
- 115 gram hvid chokolade (knapper eller hakket)
- Rød pastafarve
Pynt:
- Friske bær
Fremgangsmåde:
Chokoladekage:
- Bland alle ingredienser sammen i en skål og pisk det til en ensartet masse.
- Fordel dejen på en bradepande og lad den naturligt flyde ud - sørg dog for at der kan udstikkes en rund bund, som passer ned i silikoneformen.
- Bag chokoladebunden ved 175 grader i ca. 7-9 minutter.
- Lad bunden køle af og skær en rund bund ved at bruge toppen af silikoneformen som skabelon.
Hindbærmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kog hindbær, sukker og vanilje sammen indtil hindbærrene er møre.
- Rør husblas ud i hindbærmassen.
- Kom hindbærrene i en si og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har saften tilbage. Det er nemlig kun saften du skal bruge!
- Pisk fløden til en let skum.
- Rør 1/3 af flødeskummet sammen med hindbærsaften.
- Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.
- Hæld hindbærmousse i din Eclipse silikoneform.
- Afslut med at trykke chokoladebunden ned i moussen, så den er skjult og flugter med overfladen af moussen.
- Sæt kagen i fryseren indtil den er helt gennemfrossen.
Glaze:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Varm glukosesirup, sukker og vand op til kogepunktet indtil sukkeret er opløst.
- Tilsæt kondenseret mælk, og fjern gryden fra varmen.
- Rør husblas i sukkerlagen.
- Kom den hvide chokolade i en høj kande og hæld den varme sukkerlage over.
- Tilsæt rød pastafarve og blend med en stavblender indtil du har en glat og blank glaze.
- Lad glazen køle ned til ca. 35 grader før den hældes over din frosne kage.
- Flyt kagen over på et fad og pynt med friske bær.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hejsa 🙂
Hvor meget glaze er der i denne opskrift? Er der “rigeligt” (hvis man eksempelvis vil forsøge sig med tofarvet glaze. Uhhh… 😀 ) eller er det lige nok? 🤔😁
Hej Mia
Jeg vil sige der er rigeligt glaze i denne opskrift 🙂
Kan man godt lave hele kagen dagen før, altså med glazen eller er det bedst at hælde glazen på dagen efter…
Hej Louise. Det kan du godt 😊
Hej Mette 🙂
Hvor stor en silikoneform har du brugt til denne?
Hej Gitte
Jeg har linket til hvilken form jeg har brugt i opskriften 🙂
Mvh. Mette
Hej. Str. På bradepanden til selve Black Magic kagen, hvad er str.?
Den er bare hældt ud i en bradepande (ikke fordelt helt ud til kanterne), så der kan udstikkes en god rund chokoladebund 🙂
Mvh. Mette
Hej.. jeg vil lave denne i aften.. jeg har dog bare en rund silikone kageform, fra Ditte Julies serie.. men det er vel fint nok?
Hvordan med chokoladekagebunden, den skal lægges på tilsidst når moussen er fyldt i formen ikk? Og den synker ikke væk?
Hej Pia.
Jeg tror at Ditte Julies forme er meget mindre end den jeg har brugt, så jeg er ikke sikker på, om det hele kan være deri 🙂
Og nej, bunden synker ikke. Sørg blot for at din mousse ikke er helt flydende.
Mvh. Mette
Åh nej.. nå.. kan jeg mon bare lave alt moussen i silikone formen og så bare sætte den ovenpå chokoladekagen når moussen er glazet?
Og sidste spørgsmål.. det med hindbærrene.. der står det kun er saften, men så står der noget om at det hele vendes i fløden bagefter.. er det det hele, eller stadig kun saften?
Hej Pia.
Jeg har simpelthen set forkert – jeg troede der var tale om en anden moussekage! Denne kage tænker jeg sagtens kan passe til By Ditte Julies forme!
Jeg håber ikke mit misledende svar har forvoldt dig nogle problemer!
Og ja, det er kun saften du skal bruge 🙂
Mvh. Mette
Perfekt.. tak for hurtigt svar.. jeg må lige tagge dig på Instagram-hvis det da lykkedes. Det er første gang jeg skal glaze
Hej – Hvor meget gelatine pulver skal man bruge, hvis man benytter det i stedet for husblads både til mousse og glaze?
Mvh
Hej Manal.
Ved en hurtig søgning på nettet kan jeg se at 1 tsk gelatine pulver fra FunCakes svarer til 2 blade husblas.
