• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Glaze kage med hindbær og chokolade

14. januar 2018 47 Comments

Home » Glaze kager » Glaze kage med hindbær og chokolade

Glaze kage med hindbær og chokolade

Glaze kage med hindbær og chokolade
Her får du opskriften på en elegant og lækker glaze kage, der kombinerer en frisk hindbærmousse med en intens chokoladekagebund. Det hele er toppet med en smuk og blank glaze, der giver kagen det flotteste finish.
En glaze kage kan virke som et svært projekt, men det er faktisk nemmere, end man tror, hvis du følger opskriften trin for trin. Hindbærmoussen er let og syrlig, mens chokoladekagen giver en god bund med masser af smag og fylde. Glazen binder det hele sammen og gør kagen superflot og imponerende.
Denne opskrift på moussekage med glaze er et godt valg, hvis du vil imponere dine gæster. Kombinationen af hindbær og chokolade er altid en vinder, og den blanke glaze på toppen giver kagen et smukt udtryk.
Så hvis du leder efter en opskrift på en glaze kage med hindbærmousse og chokolade, eller blot en glaze opskrift, der er nem at gå til, er denne kage lige noget for dig!
5 fra 2 vurderinger
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)

Udstyr til opskriften:

  • Eclipse 1000 silikoneform (reklamelink)
  • Termometer (reklamelink)

Ingredienser
  

Chokoladekage:

  • 1 dl hvedemel
  • 1,25 dl sukker
  • 1/2 dl kakaopulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 æg
  • 0,5 dl kaffe
  • 0,5 dl mælk
  • 0,25 dl raps- eller solsikkeolie

Hindbærmousse:

  • 5 blade husblas
  • 250 gram frosne hindbær
  • 1 dl sukker
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 6 dl piskefløde

Glaze:

  • 4,5 blade husblas
  • 115 gram glukosesirup
  • 115 gram sukker
  • 70 gram vand
  • 75 gram kondenseret mælk
  • 115 gram hvid chokolade (knapper eller hakket)
  • Rød pastafarve

Pynt:

  • Friske bær

Fremgangsmåde
 

Chokoladekage:

  • Bland alle ingredienser sammen i en skål og pisk det til en ensartet masse.
  • Fordel dejen på en bradepande og lad den naturligt flyde ud - sørg dog for at der kan udstikkes en rund bund, som passer ned i silikoneformen.
  • Bag chokoladebunden ved 175 grader i ca. 7-9 minutter.
  • Lad bunden køle af og skær en rund bund ved at bruge toppen af silikoneformen som skabelon.

Hindbærmousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kog hindbær, sukker og vanilje sammen indtil hindbærrene er møre.
  • Rør husblas ud i hindbærmassen.
  • Kom hindbærrene i en si og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har saften tilbage. Det er nemlig kun saften du skal bruge!
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Rør 1/3 af flødeskummet sammen med hindbærsaften.
  • Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.
  • Hæld hindbærmousse i din Eclipse silikoneform.
  • Afslut med at trykke chokoladebunden ned i moussen, så den er skjult og flugter med overfladen af moussen.
  • Sæt kagen i fryseren indtil den er helt gennemfrossen.

Glaze:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Varm glukosesirup, sukker og vand op til kogepunktet indtil sukkeret er opløst.
  • Tilsæt kondenseret mælk, og fjern gryden fra varmen.
  • Rør husblas i sukkerlagen.
  • Kom den hvide chokolade i en høj kande og hæld den varme sukkerlage over.
  • Tilsæt rød pastafarve og blend med en stavblender indtil du har en glat og blank glaze.
  • Lad glazen køle ned til ca. 35 grader før den hældes over din frosne kage.
  • Flyt kagen over på et fad og pynt med friske bær.

