Små moussekager med mælkechokolade, nøddebund og glaze

Her får du opskriften på små moussekager, der består af en blød og luftig mælkechokolademousse, en sprød nøddebund og en flot blank chokoladeglaze. Moussekagerne laves med en kombination af teksturer og smage, der spiller rigtig godt sammen. Den søde mælkechokolademousse er cremet og lækker, mens nøddebunden giver lidt bid. Den blanke chokoladeglaze på toppen giver kagerne et elegant udtryk, der imponerer på ethvert dessertbord.Disse små moussekager med glaze støbes i silikoneforme for at få et flot og skarpt look. Hvis du vil eksperimentere, kan du også tilføje et indlæg i moussekagen, som for eksempel en frugtgelé eller en anden mousse, der giver ekstra smag og fylde.Leder du efter en opskrift på moussekager, der både ser flotte ud og smager fantastisk, så er denne opskrift på små moussekager med mælkechokolademousse, nøddebund og chokoladeglaze et rigtig godt bud.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Halvkugle silikoneform (Ø5 cm) (reklamelink)
- Rund udstikker (Ø6 cm) (reklamelink)
Ingredienser
Mælkechokolademousse:
- 1 blad husblas
- 330 gram mælkechokolademousse
- 5 dl piskefløde
Nøddebund:
- 4 æggehvider
- 2 dl sukker
- 200 gram mandler (blendet til mandelmel)
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk hvedemel
Chokoladeglaze:
- 4 blade husblas
- 1,25 dl vand
- 225 gram sukker
- 150 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)
- 20 gram kakaopulver
- 0,75 dl piskefløde
Pynt:
- Finthakkede mandler
- Spiseligt guldstøv (reklamelink)
Fremgangsmåde
Mælkechokolademousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Hæld 2,5 dl fløde i en gryde og varm det lige til kogepunktet.
- Vrid husblas fri for vand og rør det ud i den varme fløde.
- Kom chokoladen i en skål og hæld den varme fløde ud over. Rør i massen indtil alt chokoladen er smeltet.
- Pisk de resterende 2,5 dl fløde til flødeskum.
- Kom 1/3 af flødeskum over i chokoladeblandingen og rør det sammen.
- Kom derefter hele chokoladeblandingen over i skålen med flødeskum og vend det sammen.
- Fordel din mælkechokolademousse i en halvkugle silikoneform (Ø5 cm) og sæt dem i fryseren til de er helt gennemfrosne.
Nøddebund:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk massen til en luftig og sej marengs.
- Vend blendede mandler, salt og mel i.
- Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag nøddebunden ved 180 grader i ca. 12 minutter.
- Udstik små runde bunde med en rund udstikker (Ø6 cm)
Chokoladeglaze:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Vand og sukker kommes i en kasserolle og bringes i kog til det rammer ca. 100 grader.
- Tilsæt kakaopulver og rør det sammen.
- Kom chokoladen i en høj beholder sammen med fløde og hæld den 100 grader varme sukkerlage over det. Tilsæt husblas og stavblend massen.
- Lad chokoladeglazen køle ned til ca. 32-33 grader og hæld den over din helt frosne kage.
- Flyt forsigtigt de glazede halvkugler over på en nøddebund.
- Pynt med finthakkede mandler og spiseligt guldstøv.
Spørgsmål & svar
Hvordan får jeg mine små moussekager ud af silikoneformen uden at ødelægge dem?
For at sikre, at dine små moussekager slipper formen pænt, skal de være helt gennemfrosne, inden du tager dem ud. Pres forsigtigt bunden af formen opad, og lad moussekagen glide ud.
Hvordan får jeg min chokoladeglaze blank og jævn?
For at opnå en flot og spejlblank chokoladeglaze skal du sikre, at glazen har den rette temperatur, når den hældes over kagerne (omkring 32-33°C). Hæld glazen over de frosne moussekager, og lad det overskydende glaze dryppe af, inden du flytter kagerne.
Kan jeg lave moussekagerne i forvejen?
Ja, du kan sagtens lave dine små moussekager i god tid. Opbevar dem i fryseren og glaze dem først på dagen de skal serveres. Efter moussekagerne er blevet glazet, bør de stå i køleskabet i et par timer, så de kan tø langsomt op.
Hvilke nødder kan jeg bruge i nøddebunden?
Du kan bruge hasselnødder, mandler eller valnødder i nøddebunden – afhængigt af hvilken smag du foretrækker.
Kan jeg lave en anden mousse end mælkechokolademousse?
Ja, du kan prøve f.eks. en hvid chokolademousse for en mildere smag eller en mørk chokolademousse for en mere intens smagsoplevelse. Du kan også tilføje en frugtgelé som indlæg for at give moussekagen et syrligt modspil.


Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Kan man lave dsse dagen før?
Hej Tina.
Det kan du godt, men jeg vil anbefale dig at du først glazer dem på dagen 🙂
Mvh. Mette
Hej Mette
Jeg er ny her på din blog, så jeg har ikke prøvet nogle af dine opskrifter endnu, men de ser da rigtig lækre ud alle sammen, så jeg vil helt sikkert komme til at bruge dem.
Jeg har lige et lille tip/ønske til en service, du kunne give, nemlig at skrive ca. tid, man skal afsætte til projektet.
Hej Jørgen.
Mange tak for de pæne ord!
Og tak for tippet, det vil jeg helt klart overveje!
Mvh. Mette
Hej. Kan moussen stå tildækket i fryseren flere dage.
Vh Flemming
Hej Flemming
Ja, det kan den sagtens 🙂
Hej igen.
Har prøvet at lave dem, super lækre. Har lige et spørgsmål. Nøddebunden er det 180 g. alm, eller varmluft og er det øverst, midt eller nederst i ovnen. God dag. Vh Flemming
Hej Flemming.
Det er almindelig ovn og midt i ovnen 😊
Mvh. Mette
Hej Mette,
Når kagerne er helt færdige, hvor længe skal de så stå før man serverer dem? Og skal de bare stå på køl eller tilbage i fryseren? Tak!
Hej Nicole
Da kagerne ikke er så store, så tør de forholdsvis hurtigt op. De skal stå i køleskabet og tø op og så er de klar til servering efter 1-2 timer 😊
Mvh. Mette
Hej Mette, tak for hurtigt svar 🙂 Kan de stå på køl i længere tid (ca. 4-5 timer før servering), eller er det for længe så moussen begynder at blive for blød?
Det kan de sagtens 😊
Linket til formen til halvkuglerne virker ikke
Har du evt. mulighed for at linke igen eller finde et andet lignende produkt du kan linke til?
Mange tak for en fin og inspirerende side