Jeg har aldrig brugt gelatine før, så dette er det bedste svar jeg kan give dig 🙂
Mvh. Mette
Hej igen
Jeg lavede kagen igår aftes, og lagde den i frysen over natten. Vil du anbefale at den forbliver i fryseren til der skal glaze på, eller skal den i køleskabet?
Kagen skal være bundfrossen når du glazer den, så den skal blive i fryseren indtil du skal glaze den 🙂
Mvh. Mette
Hej
Er meget nybegynder i det her 🙂
Hvor lang tid plejer en kage og skal være i fryserne før den er klar?
Hej Pernille.
Ca. 1 døgn 😊
Tak for det hurtige svar 😊
Et andet begynder spørgsmål, efter glazen er kommet på, skal den så opbevares på køl eller hvordan?
Ja, når du har glazet kagen skal den bare opbevares i køleskabet 🙂
Hej Mette
Jeg skal lave din hindbær mouse med chokolade bunden, til min datters fødselsdag . Hvor mange pr er kage til ?
Mvh Marie
Hej Marie
Jeg vil skyde på, at der er til ca. 8 personer 🙂
Mvh. Mette
Okay tak Mette 😊
Tak for opskrift
Hvor længe plejer du/I at sætte af til optøning efter glase. Altså hvornår skal der glases og i køleskabet inden servering?
🙂
Hej Søren
Kagen skal glazes mens den er frossen og derefter sætter jeg den i køleskabet, så den kan tø langsomt op 🙂
Mvh. Mette
Den del var jeg med på. Spørgsmålet er mere hvor længe før den skal på bordet vil du mene den skal stå på køl for at være nok optøet til at kunne spises.
Tak for svar 🙂
Omkring 3-4 timer på køl 😊
Hej 😊
Kan man skifte hindbær ud med jordbær?
Hej Hanne
Det kan du sagtens.
Mvh. Mette
Mange tak for svar 😊
Ville man kunne lave kagen i en spring form istedet? 🙈
Ja, det kan du godt, men så skal du bruge kageplast i kanten.
Hej Mette
Jeg ville hører om det er muligt at lave glacen tideligere på dagen, også sputte den på en kage. Jeg skal ikke lave din kage, jeg stæler bare din glaceopskrift 🙂
Kan det lade sig gøre, eller størkner glacen, når den bliver kold? og hvis den gør, kan man så gøre den flydende igen i et vandbad?
Hej Oskar
Det kan du ikke. Glazen skal hældes på kagen umiddelbart efter den er lavet, når den er kølet ned til rette temperatur.
Mvh. Mette
Hej Oskar
Det kan du ikke. Glazen skal hældes på kagen med det samme den når den rigtige temperatur 🙂
Hej Mette.
Jeg skal lave din kage, til nytår. Men kan jeg glaze den om aftenen den 30, og så lad den stå i køleskabet indtil aftenen den 31?
Hej Christine
Det kan du godt gøre, selvom jeg altid anbefaler at glaze kagen på dagen den skal serveres 🙂
Mvh. Mette
Er det muligt at kagen bliver skarp i kanten i stedet for kagen er rund i kanten? Håber det giver mening 🙂
Hej Oline
Ja, så skal du bare bruge en silikoneform, der har lige kanter og som ikke runder, i stedet for 😊
Mvh. Mette
Hej
Tak for en lækker og nem opskrift! Jeg er nået så langt, at min kage er i fryseren. Festen i morgen blev aflyst.. Kan jeg godt gemme kagen i fryseren i en lille uge, uden det har betydning for kvaliteten? Måske er det et dumt spørgsmål, for det kan den vel? ☺️
Hej Maya
Ja, du kan sagtens lade kagen blive på frys i en uge. Det sker der absolut ingenting ved 😊
Mvh. Mette
Hej. Er det rigtig forstået:
“Tag 1/3 af flødeskummet og pisk det voldsomt sammen med hindbærvæden.”
Altså at man skal bruge en elpisker til at piske fløden sammen med hindbær-massen , før man med den resterende flødeskum vender den forsigtigt sammen med hindbær-fløde blandingen?
Hej Michelle
Du bruger bare et almindeligt piskeris 😊
Mvh. Mette
Hej Mette
Opskriften på chokoladebunden virker ikke til at være meget. Kan det godt passe at der f.eks. Kun skal 1 dl mel i til en hel mousse kage?
Hej Lærke
Ja, det er korrekt. Selve silkoneformen, som denne kage skal laves i er til den lille side 😊
Mvh. Mette
Mange tak for hurtig respons😊
5 stjerner!! 🫶🏻