Snasket chokoladekage - fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekage

Denne chokoladekage er en drøm for chokoladeelskere, da den er lavet med hele tre slags chokolade. Kagen har en fudgy, næsten brownie-agtig konsistens der gør den både intens og lækker.Kagen er en snasket chokoladekage opskrift, der virkelig lever op til chokolade-elskerens forventninger, er denne kage et oplagt valg. Den smager fantastisk sammen med is.Hvis du leder efter en kage, der er både intens og lidt mere "brownie uden chokolade", så er denne chokoladekage en god mulighed.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Firkantet bradepande (ca. 20x20 cm)
Ingredienser
Ingredienser:
- 2 spsk solsikke- eller rapsolie
- 150 gram brun farin
- 100 gram sukker
- 3 æg
- 150 gram smeltet smør
- 130 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 50 gram kakaopulver
- 1 tsk salt
- 50 gram hvid chokolade
- 50 gram Gold chokolade (reklamelink)
- 50 gram mælkechokolade
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde:
- Pisk olie, brun farin, sukker og æg godt sammen, indtil det er en lys og luftig masse.
- Tilsæt den smeltede smør lidt efter lidt, mens du stadig pisker.
- Sigt mel, bagepulver, kakaopulver og salt i og vend det sammen.
- Tilsæt til sidst 3 slags chokolade (enten chokoladeknapper eller hakket) og vend det sammen.
- Beklæd en firkantet form (20 x 20 cm) med bagepapir.
- Bag kagen i ca. 35 minutter ved 175 grader.
- TIP: Stik en lille kniv i kagen for at se om den er færdig – der skal gerne hænge en smule dej fast på kniven, men kagen må ikke være helt flydende i midten. Dermed opnår du den lækre og meget snaskede konsistens. Hvis du ikke ønsker kagen skal være nær så snasket, så giver du den blot 5 minutter mere i ovnen.
Spørgsmål & svar
Hvordan laver jeg en snasket chokoladekage?
For at sikre, at din snasket chokoladekage bliver rigtig fudgy og ikke tør, skal du undgå at overbage den. Tag kagen ud af ovnen, når midten stadig virker lidt blød – den sætter sig, mens den køler af. Hvordan opbevarer jeg bedst min snasket chokoladekage?
For at bevare kagens fugtighed kan du opbevare den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til tre dage. Hvis du vil nyde den senere, kan den også fryses – tø den blot op ved stuetemperatur, inden den serveres.
For at sikre, at din snasket chokoladekage bliver rigtig fudgy og ikke tør, skal du undgå at overbage den. Tag kagen ud af ovnen, når midten stadig virker lidt blød – den sætter sig, mens den køler af. Hvordan opbevarer jeg bedst min snasket chokoladekage?
For at bevare kagens fugtighed kan du opbevare den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til tre dage. Hvis du vil nyde den senere, kan den også fryses – tø den blot op ved stuetemperatur, inden den serveres.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar