Brownie med karamel - fudgy brownie opskrift

Hvis du elsker en snasket og intens chokoladedessert, så er denne brownie med karamel lige noget for dig. En kombination af rig chokoladesmag og en chewy saltkaramel gør denne brownie helt uimodståelig. Det er en brownie opskrift, der virkelig skiller sig ud, og som vil imponere enhver gæst.Er du på udkig efter verdens bedste brownie? Så prøv denne – den er perfekt som dessert, til kaffen eller bare når du trænger til noget ekstra lækkert. Saltkaramellen på toppen giver et skønt modspil til den dybe chokoladesmag. Velbekomme!
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Firkantet form (ca. 20x20 cm)
Ingredienser
Brownie:
- 120 gram smør
- 150 gram sukker
- 2 æg
- 100 gram mørk chokolade (smeltet)
- 100 gram hvedemel
- 30 gram kakaopulver
- 1/2 tsk salt
- 100 gram mørk chokolade (hakket eller knapper)
Saltkaramel:
- 2 dl piskefløde
- 150 gram sukker
- 40 gram smør
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
Brownie:
- Smelt smørret og tilsæt sukker.
- Pisk derefter æggene i. Pisk indtil massen bliver tyk og luftig.
- Tilsæt den smeltede chokolade og fortsæt med at piske.
- Kom mel, kakaopulver og salt i, og vend det sammen indtil dejen er ensartet.
- Vend til sidst chokolade i, enten hakket eller i knapper.
- Kom browniedejen i en firkantet form (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.
- Bag brownien ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.
Saltkaramel:
- Kom sukker i en gryde og smelt det indtil det får en fin og gyldenbrun farve.
- Varm fløden en smule i mikroovnen, så den ikke er helt kold, når den blandes med den varme sukkerlage.
- Tilsæt fløden til den varme sukkerlage.
- Kog massen op under omrøring indtil det hele er ensartet og smeltet fint sammen.
- Tilsæt derefter smør i små tern, lidt efter lidt.
- Kom til sidst salt i.
- Hæld saltkaramellen gennem en si og ovenpå din brownie.
- Sæt kagen i køleskabet og lad karamellen sætte sig i et par timer.
Spørgsmål & svar

Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Super lækker kage, men min karamel blev hård!
Hej Gitte
Jeg tænker du har kogt karamellen for længe – jo længere du koger en karamel, jo hårdere vil den blive, når den køler af 🙂
Mvh. Mette
Hvis jeg har en bradepande med målene 22×32, hvor meget skal jeg så gange opskriften op
Hej Laura
Jeg ville nok gange opskriften med 2 🙂
Mvh. Mette
Kan man lave den dagen i forvejen¿
Hej Maria
Ja, det kan du godt ☺️
Mvh. Mette
Hej Mette
Hvordan sikrer jeg mig at karamellen får den rigtige konsistens? Er der en måde jeg kan teste eller rettesnor jeg kan gå efter? Det er jo noget ærgerligt af “ødelække” kagen hvis karamellen ikke bliver rigtig.
😍