Spørgsmål & svar

Hvordan sørger jeg for min glaze bliver blank og skinnende?
For at opnå en spejlblank glaze er det vigtigt, at glazen hældes over kagen ved den rette temperatur (ca. 35°C). Derudover er det vigtigt, at kagen er helt frossen, når glazen hældes på, så den sætter sig pænt.
Kan jeg lave min glaze kage i forvejen?
Ja! En glaze kage kan med fordel laves i god tid. Moussekagen kan sagtens ligge i fryseren i flere uger. Lav glazen og glaze kagen på dagen den skal serveres for det pæneste resultat.
Hvordan undgår jeg luftbobler i min glaze?
For at undgå luftbobler bør glazen blendes forsigtigt med en stavblender. Hvis der alligevel er små bobler, når du har hældt glazen over kagen, kan du forsigtigt "punktere" luftboblerne med en tandstik lige efter du har glazet kagen.
Kan jeg bruge andre bær end hindbær i moussen?
Ja, du kan sagtens erstatte hindbær med f.eks. jordbær, solbær eller passionsfrugt, hvis du ønsker en anden smag.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Moussekage med karamel og cookie - skøn glaze kageMoussekage med karamel og cookie – skøn glaze kage Små moussekager med glaze, chokolade og nødderSmå moussekager med glaze, chokolade og nødder Små moussekager med chokolade, hindbær og hasselnødderSmå moussekager med chokolade, hindbær og hasselnødder Moussekage a la gammeldags æblekageMoussekage a la gammeldags æblekage Moussekage med hindbær, vanilje og pistacieMoussekage med hindbær, vanilje og pistacie Små moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbundSmå moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbund Twix kage - opskrift på kage med brownie, karamel og kiksTwix kage – opskrift på kage med brownie, karamel og kiks Chokolade lagkage med hindbærChokolade lagkage med hindbær

Filed Under: Glaze kager, Moussekager, Nytårskager og desserter

Previous Post: « De bedste pebernødder – nem og lækker opskrift
Next Post: Cookie kage – opskrift på lækker cookie brownie »

Reader Interactions

Comments

  1. Mia

    27. april 2018 at 10:13

    Hejsa 🙂
    Hvor meget glaze er der i denne opskrift? Er der “rigeligt” (hvis man eksempelvis vil forsøge sig med tofarvet glaze. Uhhh… 😀 ) eller er det lige nok? 🤔😁

    Svar
    • metteskutter

      27. april 2018 at 10:15

      Hej Mia
      Jeg vil sige der er rigeligt glaze i denne opskrift 🙂

      Svar
  2. Louise

    12. juli 2019 at 13:18

    Kan man godt lave hele kagen dagen før, altså med glazen eller er det bedst at hælde glazen på dagen efter…

    Svar
    • metteskutter

      12. juli 2019 at 13:19

      Hej Louise. Det kan du godt 😊

      Svar
  3. Gitte

    1. august 2019 at 07:54

    Hej Mette 🙂

    Hvor stor en silikoneform har du brugt til denne?

    Svar
    • metteskutter

      1. august 2019 at 09:32

      Hej Gitte
      Jeg har linket til hvilken form jeg har brugt i opskriften 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  4. Katja

    5. september 2019 at 15:43

    Hej. Str. På bradepanden til selve Black Magic kagen, hvad er str.?

    Svar
    • metteskutter

      5. september 2019 at 15:45

      Den er bare hældt ud i en bradepande (ikke fordelt helt ud til kanterne), så der kan udstikkes en god rund chokoladebund 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  5. Pia

    19. oktober 2019 at 05:51

    Hej.. jeg vil lave denne i aften.. jeg har dog bare en rund silikone kageform, fra Ditte Julies serie.. men det er vel fint nok?
    Hvordan med chokoladekagebunden, den skal lægges på tilsidst når moussen er fyldt i formen ikk? Og den synker ikke væk?

    Svar
    • metteskutter

      19. oktober 2019 at 10:37

      Hej Pia.
      Jeg tror at Ditte Julies forme er meget mindre end den jeg har brugt, så jeg er ikke sikker på, om det hele kan være deri 🙂
      Og nej, bunden synker ikke. Sørg blot for at din mousse ikke er helt flydende.

