• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Daimkage med karamelganache

19. marts 2022 11 Comments

Home » Skærekager » Daimkage med karamelganache

Daimkage med karamelganache

Daimkage med karamelganache
Daimkage med karamelganache er en fantastisk og svampet kage, der kombinerer den dejlige smag af daim med en silkeblød karamelganache.
Daimkage opskrift er fyldt med sprøde stykker af daim, der smager helt fantastisk sammen med den bløde og luftige kage.
Den bløde karamelganache på toppen af kagen gør kagen ekstra lækker og tilføjer en dejlig smag af karamel. Denne kage kan med fordel serveres sammen med en god vaniljeis.
Hvis du elsker kager med daim og karamel, er denne opskrift et must-try!
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 20 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Tid i alt: 50 minutter minutter
(undgå sort skærm)
12 personer

Ingredienser
  

Daim kage

  • 50 gram smør
  • 3 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 75 gram sukker
  • 50 gram marcipan
  • 2 dl mælk
  • 250 gram hvedemel
  • 2,5 tsk bagepulver
  • 170 gram Daim

Karamel ganache

  • 1 dl fløde
  • 40 gram glukosesirup
  • 150 gram Gold chokolade (Reklamelink)
  • 1/4 tsk salt

Fremgangsmåde
 

Daim kage

  • Smelt smørret og sæt det til side.
  • Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en lys og luftig masse.
  • Riv marcipanen groft og rør også det i, sammen med mælk og smør.
  • Hak dine daim groft.
  • Vend derefter mel og bagepulver i dejen, sammen med de grofthakkede daim.
  • Hæld dejen i en firkantet form (ca. 20x20cm) beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.

Karamel ganache

  • Kom fløde, glukosesirup salt i en gryde og varm det op til kogepunktet. Hæld det over den hakkede karamelchokolade, lad det smelte sammen i et minuts tid. Rør rundt i midten med en dejskraber indtil det hele samler sig til en ensarter og blank ganache.
  • Kom husholdningsfilm helt ned til ganachen. Sæt den på køl indtil den har sat sig (mindst 3 timer – kan med fordel laves dagen før og stå på køl til den skal bruges)
  • Fordel den kolde karamelganache på kagen og drys med lidt hakket daim på toppen.

Spørgsmål & svar

Hvordan får jeg en luftig bund til min daimkage?
For at få en luftig bund til din daimkage er det vigtigt at piske æg og sukker godt, så massen bliver lys og luftig. Derudover skal du vende de tørre ingredienser forsigtigt i dejen, så luften i dejen bevares.
Kan jeg lave daimkage dagen før?
Ja, det kan du sagtens.
Kan jeg bruge andet end Daim i denne daimkage opskrift?
Ja, hvis du vil variere smagen, kan du prøve at bruge andre typer chokolade eller knas, såsom Toblerone, Snickers eller grofthakkede nødder.
Kan jeg fryse daimkage med karamelganache?
Ja, du kan sagtens fryse kagen uden problemer. 
Daimkage med karamelganache
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Mazarinkage med marcipan, hindbærskum og bærMazarinkage med marcipan, hindbærskum og bær Den bedste Snickerskage - svampet kage med peanuts, karamel og chokoladeDen bedste Snickerskage Squashkage med nem ostecremeSquashkage med ostecreme Svampet og blød chokoladekage med kaffeSvampet og blød chokoladekage med kaffe Svampet og saftig marmorkage opskriftSvampet og saftig marmorkage opskrift Bedstefars skæg med hindbær - skøn og svampet kageBedstefars skæg med hindbær – skøn og svampet kage Pæredessert med vaniljemousse, karamel og crumble - smuk portionsanrettet dessertPære dessert med vaniljemousse, karamel og crumble – smuk portionsanrettet dessert Brookie - en kombineret brownie cookie kageBrookie – en kombineret brownie cookie kage

Filed Under: Skærekager

Previous Post: « Bløde og luftige amerikanske pandekager
Next Post: Bananboller med chokolade og nødder – sund, kaloriefattig og mættende snack »

Reader Interactions

Comments

  1. Julie

    22. marts 2022 at 21:48

    Kan man bruge laktosefri smør, mælk og fløde til opskriften? 🙂

    Svar
    • metteskutter

      22. marts 2022 at 21:49

      Hej Julie
      Jeg har ikke selv prøvet, men jeg tænker umiddelbart sagtens det kan lade sig gøre! 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  2. Michelle

    11. april 2022 at 05:42

    Hvis ikke man har en firkantet 20×20 form, hvilken en anden vil du så lave den i??? 🙂
    Mvh

    Svar
    • metteskutter

      11. april 2022 at 07:59

      Hej Michelle
      Du kan enten gange opskriften op hvis du bruger en større form, eller du kan lave en “hjemmelavet” 20×20 cm form ved at komme lidt sølvpapir ned bag ved bagepapiret i den ene ende, så formen bliver mindre. Jeg håber det giver mening 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
      • Michelle

        12. april 2022 at 16:41

        Det med sølvpapiret var da en smart ide. Ville måske frygte at det ikke kan holde og dejen så alligevel for sølvpapiret væltet. 🙂

        Svar
  3. Lina Nielsen

    27. april 2022 at 20:59

    Hejsa
    Kan man bruge kondenseret mælk til at lave karamel gamache ??
    Har ikke muglighedhed for at bestille Gold chokolade 😏
    Glæder mig til svaret og kagen 😃

    Svar
    • metteskutter

      27. april 2022 at 21:32

      Hej Lina
      Du kan ikke udskifte Gold chokolade med kondenseret mælk, desværre. Men du kan udskifte Gold chokoladen med enten mørk, hvid eller mælkechokolade 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  4. Christina

    18. juli 2022 at 15:08

    Hej. Vil jeg kunne erstatte glykosesirup med noget andet?
    Mvh Christina

    Svar
    • metteskutter

      18. juli 2022 at 17:18

      Hej Christina
      Jeg vil anbefale du bruger glukosesirup, hvis du har det.
      Men du kan også prøve at bruge lys sirup. Jeg har dog ikke prøvet det før til denne opskrift, så jeg garanterer ikke noget 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  5. Maibrit

    21. oktober 2022 at 18:25

    Kan man fryse kagen, uden topping selvfølgelig 😉

    Svar
    • metteskutter

      21. oktober 2022 at 19:47

      Hej Maibrit
      Det kan du sagtens 😊

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required