Daimkage med karamelganache

Daimkage med karamelganache er en fantastisk og svampet kage, der kombinerer den dejlige smag af daim med en silkeblød karamelganache. Daimkage opskrift er fyldt med sprøde stykker af daim, der smager helt fantastisk sammen med den bløde og luftige kage. Den bløde karamelganache på toppen af kagen gør kagen ekstra lækker og tilføjer en dejlig smag af karamel. Denne kage kan med fordel serveres sammen med en god vaniljeis. Hvis du elsker kager med daim og karamel, er denne opskrift et must-try!
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Ingredienser
Daim kage
- 50 gram smør
- 3 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 75 gram sukker
- 50 gram marcipan
- 2 dl mælk
- 250 gram hvedemel
- 2,5 tsk bagepulver
- 170 gram Daim
Karamel ganache
- 1 dl fløde
- 40 gram glukosesirup
- 150 gram Gold chokolade (Reklamelink)
- 1/4 tsk salt
Fremgangsmåde
Daim kage
- Smelt smørret og sæt det til side.
- Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en lys og luftig masse.
- Riv marcipanen groft og rør også det i, sammen med mælk og smør.
- Hak dine daim groft.
- Vend derefter mel og bagepulver i dejen, sammen med de grofthakkede daim.
- Hæld dejen i en firkantet form (ca. 20x20cm) beklædt med bagepapir.Bag kagen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.
Karamel ganache
- Kom fløde, glukosesirup salt i en gryde og varm det op til kogepunktet. Hæld det over den hakkede karamelchokolade, lad det smelte sammen i et minuts tid. Rør rundt i midten med en dejskraber indtil det hele samler sig til en ensarter og blank ganache.
- Kom husholdningsfilm helt ned til ganachen. Sæt den på køl indtil den har sat sig (mindst 3 timer – kan med fordel laves dagen før og stå på køl til den skal bruges)
- Fordel den kolde karamelganache på kagen og drys med lidt hakket daim på toppen.
Spørgsmål & svar
Hvordan får jeg en luftig bund til min daimkage?
For at få en luftig bund til din daimkage er det vigtigt at piske æg og sukker godt, så massen bliver lys og luftig. Derudover skal du vende de tørre ingredienser forsigtigt i dejen, så luften i dejen bevares. Kan jeg lave daimkage dagen før? Ja, det kan du sagtens. Kan jeg bruge andet end Daim i denne daimkage opskrift? Ja, hvis du vil variere smagen, kan du prøve at bruge andre typer chokolade eller knas, såsom Toblerone, Snickers eller grofthakkede nødder. Kan jeg fryse daimkage med karamelganache? Ja, du kan sagtens fryse kagen uden problemer.
For at få en luftig bund til din daimkage er det vigtigt at piske æg og sukker godt, så massen bliver lys og luftig. Derudover skal du vende de tørre ingredienser forsigtigt i dejen, så luften i dejen bevares. Kan jeg lave daimkage dagen før? Ja, det kan du sagtens. Kan jeg bruge andet end Daim i denne daimkage opskrift? Ja, hvis du vil variere smagen, kan du prøve at bruge andre typer chokolade eller knas, såsom Toblerone, Snickers eller grofthakkede nødder. Kan jeg fryse daimkage med karamelganache? Ja, du kan sagtens fryse kagen uden problemer.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Kan man bruge laktosefri smør, mælk og fløde til opskriften? 🙂
Hej Julie
Jeg har ikke selv prøvet, men jeg tænker umiddelbart sagtens det kan lade sig gøre! 🙂
Mvh. Mette
Hvis ikke man har en firkantet 20×20 form, hvilken en anden vil du så lave den i??? 🙂
Mvh
Hej Michelle
Du kan enten gange opskriften op hvis du bruger en større form, eller du kan lave en “hjemmelavet” 20×20 cm form ved at komme lidt sølvpapir ned bag ved bagepapiret i den ene ende, så formen bliver mindre. Jeg håber det giver mening 🙂
Mvh. Mette
Det med sølvpapiret var da en smart ide. Ville måske frygte at det ikke kan holde og dejen så alligevel for sølvpapiret væltet. 🙂
Hejsa
Kan man bruge kondenseret mælk til at lave karamel gamache ??
Har ikke muglighedhed for at bestille Gold chokolade 😏
Glæder mig til svaret og kagen 😃
Hej Lina
Du kan ikke udskifte Gold chokolade med kondenseret mælk, desværre. Men du kan udskifte Gold chokoladen med enten mørk, hvid eller mælkechokolade 🙂
Mvh. Mette
Hej. Vil jeg kunne erstatte glykosesirup med noget andet?
Mvh Christina
Hej Christina
Jeg vil anbefale du bruger glukosesirup, hvis du har det.
Men du kan også prøve at bruge lys sirup. Jeg har dog ikke prøvet det før til denne opskrift, så jeg garanterer ikke noget 😊
Mvh. Mette
Kan man fryse kagen, uden topping selvfølgelig 😉
Hej Maibrit
Det kan du sagtens 😊
Mvh. Mette