      Mvh. Mette

      Svar
      • Pia

        19. oktober 2019 at 15:32

        Åh nej.. nå.. kan jeg mon bare lave alt moussen i silikone formen og så bare sætte den ovenpå chokoladekagen når moussen er glazet?
        Og sidste spørgsmål.. det med hindbærrene.. der står det kun er saften, men så står der noget om at det hele vendes i fløden bagefter.. er det det hele, eller stadig kun saften?

        Svar
        • metteskutter

          19. oktober 2019 at 16:05

          Hej Pia.
          Jeg har simpelthen set forkert – jeg troede der var tale om en anden moussekage! Denne kage tænker jeg sagtens kan passe til By Ditte Julies forme!
          Jeg håber ikke mit misledende svar har forvoldt dig nogle problemer!

          Og ja, det er kun saften du skal bruge 🙂

          Mvh. Mette

          Svar
          • Pia

            19. oktober 2019 at 16:13

            Perfekt.. tak for hurtigt svar.. jeg må lige tagge dig på Instagram-hvis det da lykkedes. Det er første gang jeg skal glaze

  6. Manal

    19. november 2019 at 21:52

    Hej – Hvor meget gelatine pulver skal man bruge, hvis man benytter det i stedet for husblads både til mousse og glaze?

    Mvh

    Svar
    • metteskutter

      19. november 2019 at 21:54

      Hej Manal.
      Ved en hurtig søgning på nettet kan jeg se at 1 tsk gelatine pulver fra FunCakes svarer til 2 blade husblas.
      Jeg har aldrig brugt gelatine før, så dette er det bedste svar jeg kan give dig 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
      • Manal

        21. november 2019 at 08:12

        Hej igen

        Jeg lavede kagen igår aftes, og lagde den i frysen over natten. Vil du anbefale at den forbliver i fryseren til der skal glaze på, eller skal den i køleskabet?

        Svar
        • metteskutter

          21. november 2019 at 11:02

          Kagen skal være bundfrossen når du glazer den, så den skal blive i fryseren indtil du skal glaze den 🙂

          Mvh. Mette

          Svar
  7. Pernille

    3. april 2020 at 16:16

    Hej
    Er meget nybegynder i det her 🙂
    Hvor lang tid plejer en kage og skal være i fryserne før den er klar?

    Svar
    • metteskutter

      3. april 2020 at 16:57

      Hej Pernille.

      Ca. 1 døgn 😊

      Svar
      • Pernille

        3. april 2020 at 20:05

        Tak for det hurtige svar 😊
        Et andet begynder spørgsmål, efter glazen er kommet på, skal den så opbevares på køl eller hvordan?

        Svar
        • metteskutter

          3. april 2020 at 20:05

          Ja, når du har glazet kagen skal den bare opbevares i køleskabet 🙂

          Svar
  8. Marie

    3. juli 2020 at 12:11

    Hej Mette
    Jeg skal lave din hindbær mouse med chokolade bunden, til min datters fødselsdag . Hvor mange pr er kage til ?
    Mvh Marie

    Svar
    • metteskutter

      3. juli 2020 at 12:12

      Hej Marie

      Jeg vil skyde på, at der er til ca. 8 personer 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
      • Marie

        3. juli 2020 at 12:19

        Okay tak Mette 😊

        Svar
  9. Søren Pontoppidan Kubo

    15. oktober 2020 at 08:30

    Tak for opskrift

    Hvor længe plejer du/I at sætte af til optøning efter glase. Altså hvornår skal der glases og i køleskabet inden servering?

    🙂

    Svar
    • metteskutter

      15. oktober 2020 at 09:06

      Hej Søren
      Kagen skal glazes mens den er frossen og derefter sætter jeg den i køleskabet, så den kan tø langsomt op 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
      • Søren Pontoppidan Kubo

        15. oktober 2020 at 09:41

        Den del var jeg med på. Spørgsmålet er mere hvor længe før den skal på bordet vil du mene den skal stå på køl for at være nok optøet til at kunne spises.
        Tak for svar 🙂

        Svar
        • metteskutter

          15. oktober 2020 at 10:21

          Omkring 3-4 timer på køl 😊

          Svar
  10. Hanne

    7. november 2020 at 21:28

    Hej 😊
    Kan man skifte hindbær ud med jordbær?

    Svar
    • metteskutter

      7. november 2020 at 21:30

      Hej Hanne

      Det kan du sagtens.

      Mvh. Mette

      Svar
      • Hanne

        8. november 2020 at 00:04

        Mange tak for svar 😊
        Ville man kunne lave kagen i en spring form istedet? 🙈

        Svar
        • metteskutter

          8. november 2020 at 00:27

          Ja, det kan du godt, men så skal du bruge kageplast i kanten.

          Svar
  11. Oskar Sylvestersen

    7. december 2020 at 06:34

    Hej Mette
    Jeg ville hører om det er muligt at lave glacen tideligere på dagen, også sputte den på en kage. Jeg skal ikke lave din kage, jeg stæler bare din glaceopskrift 🙂
    Kan det lade sig gøre, eller størkner glacen, når den bliver kold? og hvis den gør, kan man så gøre den flydende igen i et vandbad?

    Svar
    • metteskutter

      7. december 2020 at 07:01

      Hej Oskar
      Det kan du ikke. Glazen skal hældes på kagen umiddelbart efter den er lavet, når den er kølet ned til rette temperatur.

      Mvh. Mette

      Svar
    • metteskutter

      30. december 2020 at 16:00

      Hej Oskar
      Det kan du ikke. Glazen skal hældes på kagen med det samme den når den rigtige temperatur 🙂

      Svar
  12. Christine

    27. december 2020 at 19:43

    Hej Mette.
    Jeg skal lave din kage, til nytår. Men kan jeg glaze den om aftenen den 30, og så lad den stå i køleskabet indtil aftenen den 31?

    Svar
    • metteskutter

      27. december 2020 at 21:18

      Hej Christine
      Det kan du godt gøre, selvom jeg altid anbefaler at glaze kagen på dagen den skal serveres 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  13. Oline

    6. maj 2021 at 17:44

    Er det muligt at kagen bliver skarp i kanten i stedet for kagen er rund i kanten? Håber det giver mening 🙂

    Svar
    • metteskutter

      6. maj 2021 at 18:00

      Hej Oline

      Ja, så skal du bare bruge en silikoneform, der har lige kanter og som ikke runder, i stedet for 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  14. Maya

    13. november 2021 at 18:16

    Hej
    Tak for en lækker og nem opskrift! Jeg er nået så langt, at min kage er i fryseren. Festen i morgen blev aflyst.. Kan jeg godt gemme kagen i fryseren i en lille uge, uden det har betydning for kvaliteten? Måske er det et dumt spørgsmål, for det kan den vel? ☺️

    Svar
    • metteskutter

      13. november 2021 at 18:21

      Hej Maya
      Ja, du kan sagtens lade kagen blive på frys i en uge. Det sker der absolut ingenting ved 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  15. Michelle Andersen

    6. april 2024 at 06:12

    Hej. Er det rigtig forstået:
    “Tag 1/3 af flødeskummet og pisk det voldsomt sammen med hindbærvæden.”
    Altså at man skal bruge en elpisker til at piske fløden sammen med hindbær-massen , før man med den resterende flødeskum vender den forsigtigt sammen med hindbær-fløde blandingen?

    Svar
    • metteskutter

      6. april 2024 at 07:22

      Hej Michelle
      Du bruger bare et almindeligt piskeris 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  16. Lærke Hansen

    19. december 2024 at 18:21

    Hej Mette
    Opskriften på chokoladebunden virker ikke til at være meget. Kan det godt passe at der f.eks. Kun skal 1 dl mel i til en hel mousse kage?

    Svar
    • MettesMadmagi

      19. december 2024 at 18:41

      Hej Lærke
      Ja, det er korrekt. Selve silkoneformen, som denne kage skal laves i er til den lille side 😊

      Mvh. Mette

      Svar
      • Lærke Hansen

        20. december 2024 at 16:34

        Mange tak for hurtig respons😊

        Svar
  17. Alberte

    21. februar 2025 at 23:13

    5 stars
    5 stjerner!! 🫶🏻

    Svar
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Vurder opskriften uden at skrive en kommentar

Something went wrong. Please try again.